Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Kolega z práce zrovna nedávno říkal, že na hlasitých koncertech používal s oblibou špunty do uší...

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

pomaha jen zcasti..

(upravil Nepér 5. 10. 2012 17:11)

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Zajímavý článek... http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012082607

...kupodivu i diskuse o zvukařích smile

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

I když nerad otvírám staré téma, ale nedá mi to.

Začal jsem mít před časem problémy s různými šelesty a taky se ozval tinitus, tedy pokud se dá neustálé pískání v uších takto nazvat. Na ORL jsem nebyl a ani se tam už nechystám. Pokud mě paměť neklame tak s pískáním v uších si užívám už kolem dvou let.

Z jiných důvodů jsem začal pít kotvičník zemní a řeší dost mích potíží včetně této. Pískání je už téměř neznatelné a o něco lépe slyším. Když jsem si kolem vánoc zkoušel pouštět frekvence, tak jsem končil u 16Khz. Dnes slyším už 18Khz. To vše po necelých třech týdnech pití kotvičníku.

Velice doporučuji jej zkusit, z mého pohledu dělá zázraky a nejen se sluchem, ale i zrakem, únavou, myšlením, atd.

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. … amp;t=1073

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Fox_25:   zajímavá informace, vyzkouším  smile      ale obávám se, že to bude velice individuální.  Tinitus řeším už léta a nic. Ale díky za informaci.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Fox: kdepak jsi rostlinky sehnal? Stálo by to za vyzkoušení.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

tek
Individuální to bude určitě, ale vzhledem k tomu že u většiny to řeší problémy s krevním tlakem a dokrvením vlásečnic, tak by to mohlo pomoci i na ten sluch. Mělo by to zpočátku čistit organismus, po tom co jsem zažil na WC tak určitě.

Dohnalik
http://www.gresik.cz/eshop/lecive-bylin … k-nat.html

Ve zdravé výživě jsem si objednal rovnou půlkilovku za nějakých 340 korun. Jak je to u grešíka s kvalitou nevím, ovocné čaje a ani kávu dobrou nemá, ale jeho bylinky fungují dobře. Není problém najít 100g kotvičníku za 600 korun. Vzhledem k ceně beru od grešíka dokud nebudeme mít vypěstovaný svůj.


http://www.vegetalismus.cz/kotvicnik-ze … 6-346.html

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Náhodou to tady čtu... Od listopadu mám stejný problém, trvalé pískání v jednom uchu. Zatím žádný doktor nepřišel na to od čeho to je.. Teď je to trochu lepší, ale první 2měsíce jsem byl zralý už na psychiatra.. Večer lehnu, a takové pískání že jsem nemohl ani usnout.

Tak že taky děkuju za tip, bylinky zkusím.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Díky, jakpak to užíváš (jak často)? Ne, že bych měl nějaký problémy se sluchem nebo zrakem, ale co jsem četl, tak se to i docela doporučuje pro sportovce.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Je několik možností přípravy. Někde se uvádí 2x-3x denně 1g na 30kg váhy, někde 1g na 50kg váhy. Já se ládoval 2x denně cca 2-3g. Stačí to spařit vroucí vodou do čtvrtlitrového hrnku a nechat kolem 15 minut odstát.

Ještě lepší je povařit ve dvou litrech kolem 5-6g a nechat to přes noc odstát a pak to popíjet dva dny. Někdo dává 2g na litr a na den. Já si dal vyšší dávkování protože jsem skoro 120kg cvalík.

Zpočátku se doporučuje menší dávkování a postupně přidávat, ovšem pokud jsou potíže velké tak doporučuji normální dávkování.

Co vím, má to jen dva "vedlejší" účinky. První je "já všechno dovedu", kotva totiž dost zrychluje myšlení. Druhý je zpomalená motorika protože pár dní trvá než se zkoordinuje zrychlené myšlení a motorika zvyklá na normální stav. Po pár dnech se to všechno srovná a efek zpomalených rukou je pryč.

Efekt to má zajímavý, cca dvakrát rychleji píšu na klávesnici a ve hře Call of Duty 2 online mívám během půl hodinky skore Zabití 50: smrt 20 místo 50:50.

