Téma: Jak taktovat AMD Athlon XP

Zdravim, vlastním starší PC s Athlonem XP 2800+ a všude na netu vidim maníky s podobnýma procesorama vytaktovanýma na daleko vyšší frekvence, tak jsem si řekl, že muj Zalman si s nim hravě poradí i když ho taktnu. Ale ouha, ať nastavuju FSB jak chci, procák jede jen s nastavenim na 333MHz.
Nojo, tak zkusim násobiče! Ale jejejej ať nastavim násobiče jak chci, pořád jede jako 2800+ ?? hmm tak že by zamčený násobiče?
Nezkoušel jsem akorát nastavovat napětí v BIOSu, protože bych nerad něco podělal, vim, že tyhle procáky jsou na napětí choulostivý...

Tak prosím poraďte, nejlíp někdo, kdo s tím má zkušenosti smile budu vděčnej za radu...

P.S.: Mám MB ASRock K7NF2-RAID http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M … ID&s=n

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=6250

(upravil Johnyn 11. 9. 2007 19:15)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Násobič bude zamknutej. Bohužel (pro tebe) mé zkušenosti jsou takové, že co jsem nastavil, tak bylo. Takže ti s problemem s FSB asi nepomůžu. Bacha na paměti a frekvenci PCI (pokud nemá deska AGP-PCI lock).
Nejlepší je odemknout násobič - já si koupil odemčenej (rozuměj nikdy nezamčenej) procik a můžu si dělat co chci. Takže vesele jedu 11x200 při 1,55V už tři roky, na nové PC se chystam až těď.

Jo, koukni na forum.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Ona snad někdy nějaká deska pro Socket A měla AGP/PCI lock??!

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Jo, ty lepší s nforce2 jí měly.

(upravil Shade 11. 9. 2007 19:57)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

no ja mam agp pci lock
mam epox 8rda3i+ a ta ma nf2 ultra takze v poho... len chladic mi chyba.. mam bartona co stabiln ide na 2500 ale nestiha chladenie
edit: a teraz k teme... vacsina "novsich" alebo lepsie povedane menej starych athlonov mala zamknuty nasobic...takze jedine cez fsb...a do biosu budes musiet... zniz delicku medzi fsb a ram aby ta ram nebrzdila... a potom hod napetie o 0,1 voltu vyssie (do 10% pridania voltaze zvladnu setky poial nie su chybne odvyroby)a len zvysuj fsb... najlepsie zvys o kolko da aby nezamrzol... potom rr a daj o 100mhz menej... fekvenciu cpu ne fsb wink a zapni prime95  a zapni torture test na aspon 5 hodin... ak pojde v poho tak si zavodou (cim viac stabilneho casu  prime tym lepsie) a nezabudni sledovat teplotu ale to by nemal byt problemked najdes max cpu tak zacni sa hrat s delickou pre ram...po tom zasa testy...memtest ci jak sa vola ale sak to daco najdes
hadam  tak staci gl
edit2: este jedna vec.. ak ti bdue len  tak z prdele restartovat pc tak ti mozno nestiha zdroj...ta bud zniz takty abo pozicaj lepsi zdrojna uvidis ci to robi aj s nim

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Na to zvyšování napětí si dávej OBROVSKÝHO MAJZLA!!! Ještě se můžeš mrknout na desku, jestli náhodou nemáš nastavenou pevnou frekvenci a násobič přímo na desce jumperama. Osobně bych ten procesor netaktoval, zaprvé leze nahoru spotřeba a to dost neúměrně výkonu kterej z toho dostaneš a snižuješ si tím životnost a stabilitu.
  Sám vlastním pomalejšího bratříčka 2500+ Barton 1,833 GHz a povedlo se mi ho dostat stabilně na 2,4 GHz, ale 3000+  2,167 GHz jsem dostal stabilně jenom na 2,3GHz a víc nic. Takže se ti může stát že dostaneš jenom o nějakých 200MHz víc, což za to asi nestojí.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Deska ASRock se vubec na taktovani nehodi. Jsou jine desky na kterych by to jelo bez problemu. Taky zalezi i na konkretnim procesoru. Kdyz si ho vyndas z patice tak vedle kremikoveho chipu uvidis take zlate plosky 0,2x0,2mm nektere spojene uhlikovym premostenim. tzn ze tak nejak se ten procesor zamyka. Vyroba je taka, ze udelali serii a pak zkouseli, kdyz se zahrivali moc tak ho nastavili na nizsi a prodavali jako A Barton 2500+ jine ktere vydrzeli vic, dostali 2800+ atd. Kukni vyse na ten overlocking a snad pochopis a najdes navod

