Téma: TORPEDO headphone amp

zdravim a zadam o nazor na tento sluchatkovy zesilovac, na ktery narazil kamarad a chysta se jej poridit:
http://www.diyforums.org/Torpedo/TORPEDOschematic.php
http://www.head-fi.org/t/570317/dsavits … ild-thread

Diky za nazory, ja mu nemam moc co rict..!

MacBook Pro-> Antelope Audio Zodiac DAC/Luxman PD-441 w Nottingham Analogue Ace Space & Sumiko Blue Point/Denon DN-961FA-> DIY tube AMP-> DIY speakers w Fostex FE-206ES-R & Monacor RBT95SQ

Re: TORPEDO headphone amp

Zajímavá hybridní technologie.
Osobně mne zaráží ty dva trandy v anodě. Toto řešení jsem zatím nikdy neviděl a taky dost dobře nechápu význam.
pokud bych se měl do podobné konstrukce pustit, dal bych do anody jako aktivní zátěž taky triodu.

Nevím, k čemu to chce použít (jaká muzika, jaký účel) a co od toho očekává.

můj soukromý názor je, že kvalitní sluchátkáč se dá udělat i plnokřemíkově, přínos elektronky bude slyšitelný při "plnoflaškovém" osazení.
Tady je to takový napůl. Ani flaška, ani trandy.
Chtělo by to postavit a oměřit.

Re: TORPEDO headphone amp

dal bych do anody jako aktivní zátěž taky triodu.

Presne rovnakú funkciu majú tie dva tranzistory-zdroj konštantného prúdu v kaskóde.

Re: TORPEDO headphone amp

No právě. to jsem pochopil smile , ale když to má být flaškový, tak bych nechal téct proud jen přes falšky. Takhle krmí triodu tranzistorovým zdrojem proudu. Přemejšlím nad přínosem této kombinace, a nic mne nenapadá. Určitě to není žádná ortodoxní konstrukce. Přiznám se, že jen nad podobnou věcí uvažoval i já, pak dal do anody FETa jako zdroj proudu, a nakonec se vrátil ke klasice. Vakuum s vakuem, křemík s křemíkem.
Nevím, ale zdá se mi to takové hybridní.

Re: TORPEDO headphone amp

A čo myslítě tým slovom " hybridní ". Kefalín ? Vákuum s vákuem, kremík s kremíkom a vol s volom má byť, vy somár, nemyslítě ? smile

Re: TORPEDO headphone amp

Kazzzatel:
Myslel jsem to pocitově. Nikoliv funkčně. Ono je tý falšce asi jedno, jakým způsobem se ten zdroj konst. proudu realizuje...
Prostě u flašky mi ty tranzistory moc nesedí, podobně jak mi nesedí EM80 instalovaný na DPAčku. Nříkám, že flaškostroj musí bejt i ve zdroji osazen bambulemi.... no ale tohle mi připadá na můj vkus moc křemíkový... Ale jde jen o pocit z konstrukce...
Prostě zetor 3011 by mi se supermoderní budkou s klimatizací taky nešel pod fousy.
Jasně kolo je kolo a kolem zůstane....
Myslím to jako osobní názor. Neříkám že to nebude fungovat, .... len sa strácá to lampové čaro,  Kefalín?
Hybridní - takový ani kočka a ni pes, takové něco mezi. Stejný mám pocit z Tojóty Prius...  Sky blue Prius... (kdo zná Mr. Peanuta, mi rozumí)

Re: TORPEDO headphone amp

Mě by spíš zajímalo, jak hodnotíte zapojení paralell feed z pohledu zvuku oproti klasickýmu SE ? PF asi klade menší nároky na výstupák, ne ? (kromě toho budou ty výstupáky i menší....)

Re: TORPEDO headphone amp

Čéče tak výstupák  púaralel jsem nikdy nezkoušel, dycky bylo trafo v anodě.
Myslím, že by to slyšet být mělo, páč ti trafem nepoteče SS proud . pokud bude kondík pořádnej tak by to mohlo mít poslechnutelně menší zkreslení, než kalsika, trafo v anodě. Přece jen je to trafo a to je nejnelineárnější věc v zesíku a SS sycení tomu opravdu nepřidá, mezera nemezera v železe.

Re: TORPEDO headphone amp

Ježišmarja železo bych si asi do sluchátkáče nikdy nedal - jeden takový jsem slyšel, mělo to sice na sluchátkáč asi brutální výkon 3W/16ohm, ale mělo to divné, neostré a neohraničené basy a otřesné výšky, zrnité a se slyšitelným ocasem "sssss", i když to bylo Áčko.
Já mám pro sebe postavený sluchátkáč se dvěma 6N2P a 6N6P na konci na kanál, 6N6P jsou jako katodové sledovače a jsou vybírané, mají paralelně spojené systémy a teče jimi téměř maximální dovolený anodový proud, protože to poslouchám málo a nějaké předčasné opotřebení nehrozí, zvlášť u ročníku 1959 u 6N6P, které mají emisní schopnosti na rozdávání. Jedinou čuňárnu, co jsem si dovolil, tak je sice EZ81 ve zdroji, ale po základní filtraci 200uF/samozřejmě s ochranným odporem 100ohm, jinak by to při zapnutí odpalovalo katody/ následuje kapacitní násobič s darlingtonem, protože taková spotřeba už nešla pro odstup aspoň -100dB rozumně ufiltrovat. Než tam cpát tisícimikrofaradové kýble, softstart a kdesi cosi, tak jsem do koutka uklidil BU931 a ještě to "vakuově" vylepšil 130V doutnavkovými stabilizátory /11TF31 nebo tak nějak/, které kromě toho, že perfektně drží napětí na bázi, osvěcují zbytek a vypadá to docela dobře. Chtěl jsem tam dát ještě tři EM84 /dva jako indikátory vybuzení a třetí jako stereofonní korelátor/, ale uznal jsem, že už by to tím sklem bylo přeplácaný, nehledě na spotřebu. 
Výkon to má takový, že mi to 60-ohmová sluchátka /u mě konkrétně KOSS GT-5/ doslova shodí z hlavy bez nejmenšího zkreslení.

Web

Re: TORPEDO headphone amp

Leosu, mas nejake merania tohto sluchatkaca? Zaujima ma THD, frekvencny prenos.