Téma: Potřebuji postavit kombo

čaute,mám sto chutí si už postavit nějaké to výkonné kombo,ale vůbec nevím,jaký reprák tam strčit.Ty celestiony mi připadají drahé a nevýkonné.Mužu tam strčit 12GA50??žánr....hlavně hard rock,ale občas taky hraju na akustiku,tak co.

Jinak jsem si četl na nějakém foru,že jelikož má tento reproduktor 70-18000Hz,že by mohl dělat na těch výškách paseku.Většina reproduktorů má tak 80-5000Hz,co si o tom myslíte??

A co si myslíte o jeho výkonu ve srovnání s konkurenty??Dal by se do nho pustit výkon okolo 150W RMS???Dal bych mu tak 35 litrů closed,tak aby moc neskákal,otázka,aby se neuškvařila cívka na cipr campr.Jinak bych to budil modulem leach.

Re: Potřebuji postavit kombo

Já osobně bych šel do toho Celestionu. Má "svůj" kytarovej zvuk. Na akustiku bych zase použil ten 12GA... u ní se hodí, že jde tak vysoko.

Jinak volba bez kompromisů jsou 2 komba. Jedno na elektriku (Celestion) a druhý na akustiku (12GA50 a kdo ví jestli je právě ona dobrá).

Nevím jestli je good idea komba stavět. IMHO je lepší pojít si pár obchodů a se svou kajtrou a testovat. Vždycky něco najdeš...

Web

Re: Potřebuji postavit kombo

mohlo by to vyluzovat nake ty pazvuky,kdyz na to napojim elektriku?

(upravil Lachim 18. 9. 2007 20:48)

Re: Potřebuji postavit kombo

Na širokopásmovej repreo nejde zapojit zkreslenou kytaru. Teda jde,ale zvuk jak v úle. Musí se dát před to Speaker simulátor. To je elektricky či digitálně upravenej zvuk,aby to znělo omezeně jako z toho Celestiona (do cca 5 kHz). Ale na akustiku super. A ty litry na tu Beymu přidej.

Re: Potřebuji postavit kombo

Na elektrickou kytaru doporučuju jednoznačně Eminence Governor. Zvuk legendárního Celestionu G30, ještě větší citlivost a velký výkon. A dobrá cena.

Re: Potřebuji postavit kombo

keď si spomeniem ako sme laborovali s PA reprákom a astlovaním pasívnej výhybky 18dB na ňu aby to riadne hralo smile

Web

Re: Potřebuji postavit kombo

Díval jsem se na tu eminenci governor a zdá se mi slabá.Nevíte někdo,kde se dají obědnat repra na kytaru od eminence?Potřeboval bych nějakej ceník+vědět kde se to dá koupit.Na prodanci to asi nemají co

Re: Potřebuji postavit kombo

A zeptal ses na Prodanci?

Re: Potřebuji postavit kombo

maj to na kytarách.
http://eshop.kytary.cz/reproboxy/samost … 66:0:0:0:0

Re: Potřebuji postavit kombo

No a jak to dělaj na koncertech.Tam to bud snímaj mikrofonem před kombem....takže do hlavních jde těch 100-5000 a nebo to maji přimo tu elektriku na hlavnich a maji na sebe nejaky monitor...takže do hlavnich,ktere přehrají 40-20 000 jde taky kytara a hraje to dobře.Takže uvažuji pořád nad tím 12G50,ale asi tam stejne dám nějakou eminenci.

Re: Potřebuji postavit kombo

To že to hraje dobře je hlavně prackama a dobrým feelingem.=) Na snímání kytary v bigbítu stačí obyčejný mikrofon Hama za čtyři stovky a bude to dobré.
Když si pořídíš 2ks Celestion Vintage 30, tak chybu neuděláš.

Re: Potřebuji postavit kombo

wolf: 75 W při citlivosti 102 dB? S tím ozvučíš tělocvičnu smile
To je jak 150W při citlivosti 99 dB, nebo jako 300W při stále slušné citlivosti 96 dB. nebo jako 600W při furt dost slušné citlivosti 93 dB. Normální dobré HIFI měniče mívají citlivost 87-90, do těch bys musel rvát 1200-2400W, aby to hrálo tak nahlas, jak tahle Eminence při 75 W smile

Btw, kytara snímaná mikrofonem hraje líp jak linkou.