Téma: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Zdravím.
Dostal jsem se za pěknou cenu k těmto repro, kupodivu v plně funkčním stavu. Jsou cca 30let staré, tak jsem nakoukl do výhybky, jestli nebude třeba přeosadit některé kondy..až na 2 kusy jsou všude bipoláry..
Mám pár dotazů:
1. má smysl měnit i svitky?
2. jak vyčistit zahumusený kaloty (zkoušel jsem lepenku-bez efektu)
3. má smysl nějak posílit magnet? (už se to tu probíralo mockrát, nenašel jsem result)

pro ilustraci obr. https://picasaweb.google.com/1143630181 … 7185819538

díky za připomínky!

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Svitky myslím nemá cenu měnit,jen změřit a jestli hodnoty odpovídají,tak klidně nechat.Ale tady je u Cantonu kámen úrazu,na součástkách i na měničích je pouze číslo náhradního dílu,žádné hodnoty a měřit 30 let staré bipoláry asi k ničemu nebude,jejich současná hodnota bude úplně mimo. Mám Quinto 510 a tam jsou bipoláry všude,rád bych je vyměnil za svitky,myslím že ty bedny mají na to,aby hrály celkem dobře,zvlášť když byly skoro zadarmo,ale bez znalosti původních hodnot to asi nepůjde.V servise mi bylo řečeno,že na tak staré bedny nejsou náhradní díly,takže mi ty kondy nevymění,protože ani oni ty hodnoty neznají.
Kyby se našel tady na fóru někdo,kdo by pomohl s tímto problémem,byl bych moc rád.
Co se týká toho bordelu na kalotě,tak tam to asi vyčistit moc nepůjde.Mě na to zabrala papírová malířská krycí páska,ale všechno stejně nešlo.Naštěstí jsem to neměl zaprasený až tolik.

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Myslím že zde jsou hodnoty kondenzátorů uvedeny http://img214.imageshack.us/img214/5919/eos0759pg5.jpg

Vyměň vše za MKP, klidně bennic, http://eshop.prodance.cz/bennic/m-2866/ , i svitky před výškáčem. Mohlo by to být znát.

(upravil kubamatu 22. 8. 2012 19:22)

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

některý hodnoty těch bipolárů mám - 3100 - 82uF, 3098 - 18uF, 2710 - 30uF..
stačí hledat na německých webech..viděl jsem i další hodnoty, jen už nevím kde.

kdyby někdo přece jen věděl, jak dostat ten humus z kalot., tak budu fakt rád...

edit. všechno za MKP?!:D to abych si vzal hypotéku...

edit.

3384 - 33μF
2379 - 15μF
2800 - 56μF

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Každá sranda něco stojí. Bennic je to nejlevnější co tam můžeš dát. Bipoláry bych nechal tak max. v basové sekci, jinak MKP.
Já jsem ve svých bednách taky měnil kondenzátory, i MKT v části před středy vyměněny za MKP byly znát, o výškách nemluvě. Ptáš se jestli má cenu měnit i svitky, já dle své zkušenosti říkám ano.
Případně low-end úprava: basy bipoláry, středy MKT, výšky MKP. To už je na tobě co s tím provedeš..

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

tak myslím, že u beden téhle kategorie fakt nemá smysl měnit na basech bipolár za svitkáč, navíc když má 82uF a cívka je na železe..na středech a výškách jsou MKT, ale taky ty bipoláry-já nepoznám, jestli je to nějaká kompenzace, nebo je ta výhybka dělaná strmějš (asi spíš, když je vejška dělená na 2,2k)?...
30let je vážně hodně, ale fakt ty svitky stárnou takhle zásadně?

Darken76: snad ti to pomůže.. http://www.hifi-wiki.de/index.php/Canton_GLE_60

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Svitky dle mého nijak zásadně nestárnou, když jsou kvalitně vyrobeny. Ale vem v potaz ze MKT má vyšší ztráty na vyšších frekvencích, MKP menší. Tak i když nebudeš brát v potaz jejich stáří MKP minimálně u výšek bude přínos. Samozřejmě je třeba vzít úvahu kvality repro.
Já měnil u výšek MKP za "lepší" MKP, znát to bylo taky.
Tak není problém nakreslit dle vyhýbky její schéma, pak uvidíš co je kde na jakých pozicích a kde výměna čeho může pomoct.

(upravil Darken76 23. 8. 2012 15:54)

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Ty hodnoty jsem viděl taky,tuším na Audiokarma.com,nevím už jistě,při hledání sem toho prohledal moc a moc,ale ten borec to měřil na svejch 30 let starých bednách,tak si myslím,že nejsou v pořádku.
Navíc hodnota 82uF se mi zdá dost vysoká,osobně jsem kondík s tak vysokou hodnotou ještě v žadné bedně neviděl.To ale neznamená,že to tak nemůže být,jen se mi to nezdá.

To kubamatu :
Díky za odkaz,porovnám si čísla v těch svých quintech,snad to pomůže.Jinak ceny se neboj,nedávno jsem dělal Heco PPS 30 a PPS 40 a renovace jdnoho páru přišla tak na 1000,-(nové kondy,nová kabeláž,zlacené terminály,nová tkanina na síťky) rozhodně to stálo za to.Když sem to pak slyšel,tak sem šel do kolen a říkal si,že to snad není možný jak to hraje.Naprostá paráda.Poslouchám je denně a pořád nemám dost:).

Svitky můžeš koupit i na Dexon.cz, prodávají kondy od ES Ostrava,velmi dobré.

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Teď fakt už nevím kde, ale ty hodnoty jsem viděl na různých webech - jakože se shodovala ta čísla kondů a hodnoty..a jestli mi to google přeložil dobře, tak ty hodnoty posílal chlapíkovi přímo Canton..byl k tomu docela příběh:)
82uF se mi taky zdál slušnej ranec, ale třeba takovej Visaton Atlas nebo Casablanca mají na basech 68uF (dělička na tuším 700Hz)..
btw. bennic sem bral v prodance a pokud nekecaj, tak jsou na tom parametrově líp, co do tolerance, než ES a navíc jsou i levnější

jinak repráčky jsou to vážně solidní, neuvřískaný, jdou poměrně hluboko, dost detailů na středech..zatím velká spokojenost, asi si je nechám:) možná předýhuju, jestli se mi podaří zbavit se toho bordelu na kalotách:/

Re: Canton GLE 70 - repas 3.pásma

Přátelé, dnes se mi do ruky dostaly Canton Select S 100, nikde jsem je nenašel, ale vypadají stejně jako GLE 60. Chtěl bych vyměnit kondíky v sérii s výškáčem a střeďákem, ale jsou tam jen čísla bez hodnot. Hledal jsem, ale marně. Je tam jen 1101 a 1102. Tipuji to dle velikosti na 18uF a 30uF dle GLE 70. Což jsou docela vysoké kapacity na těchto pozicích. V nejhořším to zase rozdělám, kondíky vypájím a změřím. Už jsem pár starých bipolárů měnil a kupodivu měli docela přesné hodnoty i po 20 letech. No jo, nebyly to Tesla.