Téma: ESI Juli@ praskání

Zdravím pánové a majitele této karty.
Mám problém s občasným praskáním, které mě někdy leze dost krkem... V hudbě žádný problém nemám, jde spíše o některé hry a i filmy, naposled prometheus bluray rip(11gb filmek).
Nevím proč, ale poslední dobou mě blbne zvuk i na youtube, je zpomalený a nějaký narušený dost.
Latency jsem měl na 1004 teď 2048 a žádná změna, sample rate 44100 zapnuto AUTO, clock select je INT.
Zkušenosti?

Re: ESI Juli@ praskání

Doprčic já už jsem z toho fakt nervní, samý zklamaní z té karty neměl jsem jí vůbec kupovat...
Furt se tam něco děje, už druhej den mi nejde absolutně zvuk na youtube, seká se, praská v něm... Některý hry to dělaj taky, né moc, ale mě to prostě ruší... To stejný některý filmy.
Já tu kartu snad prodám, nemám náladu na tohle to, chci si doma v klidu poslechnout, zahrát, podívat se a né pořád něco řešit s tou kartou... Vůl jsem si měl vzít komerci a nebrát tyhle poloprofi věci, který stejně nevyužiju asi.
Kdyby jste někdo moc chtěl, asi jí snad i prodám.

Re: ESI Juli@ praskání

Máš možnost ji vyzkoušet v jiným PC? Předpokládám, že přeinstalovat ovladače jsi zkoušel.

(upravil miero 9. 10. 2012 23:18)

Re: ESI Juli@ praskání

Skús si ešte spustiť Linux z CD/flashky a skontroluj ako funguje zvuk tam.
Ak pôjde bez problémov, tak máš len v neporiadku ovládače pre Windows.

Napr. Ubuntu: http://www.ubuntu.com/download/desktop

Re: ESI Juli@ praskání

ano zkoušel... V jiném pc odzkoušeno, bez probému, ale měl jsem jí tam jen chvíli.... Mě to taky občas jde, i youtube jde... Ale někdy to prostě nejde, s těma hrama jsem to nikdy nevyřešil uplně, že to tam jemně popraskává někdy, s youtube mám problémy občas, dneska třeba celý den, až teď večer jsem zapl prohlížeč, pustím a hraje to normálně. To že se někdy zvuky pohádají už jsem si zvykl(youtube, foobar a třeba nějaký video a najednou v tom začne pištět). Zlatá SB Live! 5.1, sice tak dobře nehrála, ale ničím takovým netrpěla.
Podle mě za to můžou ovladače, který maj teda asi těžce nedotáhlý, nebo nevím... Palec dolů ty kartě, už mě to fakt nebaví, člověk přijde z práce utahanej a akorat se doma zase nasere smile.

Re: ESI Juli@ praskání

Tak to má rozhašený ovladače windowsu. Pokud máš zaplý ASIO, zkus ho vypnout.

(upravil Martin 9. 10. 2012 23:38)

Re: ESI Juli@ praskání

Ano, ASIO jsem vypl.... Nejspíše za to může něco v systému, ale kvůli té kartě to nebudu přeinstalovávat, to teda ne smile. To tam raději fuknu starou SB Live a bude, mrcha jedna.
Jen dodám, že jsem systém už jednou s Julinou formátoval, už je to sice skoro 2 roky, ale ty potíže s ní mám odjakživa... Akorát mě teď dožral ten youtube, ten fakt nejde někdy, jinak hudba s foobarem jde pořád ok bez problému.
A ty hry mě štvou, například mi to dělá v amnesií a battlefieldu 2, u klasických AVI filmů ok, ale jak je to něco lepší, DVD a výš, tak taky občasný jemný praskání... Není to tak hrozné, ale mě to štve

Re: ESI Juli@ praskání

Riesil som taketo veci uz velmi davno, ale skus pozriet, ci ti nekoliduju IRQ alebo DMA s inymi zariadeniami, hlavne s grafikou.

Re: ESI Juli@ praskání

pripadne zaktualizovat BIOS

(upravil DJ_Rix 10. 10. 2012 11:56)

Re: ESI Juli@ praskání

Martin: Stáhni si DPC latency program a dej vědět co ti to ukazuje. Pokud tam budou peaky do červenýho,je něco špatně a nemusí to být nutně ovladače zvukovky,často je na vině síťová karta nebo čipset a jeho ovladače. Kdo měl párkrát v životě creative,ví moc dobře jaký to je žít s praskáním v repro big_smile

EDIT: Jak máš nastavený PCI latency v BIOSu ? Dej vědět jak to máš nastavené a jaké jsou možnosti nastavení.

