Téma: Made in CHINA

Pioneer DJM 250, QSC GX5, Akiyama Ares SC2 tyto věci sám doma mám a na všech se nachází nálepka - MADE IN CHINA.
Ptám se tedy, kde se bere ta "kvalita" značkových výrobků?

Samozřejmě jedná se o snad nejnižší řadu jak u Pioneeru tak QSC a proto by mě zajímalo, pokud někdo z vás má vyšší řadu má tam někdo samolepku s jinou zemí?

Re: Made in CHINA

Dneska se všecko dělá v Číně.
Kvalita, je-li nějaká politika kvality, se řeší v rámci koncernu - předepsané postupy a kontróóóóling.
Tj velká firma může (ale nemusí) mít v číně fabriku a udržet (nebo taky neudržet) standart u ní obvyklý.
Nebo taky může použít služeb "OEM" výrobců a pak je to jiná písnička.
Prostě pokud by se všecko dělal v Německu nebo u nás nebo v Japonsku, tak zboží bude mít vysokou cenu a výrobce malý zisk.
číňan je ochoten dělat v podmínkách který si neumíme představit a za takový prachy, za který by našinec nevylezl z postele. Žádný odbory, tripartity, dovolený neschopenky.
Je to jiný svět.

Re: Made in CHINA

Mám doma ještě Omnitronic PM524 (mix. pult) musím říct že to co přežil je až k neuvěření, kolik nápojů jím proteklo a pořád fungoval a co se týče kvality, korekce jsou absolutně šílený, po zkoumání osciloskopem a korekce na max se se sinu vytvoří obdelnik big_smile , ale ostatní periferie naprosto v pořádku - žádné šumění, brum nic.

V obchodech se dají najít věci od firem Omnitronic, Citronic apod. za cenu okolo 10 000 Kč a více, kdo si takovéhle věci kupuje? U těchto výrobků by mě zajímala kvalita.

Re: Made in CHINA

omitronic. čínská klasika, kde si koupíte přesně to, o zaplatíte.
Používám hodně věcí od omnitornicu - 100V program... trafa, regulátory, atd.
100% spokojenost, pokud chci to co platím. žádněj hájend to není, ale taky to není předraženej bosch, který ve výsledku na tom parkovišti hraje úplně stejně jako ten Omnitornic, akorát ten bosch stojí 5x víc.
Do studi bych si podobný věci nedal, ale na rozhlas po drátě, proč ne, že...

Re: Made in CHINA

Ten PM524 je sice přiměřeně spolehlivý, ale ke kvalitnímu pultu má daleko. Mizerné poty korekcí, kvalita přepínačů prachbídná, EMC odolnost atd., parametry jsou na úrovni laciného střepu. Až budeš mít nějaké zkušenosti s vyššími Pioneery, AH, Rodecy nebo aspoň Eclery, komfort obsluhy, mechanické provedení, to vše je někde jinde.

Web

Re: Made in CHINA

Rozhodně jsem toto téma nezaložil z důvodu obhajování Omnitronicu, na jejich zesilovače se dívám skrz prsty...ani již zmíněný PM524 nechci nějak vychvalovat sám jsem napsal jednu věc (korekce) - naprostá šílenost a ano na přepínače jsem také pozapomenul ty jsou také šílené. A co myslíš ostatními parametry? Zkreslení, odstup signál šum, brum? Musím z vlastní zkušenosti říci, že šum a brum absolutně v pohodě. Zkreslení šílené při plných korekcích, ale pokud se vstup nepřebudil v pohodě, samozřejmě mluvím o poslechu uchem (hudební sluch nemám smile ).
Co se týče komfortu obsluhy samozřejmě netuším, a to je řekl bych velmi subjektivní názor, ovšem netvrdím, že většině může vyhovovat rozmístění prvků vyšších řad Pioneeru apod.

Ale zpět mě to přivádí k tématu otázka - Pioneer nejnižší řady za cca 8000,- a nebo Omnitronic za cca 8000,- co je lepší?
Sám se pokusím částečně odpovědět:
Pioneer bude mít lepší mechanické provedení a komfort obsluhy, ale u parametrů bych si jistý nebyl....

A hned bych měl otázku abych se trochu přiučil, co je to EMC odolnost?
Díky.

(upravil PB0305 28. 12. 2012 11:54)

Re: Made in CHINA

Elektromagnetická kompatibilita:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Elektromag … patibilita
http://en.wikipedia.org/wiki/Electromag … patibility
http://www.elektrorevue.cz/clanky/01025/index.html

Re: Made in CHINA

Pánové o EMC nic nepravte.
Jsou dva běžné přístupy a jeden vzácnej
1) číňan na to sere.. za ty prachy...
2) "značkový" evropan na to taky sere, ale za dvojnásobný prachy
3) a to je ten vzácnější přístup kvalitní výrobce opravdu řeší EMC kompatibilitu, jak co se vyzařovaní tejče, tak odolnosti proti rušení zvenku....

Re: Made in CHINA

Díky za odpověď.

No a co říkáte na první část mojí otázky?