Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Jenom bych doplnil Halena, na tohle je třeba skvělá utilita "RightMark CPU Clock Utility". Ještě pro majitele AthlonůXP, stahněte si utilitku "prcnm" - zkuste googlit smile  zapne úsporný režimy a teplota pujde o dost dolů.

Souhlasim, že MSI a ASUS na přetaktování moc neni, i když teď ta nová MSI P35 NEO2 na tom neni vůbec špatně a zvažuju jí jako levnější alternativu ke Gigabyte GA-P35-DS4, čekám ještě na testy DFI INFINITY P35-T2RL.

(upravil Halen 16. 9. 2007 18:46)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Do PC k taktovani dnes Gigabyte nebo DFI  Osobne vlastnim DFI - NF4 Ultra-D LanParty (velmi dobra deska, stabilni a vhodna na OC - ale musi se pouzit OC bios (704-2BTA) a vyhodit ten pidivetracek na chipsetu a nahradit pasivem. Tahle DFI ma sice velkou vyhodu v overclocku a features, ale silenej layout desky - umisteni pameti vs socket CPU je primo otresny.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Viem kúpiť len gigabyte, dfi agem a asbis nepredvajú.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

ahojky

JEAN:

Gigabyte nenávidím, upřímně vozí to sem jedna brněnská firma a vím že mají 30% reklamací. Já měl tu smůlu, že mi nejelo nějakým způsobem 80% desek. Ano jejich špičkové modely jsou špičkové a mohou si vytřít s MSI nebo AUŠUS zadek. Opravdu, ale nepředpokládám že budete kupovat desku od 150EUR výše.

(od vadného jacku na int zvukovce, kolize s intzegrovanou grafikou, až po modré smrti při dual data cca 10desek, pak MSI)

Netýká se Grafických karet, tam jsem neměl problém žádný, ba naopak mezní spokojenost

LITTLE:

Rozsypávání obrazu, tzv artefakty, nebo rozsypaný čaj ve většině případů dělá grafická karta, která je na desce s vyšším napětím. Ty desky mají většinou nějakou napěťovou toleranci pro AGP8* a můj osobní dojem je že si koupil desku s vyšším napětím (tolerančně) a pak si ji vyměnil za desku která měla napětí přesné. Mslím že v biosu se toto napětí dá změnit (snížit) u Gigabyte zcela jistě.

JOHNYN

Tu desku NEO cosi černá v plné palbě mám s takovým tralala měděným chladičem ... je super, zkoušel jsem přetaktovat 2,666GHz na 3,1XYZGHz v pohodě.... v(íc se bojím, měl jsem zlatou desku od Solteku na ní barton 2800+ a když jsme přetaktovali na 2800HMz procesor odešel a pak těžké hádání o jeho reklamaci)


VŠEM:

Ten ASUS mě mrzí, dali se cestou super levně nebo levněji ... součástky i na grafických kartách, prostě hrůza, z hlediska reklamací si to žádný builder nekoupí.

M

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

já myslel tuhle, to je levnější varianta, má jiný chlazení a míň SATA portů a ještě něčeho

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46974

o problémech s GIGABYTE vim, stačí pročíst pár fór

asi risknu MSI, nebo zkusit počkat na tuhle:  http://www.dfi.cz/text.detail.php?idText=73

(upravil marango 16. 9. 2007 21:48)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

JOHNYN

Já DFI neznám, asi mám desku tu na kterou jsem klilk, stála 2490 před 4 týdny, jsem zlatou kachnou LEVI, dnes BGS LEVI.

M

Ze začátku mě ta MSI se restartovala, prostě si zapl, ona jela 5s a pak se vypla a znovu najela bez potíží.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Marango, keby som kupoval PC, tak som ochotný dať za dosku aj tých 150 eur ak tú cenu nebudú tvoriť pre mňa nepodstatné SLI hovadiny, WIFI a podobné krávoviny. Nakoniec v PC predtým som mal MB za 6500. Ja mám utkvelú predstavu, že od kvality MB závidí výkon celého PC smile

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

V tom máš zcela jistě pravdu ale jsou i tací, co od desky za 1100 očekávají vlastnosti za 7000

M

wink

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

He?Teď jsem tě nějak nepobral.Já osobně mám desku, která dřív stála 5 litrů.Kupoval jsem ji však za 1/7 její ceny... big_smile

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

jinak když se podíváte kilik stojí desky a jiné komponenty v číně, zbyli by nám všem oči pro pláč.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

marango: Neco na tom bude. Me se ted spalil chipset na Gigabytce, reklamace trvala mesic a pul, podruhe tosame, reklamace opet mesic a pul, no a pak mi alfacomp nabidla nahrazku ve forme MSI K8N Neo-3. Ale bez int grafiky a IEEE1348. No tak pridavny radic jse dehnat za lacni, ale grafarna ne. Este ze tam bylo AGR bo nejakou tu grafarnu starou na AGP sem nasel, ale do PCI-e urcite ne. No a jede. Jinak sem vzdy kupoval Gigabyte,. Jedna nedetekovala SATA vetsi nez 128GB i s novym BIOSem. Byla to 160GB Samsung. jinde to jelo v poho. Proste uz s GigaByte zkoncim, a asi zacnu prechazet s AMD na INTEL C2D

Web

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Mike

na tvém místě bych žádal zpět za desku peníze a ne náhradu za jinou desku, je to ochcávka z jejich strany, jinak

