Téma: Stabilizátor 12V na Babettu

Ahojte, potrebujem stabilizovať napätie na Babette. Mám previnuté cievky na 12V a vpredu žiarovky H4 35W. Keďže sú žiarovky neni akurát Plug&Play a pri plnom kotli mám na žiarovke aj cez 16-17V, tak by som rád spravil stabilizátor, aby žiarovky vydržali čo najviac. Na nete som našiel túto schému: http://www.speaker.cz/motoboard_305/dow … php?id=795
Dala by sa zlepšiť alebo je tak dobrá ako je?
Ďakujem za odpovede

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

Pro malé motocykly se používají spíše paralerní (zkratovací regulátory,shunt regulator),seriový regulátor není vhodný, protože malý alternátor je poměrně měkký zdroj a na prázdno muže dávat i několikanásobně větší napětí než při zatížení.
Např:
http://www.sper.hr/eng/shunt_regulator_ … scheme.htm
Nebo hotový od VAPE:
http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R56/

Web

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

Je to jak píše ondra Ch. Lepší je tu trochu energie navíc vytopit než se snažit to regulovat sériovou regulací. Použij regler z China scooteru. Stojí to tučím okolo 300kč a funguje to dobře. Jinak můžeš i bastlit, ale ruku na srdce, není v tomto případě lepší sednout a jezdit wink.

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

Ano,to od Vape by mohlo fungovat.Speciálně na Babety se dal koupit regulátor,ale na 6V...

(upravil mat00 11. 8. 2012 12:30)

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

Myslíte niečo takéto? http://www.moto-ok.cz/usmernovac-napeti … -1720.html Myslíte si, že tam môže byť veľký rozdiel medzi týmito dvoma? Lebo ten Shunt regulátor sa mi zdá trošku prepracovanejší, ako ten usmerňovač v mojom linku.
Inak to od Vape môže byť dobré, len sa to nedá u nás kúpiť v žiadnom e-shope hmm
Ale našiel som ešte lepšie niečo. konkrétne sa jedná o toto: http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R06/
Mám na Babette aj smerovky a toto by vyriešilo aj môj  probém s umiestnením. Myslíte si, že je to rovnako dobré riešenie, ako Vami navrhované?

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

To první vypadá na nějakou referenci o kterou se napětí opře(jeden vývod) to druhé od Vape bude plnohodnotný regulátor.
Přesně ti poradit nedokážu,neměl jsem žádný z těch výrobků zatím v ruce(vyjma toho na 6V) takže nevím.Vape jako takové je zaběhnutá a solidní firma,už jsem montoval pár jejich sad zapalování.

Re: Stabilizátor 12V na Babettu

Rozmýšlam medzi týmito troma, ktorý by sa z nich hodil najviac? Skôr ma zaujíma, či má význam použiť ten s usmerňovačom A-R30-1 alebo je to úplne zbytočné a mám použiť ten shunt...? Ďakujem za odpoveď.
http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R06/
http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R30-1/
http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R56/