Pěkně je to popsáno zde, probírá se tam trochu i dávkování.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. … ;start=105

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Už jste někdo kotvičník vyzkoušel? Zdá se že mě tinitus pomalu opouští úplně, dostaví se jen občas, jinak mám klid. Je to dost velká úleva usínat bez toho otravného pískání. Za tu dobu se i sluch ještě trochu zlepšil.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Tak Foxi, já ho piju 2x denně. Fak musim přiznat, že se něco děje. Tinitus mě sice neopustil, ale projev je minimálně o 50% menší. Cítím i jiné věci - nejsem tak unavený - dříve jsem odpoledne musel lehnout a dát si na hodinku dvacet. Teď už neusnu. A dokonce se probudilo to  dole  smile   smile  , což kvituji také s povděkem. Rychlejší reakce nepozoruji, v mém věku už to asi nehrozí
Piji to od té doby, coz to tady nadhodil. Sehnal jsem sice jen nálevové sáčky, chtělo by to asi sypaný. Jinak fakt dík za upozornění na tento lektvar  smile   .

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Tak to chce zajít do zdravé výživy kde mají Grešíka a objednat si půlkilovku. Stojí jen 340 korun a vzhledem k tomu že je to bylina do konce života tak se vyplatí.

Ono je to původně afrodiziakum, u chlapů tvrdí a ženy po tom dostávají chuť na sex.

Tek, možná by nebylo špatné zkusit ho pít 3x denně, ale to s tím zmírněním tinitus je fajn, moje obvodářka říkala že doktoři neumí ani to.

Jsem rád že to někomu pomohlo.

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

JJ, já tomu říkám  "liščí elixír"   smile  . Nikde jsem zatím ten sypanej nemohl sehnat, všude tady mají jen ty sáčky a ve skladech prej sypanej nemaj. Poohlédnu se jinde a vyzkouším.  No a ten tinitus - měl jsem to pít hned při prvních projevech. Teď po letech můžu bejt rád za cokoliv. Ale stará to nechce pít smile  .
Hele, já se probouzím ráno s tvrdým řemeslem jako v době puberty, musím se tomu smát páč se nemůžu ráno vy....t   smile

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

Kruci kluci, zkoušel jsem to dost dlouho a nic. Asi opravdu  záleží na dodavateli. Aby si to jeden pěstoval sám, tak na to nemám dost plochy. Kdeže to odebíráte?

r

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

No já zatim kupoval v lékárně, na objednávku. Ale jak píše Fox, bude to chtít ten sypanej, ten bejvá vždycky silnější, lepší.  Ale i ten sáčkovanej se u mne projevil. Žádny zázraky jsem nečekal ale cejtim se fakt lépe. Že by tinitus zcela ustoupil nevěřím, ale fakt změnu vnímám. A ty vedlejší projevy jsou taky příjemný (možná to nejsou vedlejší, ale hlavní, ale to je buřt)

Re: Audiometrie - vyšetření sluchu

http://bylinne-caje.heureka.cz/kotvicnik-nat-50g/

Nebo rovnou napsat grešíkovy ať pošle půlkolivku, když nebude chtít tak zkusit nějaký jiný eshop. Přinejhorším se zeptám u nás v obchodě zda by to přeposlaly, když tak tu nechám na ně kontakt.

rsat, na jaké potíže? Pokud nefunguje kotva tak existují i jiné bylinky.

Tek, jo, jak se něco zanedbá není to dobré, ale bez informací s tím člověk prd udělá. Určitě bych zkusil i nějaký protizánětlivý, třeba Lapacho nebo kočičí dráp. Já si myslím že i toho tinitu se dá zbavit úplně. Jen to chce čas, trpělivost a asi i změnu jídelníčku. Popravdě já se jí nedivím že to nechce pít, ty nálevy co si dělám já jsou chuťově horší než to co jsem pil při urinoterapii. A žena to nechce kvůli chuti?

Pokud máte i jiné potíže nebojte se napsat mi sz a já se kouknu po vhodných bylinkách.

Pokud se zadaří tak a kotva vzejde tak jí budu mít dost i pro ostatní.

http://upramene.cz/blesak/?3,kotvicnik-zemni-100-g
Tady je taky, sice dražší, ale i tak těch 100g vydrží dlouho.