INTEL je drahý, s cenama AMD nesnese srovnání,

AMD X2 6000+ cache: L1 128kB/core a L2 1MB/core (celkem L1 256kB a L2 2MB) frekvence: 3, 0 GHz Hyper Transport sběrnice 2000MHz 3500,-
INTEL Core 2 Duo E6400 (2, 13GHz, 2M, 1066MHz) Box 3920,-

desky

AMD

520 1200,-
570 sli 1600,-

INTEL

965 1900,-
P35 2200,-
P35 sli 2500,-

M

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Mohl by mi někdo z oboru říci, kolik bych mohl chtít za tohle:

AMD AthlonXP-M 2600+  (btw. provozován 10x200/1,425V)
MSI KT 880 Delta
2x512MB RAM DDR400 CL2,5 (Samsung)
ATI Radeon 9600XT 128MB AGP + AC VGA Silencer
DVD RW LG GSA-4160B
case je Thermaltake Soprano + zdroj Fortron 350W

Chci se toho rychle zbavit, ale nechci to někomu dávat "zadarmo".
Spíš mě zajímá jen ta informace, poštou to nikam posílat nehodlám - zatim.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Johnyn: Do 6.000.

marango: Je třeba ještě započítat jeden fakt, nForce chipsety furt stojí za hovno. Mám zkušenosti s řadou 4xx a 5xx, kvůli jejich věčným problémům se SATA harddisky bych si pro sebe nForce už nikdy nekoupil, alespoň ne v dohledné době. Až jednou pravidelně 4× do roka budeš přicházet o všechny soubory, se kterýma se aktuálně pracuje (tj. zejména systém), tak možná přistoupíš na to, že připlatit pár stovek za základovku je nic.

A X2 6000+ versus E6400 budou po přetaktování obou procáků na hranici rock-stability srovnatelně výkonné, možná bude Intel výkonnější.

nForce čipset mi bohužel nedovoluje koupit si nový harddisk. SATA harddisk by se do půl roku rozjebal, PATA by sice fungoval, ale ekonomicky už dneska nemá smysl kupovat PATA.

Jinak výrok, že přetaktování ti vždycky trochu snižuje stabilitu PC, je taky blbost. Akorát se to musí přetaktovat správně a musí to být hardware vhodný na přetaktování (takže žádné MSI*). Už asi dva roky mám procák trvale přetaktovaný asi o 800 MHz a neexistuje nestabilita. Ten komp jede třeba měsíc v kuse, a to na něm mám puštěných najednou třeba 6 aplikací, z toho jedna 3D hra (Second Life), v RAM je skoro giga.

* s tím MSI se nebudu hádat, nevím jak je na tom s kvalitou teď, nicméně cca dva roky zpátky dělal mizerné (mj. netaktovatelné) desky, každý model měl pár chyb, které vyloženě otravovaly a každý druhý kus se dříve či později reklamoval.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Já bych těch 6000 za to sám nedal smile

K tomu MSI - mě třeba ta deska běží 3 roky v pohodě. Člověk si dneska asi nevybere - buď  to bude šmejd a nebo bude drahá...

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

marango: Dobra rada. a co myslis kde ted sezenu desku na 754 s int. GK a FireWire. Uz nikde. tak sem bral to co bylo posledni na sklade. Jinak PC byl pro zakaznika coz je jeste horsi. Bo 3 mesice stala prace mu. No ale uz to funguje.

Mekky: Zajimave ja mam v praci asi 10PC s nForce4, na vsem jsou SATA a nikdy zadny problem. At se jedna o ASUS, MSI GigaByte. No je taky pravda ze kupuju 80GB na kancelar staci v pohode i 20GB jen ty uz nejsou

Web

(upravil Shade 18. 9. 2007 15:26)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

marango.. len jedna vec
6000+ je na hranici svojich fyzickych moznosti.. viac ako 3,2ghz z toho nedostanes... kdezto e6400 ti bezproblemov da 3,2 ghz a neni zrietkave aby sla aj na 4ghz
a okrem toho intel ma momentalne lepsiu ucinnost aj co sa tych spotreby aj co sa tych instrukcii/takt takze pri rovnakej frekvenci to bude rychlejsie a aj uspornejsie....a myslim ze za dosku sa vzdy oplati priplatit....tie amd dosky su lacne preto ze uz su stare
edit: aby ste si nemysleli ze intel propaganda tak doteraz som bol fanda amd.... ale conroe proste rules.. uvidime jak to bdue s barcelonou a celkovo s k10 od amd

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

mekky

dívej, povídat (psát), že taktování nesnižuje stabilitu je nesmysl, to že to tobě na tvých aplikacích nedělá potíže neznamená že jde o obecný precedens.

nForce na AM2 jsem postavil celkem mnoho, vždy jeli ze SATA II a žádný problém na MSI nebyl.

shade

Psát kam až jde procesor člověku, který netaktuje je přece hloupost. Těch 4ghz bych chtěl vidět osobně.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Mekky: problem ztrat dat na nForce chipsetech neni v chipsetu jako fyzickem zarizeni, ale v ovladacich. Uz HODNE dlouho vyhazuju nVidia IDE a SATA drivery a nahrazuju je "PCI standardni dvoukanalovy radic IDE" - je to driver od Microsoftu a jeste NIKDY jsem neprisel o data na disku. nVidia neumi udelat pro svuj chipset bezproblemovy ovladace; to je primo vysmech.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Halen: A nezpomaluje ti to?, Bo to je podobne jako bys u GK nVidia pouzil standartni M$ ovladace, ktere nemaji takou podporu jako origo. Jak rikam. PC zkladam na zakazku do prace, znamym a zatim jen 1 problem s nForce chipsety a SATA disky. no z 40 docela uspech. No ale ani na jednom se nikdy nic nestratilo. at to byly desky ASUS, MSI, Gigabyte a disky WD, samsung, Seagate. Pak asi zkladate blbe.

Web