Web

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

AXP2800+ se na takt taky nehodí.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Já svojí vykopávku(Athlon XP 1700+) přetaktoval na frekvenci odpovídající-teoreticky 2300+ (nevím teď přesně kolik to bylo). Taktoval jsem jen přes FSB a to navíc na "antitaktovací" shitský desce Biostar s chipsetem VIA. Vše bez nějakýho velkýho zahřívání, zvyšování napětí, upravování frekvencí AGP, PCI atd... Nárust výkonu to byl poměrně výraznej....krásná minulost big_smile

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Tak toho atlona presne amm jen desku kde jde taktovat tak akorat 100/100 a 133/133 hih a s tim se neda nic vykouzlit. SIS

Web

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

AMD treba taktovat, sinclairovou metodou. smile t.j.: vlozit do praku a odstrelit co najdalej. smile

(upravil Halen 13. 9. 2007 21:43)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Kecy!  AXP Tbreda 1800+ jsem mel pretaktovanej na 2400MHz/1,75V a Mobile Bartona na 2540MHz/1,70V Jen to chtelo desku, ktera takotovat umoznuje, stabilni zdroj, dobry pameti. Tady se muzete mrknout ba futuremark ORB, kolik bodu se da udelat s Radeonem 9500 Non-Pro a Mobile Bartonem.
http://service.futuremark.com/compare?2k1=7921820

Edit - ted mam A64 s939 4000+ 10x285=2850Mhz/1,45V vubec netopi a ten vykon zatim staci i na takovy hry jako je Gothic III. Spis se zadejchava grafarna a chtelo by to vic pameti, 1GB je na hry uz malo.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Ke mě se bohužel nedostal AXP-M z těch lepších serií, takže max. 2450MHz. FSB šla max na 231MHz. Stabilní zdroj je strašně důležitej. Možná že lepší deskou by to šlo líp. Teď ho lechtam na 2GHz/1,425V. Ale tohle už je minulost, přecházim na Core2Duo.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

To já trápím  svého Bartrona 2500+ na 3200+  už  více jak 3 roky , zatím  bez problémů .Desku mám od Gigabyte  s chipsetem NForce2 . Taktuji  již od  doby Celerona 300 Mhz /nataktovaného na 450Mhz  , pak mám  ještě  doma  Celerona 600Mhz  /nataktovaného na  900Mhz .

(upravil Halen 13. 9. 2007 21:47)

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Jsem zvedavej na novou Barcelonu, K10. Ale jak jsem psal vejs, limitem dnes ani neni tolik procik jako grafa a velikost pameti. A64/2850MHz sice jednojadro, ale svou praci si odvede a NETOPI, to je pro me dulezity. Tichy PC = lepsi pro poslech hudby smile

A nejvetsi limit je furt blbej harddisk a placky, at uz DVD nebo CD tongue

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Já svý XP-M 2600+ na ASUS desce KT600 momentálně používám na 2400MHz/1,6V kde s velkým chladičem s tichým větrákem drží teplotu pod 45C. Víc jsem ho ani nezkoušel taktovat.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Halen: Co ti brani v dnesni dobe kupit 1GB flashku a disk uspat po 1m.Neboj pokud nemas nejake ficurky tak se ti HDD neprobudi a MP3 se budou cucat z USB flashky. Tak se zbavis vireni vzduchu. Nebo co taky pomaha a dostacuje je zpomalit nejakym softem CD, DVD u CD staci na 4x a u DVD na 1 popripade este min. No a uz se ti neroztoci vic a nebudou svistet.

Web

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Nemyslel jsem omezeni hlukem u HDD a CD, ale pomalost techto zarizeni vzhledem k ostatnim castem compu. Nejdyl trva start systemu a u slozitejsich aplikaci instalace a save&load ... Sice mam jako primarni disk WD sata 320GB/16MB cache, ale porad je pomaly. Na data mam tiche Seagaty.

Re: Jak taktovat AMD Athlon XP

Bubacek077: nic netaktuj, aj tak to nebude na vykone poznat..akurat ze si mozno odpises procesor=realita..tot fse..