Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 11 z 32)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výroba repro soustavy

  Stránky: ««« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 32 »»»

RSS

Příspěvky [201 až 220 z 632]

(upravil BlackRider 3. 12. 2012 0:28)

Re: Výroba repro soustavy

Přesně tak.

Edit:

reta> Budeš mít možnost měřit bedny? Nebo máš někoho, kdo ti je je schopen pořádně změřit? Návrh výhybky je na bedně nejdůležitější a rozhodně by byla škoda to zadupat špatnou výhybkou...

Web

Re: Výroba repro soustavy

Tudle bednu dělám pro stavebnici visaton classic 200, takže výhybku už nějakou mám. Je mi jasné, že by si to potom zasloužilo proměřit a doladit. Ovšem zatím nikoho nemám s nikým jsem se nedomlouval. Pouze MaBat kdesi naznačil za jakých podmínek by to snad šlo, pokud si to dobře pamatuji.

Re: Výroba repro soustavy

Vím, že je to stavebnice. Nedokážu posoudit, jak moc se projeví na měření jiný tvar bedny. Je ale pravděpodobný, že stávající výhybka nebude vyhovující. Proto se ptám. wink Pokud by ses domluvil s MaBatem, tak by to bylo jen dobře.

Web

(upravil reta 3. 12. 2012 1:34)

Re: Výroba repro soustavy

S výhybkou počítám úplně dole a bude k ní přístup.
Žebrování co je vidět je rozhozené proto, že pracuji na těch úpravách z diskuze.
http://s9.postimg.cc/xjcnv8ykf/prostor_pro_v_hybku.jpg

edit: síla stěny žebra v nejslabším místě 36 mm

Re: Výroba repro soustavy

Jaká bude tl. materiálu těch žeber? To umístění výhybky bych nechal dle obrázku.

Web

(upravil MaBat 3. 12. 2012 9:50)

Re: Výroba repro soustavy

Z mého pohledu mi jen přijde škoda, že takové úsilí a možnosti výroby jsou spojené s osazením reproduktory, s jakým jsou. Být to tak něco a la rpm-2, bylo by to jiné kafe... wink

Re: Výroba repro soustavy

Na to možná také dojde, až tuto postavím. Přece ty repra nevyhodím. Někde tady už jsem psal, že nejtěžší bude namalovat první bednu. Vlákno o Reprobedny pro megalomany: RpM-1, RpM-2 poctivě sleduji.

(upravil rotr 3. 12. 2012 10:21)

Re: Výroba repro soustavy

No mě napadla, možná blbá a nerealizoavtelná myšlenka. Mám pořád pocit, že to bereš jako mezistupeň, nestálo by za to, udělat tu čelní desku demontovatelnou (nevím tedy jak) Tohle až slepíš, tak se ti budou blbě osazovat jiná repra. Samotna deska by se dala vyměnit mnohem snáze. A bedny jako takové budou dost těžko prodatelné (bohužel)
Mabat : na RPM-2 mu chybí 50l objemu, ale byla by to pecka

Web

(upravil reta 4. 12. 2012 0:58)

Re: Výroba repro soustavy

Rotr - Vezmu to od zadu 50l objemu doženu to není problém. Přidat ubrat příčku, bedýnka na tředy větší menší tady problém nevidím. Prostě ta bedna bude o proti této jen o něco delší a širší hodně bude záležet na vzhledu..Tato bedna nebo podobná pro  RPM-2 nebo RPM-1 to by chtělo asi jiné vlákno. Pokud jsem to dobře pochopil tak RPM je MaBatův projekt. Nebudu zapírat pořád mne láká bedna a teď nevím jak to napsat, zkrátka TOP. (Prosím nerozvíjet teorie co je to TOP, prostě to musí hrát "pár elegáns" a všechny žánry). Takže tato bedna je opravdu asi mezistupeň.

rotr napsal: "Tohle až slepíš, tak se ti budou blbě osazovat jiná repra. " Tak to je svatá pravda. Zatím ty bedny nejsou hotové až budou nemám je v úmyslu prodávat. Zatím to vymýšlím jen pro sebe tak, že mi ta přilepená přední deska nevadí. 
Demontovatelná přední deska by snat šla ale taky nevím, zatím, jak ji nenápadně, pěkně přidělat. Snad na čele přiznat šrouby, pěkný šrouby.


Tak tahle nějak bych si to představoval, že to půjde sestavit cekem snadno.
http://s12.postimg.cc/7u4892cot/celek.jpg
Ještě sem tam nějaká muška alo to už doladím.

Re: Výroba repro soustavy

Pokud by z diskutujících mněl někdo zájem mohu poskytnout na tuto bednu soubory v křivkách.

(upravil rotr 4. 12. 2012 12:09)

Re: Výroba repro soustavy

Chlape ty seš hračička! Jenom otázka - to tenké žebro pod střeďákem má nějaký důvod ? Pokud to zůstane v přírodním povrchu, tak to bude možná vidět. V tom úplně vrchním - plném- žebru, nebudou ty díry skr . Ty 3 díry s tím čtvercovým zapuštěním v žebru vlevo nahoře jsou na hroty ?

