(upravil babakus 28. 9. 2012 16:22)

Téma: Odhad ceny

Zdravím, mohl by mě někdo z místních říct kolik může stát Metex MX-9150 http://eshop.micronix.sk/data/sk/att/003/3372-4779.pdf? Mohl bych ho mít za určitou částku, ale nejsem si jist, jestli to není moc. Ono přece jenom ta mašinka už má nějakej rok za sebou. Díky


Moderátor: Upraven odkaz

Re: Odhad ceny

Nikdo nic?

Re: Odhad ceny

Odkaz nefunguje?

Re: Odhad ceny

Už ano...

Re: Odhad ceny

kombinovaný přístroj, prodával se svého času na aukcích kolem 7000 a moc zájemců nebylo. Myslím, že ho budeš těžko prodávat. Měl jsem jednoho v bývalé práci a moc jsem si ho neoblíbil.
Nejkomičtější bylo napájení toho klasického měřáku. Vzadu měl vlastní 9V baterku a svůj sólo vypínač. takže obvykle zůstal měřák zaplej a po víkendu byla baterka v pytli....

Do školy dobrý, ale moc nevydržel, nebyl moc blbovzdorný

víc jak 3 ticíce bych za něj nedal.

Re: Odhad ceny

Safra, tak to ste mě moc nepotěšili sad
Ono vzhledem k rozměrům mojí dílny mě to přijde jako ideál. Teď jsem zjistil, že se asi jedná o novejší model MS-9170. Netroufám si ale říct jak moc odlišná konstrukce to je. To napájení měřáku je pěknej výjeb, tak bych ale případně hodil nějakej malej 9V zdroj.
Právě za podobný prachy bych ho mohl mít tak zvažuju. Ono za samotnej generátor dám minimálně dvojku a tady k tomu mám ještě zdroj, měřák a čítač.
No uvidíme jak se to ještě vyvrbí.. doteď jsem byl skoro na 100% rozhodnutej že ho vezmu.

(upravil Dalča 28. 9. 2012 20:00)

Re: Odhad ceny

moje rada:
nejzajímavější z celý ty bedny je generátor. Jestli máte možnost , otestujte ho (zkreslení sinusice, držení střídy obdélníku, strmost hran)
čítač se tak často neužije, měřák je klasickem metex a zdrojík je bonus, škoda že není dvojitej, pro napájení audia se hodí dvojitej štelovatelnej...

Já jsem příznivcem spíše víc "krabiček" který si použiju podle okamžitý potřeby.

Co tak vím, tyhle kombajny se už neprodávaj (nový).

Re: Odhad ceny

Tak mě teď na aukru nějaký solidní generátory utekly, takže asi nakonec skončím u toho víceůčelovýho udělátka. Pokud se do tejdne nenaskytne samotnej generátor za rozumnou cenu, tak koupím toho metexa..

(upravil DJ_Rix 8. 10. 2012 22:17)

Re: Odhad ceny

Hajteku,pokud sháníš generátor,měl bych tady navíc:

http://www.tme.eu/cz/details/mfg-8216a- … u/matrix/#

Dej vědět.

(upravil pzwak 9. 10. 2012 10:38)

Re: Odhad ceny

Hajteku, ono je otazka, co minis pojmem "solidni generator". Pokud je to generator funkci, miva malokdy slusne male zkresleni sinusovky. Na to jsou lepsi klasicke analogove generatory s Wienovym clankem a obcas se nejaky objevi na ebay, ale cena byva kolem 2-3tkc za samotny generator. Idealne napriklad Hameg 8037, ale ten se dost blbe shani... Pokud ho ale sezenes, stoji za to.

Web

Re: Odhad ceny

A kolik má ten s wienovým článkem zkreslení ? Pokud jde o generátor sinusu,se kterým chce někdo měřit zkreslení,pak je potřeba postatvit (koupit) speciál,který bude požadavky splňovat a není jednouché postavit generátor se zkreslením <0,001% . Nějaký takový stavěl Hynek ze slováče, myslím že s velmi slušným výsledkem.

Všechny ty funkční generátory nebudou nikdy dokonalé,ale potřebuje to člověk vůbec ? Pro oživování a kontrolu na škopku je to zcela dostačující, zkreslení se dá potom měřit zvukovkou v loopbacku, nebo si postavit (koupit?) spešl genrátor jen na tohle měření.
Pro mě je sinus z takovýho generátoru OK,důležitější je pro měření zesilovačů aby byla dostatečně ostrá hrana na obdélňajsu a jinak je to buřt smile

Re: Odhad ceny

Hameg 8037 ma 0.005% na 1kHz, jinak mene nez 0.03% (je to Wien). Funkcni generatory jsou cca do 1%, lepsi se moc nevidi. THD radeji merim sice pres zvukovku, ale jen jako vstup, generator ze zvukovky mi zase tak uzasny nepripada (pokud neni aspon 24bit/96kHz). S tim ze nejdulezitejsi je ostra hrana na obdelniku by se dalo diskutovat, je to jen jeden z parametru a o zkresleni toho zase tak moc nerika smile Tezko generatorem se zkreslenim 1% muzes merit zkresleni zesilovace 0.1%, ze... smile
Jasne, na kontrolu funkcni generator staci. Na mereni davam prednost mericim pristrojum wink Mimochodem s tou hranou obdelniku jsou ty funkcni generatory taky nekdy docela na hrane smile

Web

Re: Odhad ceny

Asi tak jak píše Rix, kdybych stavěl zesilovače za desítky tisíc ve velkým, tak koupím něco lepšího.  Na moje potřeby, kdy to využiju párkrát do roka to stačí. Za ten risk kupovat toho Hamega z ebaye mě to nestojí. S poštovným sem na 4-ce na to těch koníčků mám trochu víc a tak si musím stanovit určitý hranice..

Re: Odhad ceny

Hajteku psal jsem ti mailík,dorazil ? Dej vědět.

Re: Odhad ceny

Teď jsem ti psal zpátky, dřív jsem to nestíhal..