Re: ESI Juli@ praskání

tak jsem to stáhl a držím se do 138 při poslechu, internetu, youtube atd... AKorát při spuštění toho BR filmu mi to šuplo na 600, ale dneska mi to nic nedělá, žádný rušivý praskání nic, zkusím to zapnout až se to bude sekat zase...

(upravil DJ_Rix 10. 10. 2012 17:40)

Re: ESI Juli@ praskání

Mně to skáče až do cca 1000us,to je ještě OK. Může to dělat klidně i nějaké USB zařízení.... Zkontroluj v BIOSu jakou máš možnost nastavení PCI Latency. Je dobré nastavit ji vyšší,alespoň 128,pokud to deska umožňuje,klidně 256.

Re: ESI Juli@ praskání

Kde se to tam nastavuje smím-li vědět....? Koukal jsem tam a našel jsem tam akorát nějakou latency tuším ale na PCI-E ale na PCI nic... :-/

Re: ESI Juli@ praskání

Užo to bude asi rok co jsem Julii koupil. Potíže s ní byli vždycky, ale s posledními ovladači 1,14bit, se kterými jedu přes měsíc, nemám problém vesměs nikde. Mám ji nastavenou jako výchozí zvukovku pro Win., Foobar jede přes ASIO. Občas se kousne ASIO - když mám naráz hry, youtube, foobar. Běžně ale zvládá najednou ASIO i windows výstup - třeba film, youtube a Ad. audition.

(upravil lacos 17. 11. 2012 23:38)

Re: ESI Juli@ praskání

Dop§če ma to teraz strašne serie smile Čítal som túto diskusiu a stiahol som si porogram DPC latency checker. Po sustení mi ukazovalo až strašne vysoké hodnoty 50000us a hudba (youtube) mi začala sekať. No predtým som s tým žiadne problémy nemal, a to som mal otvorených aj 30 kariet a nič!!  Ťeraz neviem čo s tým a strašne ma to serie keď mi to začne vkuse praskať v hudbe ale sa ovládam ešte, inak by som hodil ntb už o zem, prosím vás čo to má znamenať??? Teraz mi to seká aj keď sú hodnoty v norme 200us.

Zvukovku používam obyč integrovanú

Re: ESI Juli@ praskání

lacos

Je to v podstatě jednoduché, nejspíš nějaký sw příliš vytěžuje CPU. Vypnout antivir, nepoužívané programy na pozadí, zastavit nepotřebné služby systému, atd. Mě PC zvládá asio na 2ms při vzorkování 96Khz bez praskání ve zvuku. DPC teď když přehrávám hudbu ukazuje nějakých 150μs a to mám sestavu starou skoro 4 roky, při zakoupení to byla střední třída. Mimochodem pokud zapnu plochu s aero efekty a priginálního průzkumníka DPC ukazuje kolem 250μs. Místo plochy používám aston a cubic explorer který nahradil průzkumníka.

(upravil lacos 19. 11. 2012 21:25)

Re: ESI Juli@ praskání

Ale príde mi čudné že pred nainštalovaním toho DPC checkera mi to žiadne problémy nerobilo, ale môže byť že som vtedy nainštaloval aj niečo iné ale už si nepamätám. ... Predtým som normálne počúval hudbu, a tie problémy mi to začalo robiť až po spustení toho DPClat takže preto ma to serie.  Antivirus asi nevypnem smile ale určite pozriem nejaké zbytočné procesy.

... a ešte : Seká mi to aj keď ukazuje latency 100us mad

Re: ESI Juli@ praskání

Tak to je vážně divné, vypnutí antiviru jsem myslel pouze za účelem diagnostiky. Ještě mě napadlo zakázat a povolit zvukovou kartu, případně ji odinstalovat a znovu nainstalovat.

Re: ESI Juli@ praskání

Joo...linux je k nezaplacení, a to je oproti Win zadarmo smile

Re: ESI Juli@ praskání

Tak jsem dnes s nervama v kýblu(né kvůli julině) přeinstaloval systém, komplet očista pc kvůli totálnímu spadnutí windowsů. Uvidíme jak bude šlapat, nicméně nevím proč, ale před pádem dala Julina asi měsíc pokoj, všechno šlo bez "praskání".