Web

(upravil reta 4. 12. 2012 18:48)

Re: Výroba repro soustavy

Tenké, žebro má jen jeden důvod. Myslím si, že vzdálenost mezi koncem středového repra a horní hranou bedny je dána. Tak jsem tím doladil jen tu přesnou vzdálenost. Nakonec počet a sílu žeber ještě přesně neznám odvisí od té překližky. Výška naskládaných žeber je třeba ona moucha. Matematika je jasná pokud naskládám  a slepím 10 žeber o síle 18 mm ..... bude na konci 180?  Takže ve finále to může vyjít úplně jinak. Jediné co vím je, že mezi basáken a středama je přesně určen prostor pro dno bedýnky pro ty středy. Ty  4 díry v horním díle tam být nemusí zatím skrze va ně koukám přes model jetli je vycentrovaný ale poku by ta bedna byla třeba černá tak by se zatmelily a jsou použitelné jako vodítka na ty závitové tyče, a ty 3 čtercový díry dole  jsou na hroty. Původně jsem počítal se zalepenou matkou a hroty. Mladej právě přinesl narážecí matky tak to asi překreslím na ně. Napadá mne další muška, díry pro vodící závitové tyče budou průměr 12,5 mm závitová tyč 12,00 mm, bedna vysoká cca 1050 mm praxe ukáže jestli to vůbec na sebe půjde navlékat.

(upravil stiglitz 5. 12. 2012 11:14)

Re: Výroba repro soustavy

Reta - snímatelné čelo, tak může být snímatelná jenom část s reproduktory, spodek napevno, a vždycky se dá sáhnout do bedny otvory pro vlastní měniče, tak můžou být šrouby zevnitř. Ne? Dírou pro basák demontuješ celé čelo.
Ale teď koukám, že to nepůjde, nahoru se nedostaneš kvůli komůrkám, a když, tak to budeš mít na celý den, a o nervy.
Ještě mě napadla další věc, šrouby v "trubkách", jako jsou v levných plastových bedýnkách k minisystémům, nebo k PC, šroubek se nacpe do otvoru v zadní stěně, a ta trubička ho vlastně "dovede" až k čelu. Trubičky, respektive dráha pro šrouby, dutina by vznikla vždycky v určitém žebru, ale to by muselo být vrtáno přesně, protože na takovou délku vrták uhne.
Nebo udělat v protilehlých žebrech žlábek pro šroub a slepit je na sebe. A máš to přesně. Ale to už bude protiatomový kryt, ne?
Poslední možnost, jak píšeš - odnímatelná stěna přiznaná, ale dal bych rozhodně černěné šrouby, nic jenom barveného, musí to být brynýrované, a imbus.
Doufám že z mých zmatečných nápadů jsi alespoň trochu moudrý.

(upravil rotr 5. 12. 2012 14:06)

Re: Výroba repro soustavy

Myslím, že hezký detail DIY bedny vyrobené uvažovanou technologií:
http://loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/70_detail.jpg

Web

(upravil reta 6. 12. 2012 14:09)

Re: Výroba repro soustavy

rotr Pěkná práce.

stiglitz Tvým nápadům rozumím, tak to vypadá, že odnímatelná přední deska by asi šla ale nejsem si jist, že vynaložené úsilí by mělo smysl, alespoň pro mne né. Možná, že pro někoho ano.

(upravil reta 6. 12. 2012 23:31)

Re: Výroba repro soustavy

Už delší dobu se nevynořila žádná zásadní připomínka tak to hodím do stroje nevím sice jak dloho mi to bude trvat, ale až ze mne něco vypadne dám vědět. Všem děkuji za připomínky. Tolik classic 200.

Jak jsem již několikrát psal láká mne něco top. Třeba s basama
http://www.toutlehautparleur.com/18/mcc … p-152.html
Já jsem ochotný do takového projektu tu bednu udělat technologií popsanou výše.
Jasně, zatím vše na papíře a až by se vydělo že to někam vede tak i skutečně.

Re: Výroba repro soustavy

Už na to jdeš zase z druhé strany, jako na začátku celého vlákna. Jenom doufám, že zase za 3 týdny nepřijdeš s tím, že jsi něco koupil smile Drž se toho MaBatovo (pokud to stále platí) -navrhnu, změřím, ale podle svého nejlepšího svědomí, konzultace ale neposkytuju. Předpokládám, že zrovna tenhle reprák jsi si mohl vybrat akorát na základě toho, že se Ti líbí.

Web

Re: Výroba repro soustavy

V tomhle případě zatím nic kupovat nebudu. Na tom repráku netrvám opravdu se mi jenom líbí.
Je tedy na tomto webu někdo kdo umí navrhnout (a je ochoten to pro mne za smluvených podmínek udělat) repro soustavu od a A do Z.
Kráčelo by o top soustavu.

Re: Výroba repro soustavy

Definuj "top" a můžem se dohodnout smile

(upravil reta 7. 12. 2012 15:24)

Re: Výroba repro soustavy

Definovat top?! Dobře budeme mluvit o zvuku. Ani já neumím dost dobře popsat top zvuk. Jen vím, že ten pravý top znamená jít na živý konzert.
Věřím (bohužel jsem je neslyšel, kde je mohu slyšet?), že RPM-2 nebo 1 hrají dobře. Odpovím tedy otázkou MaBate myslíš si, že se dají postavit bedny s ještě lepším zvukem než zmíněné RPM1.

Příspěvky [201 až 220 z 632]

  Stránky: ««« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 32 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výroba repro soustavy

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£