Téma: Transformátor

Vyštrachal jsem v garáži takový menší transformátorek, váží snad přes 30kg. Zde jsou fotky: jedna, druhá, třetí. Netušíte někdo, z čeho a na co to může být? Je ale ve špatném stavu, takže stejně poletí pryč.

hue hue hue

Web

Re: Transformátor

Ten sekundár je vinutý hodně velkým průřezem, nemohl to být pokud o domácí trafosvářečku? nebo leda něco silného pro krmenéí stáda nízkovoltových halogenek...

Re: Transformátor

U takového trafa, kdybych ho vyštrachal z garáže já, bych oddělil části měděné od ocelových a obě tyto části by putovaly do výkupu kovů (ikdyž jsem tam zatím nikdy nebyl). Protože to snad ani není možný - takové trafo.

(upravil filip.186 14. 7. 2012 21:01)

Re: Transformátor

No, svářečka mě taky napadla. Určitě to odněkud přitáhl děda, jenže mu je už 84 let a moc si již nepamatuje, takže mi k tomu stejně nic neřekne. Vidím to opravdu tak, že to vinutí z toho odmotám a hodí se to do sběru. Ono tam v té garáži je mnoho podobných krámů, například litinové třífázové vypínače (nevím jak se tomu správně říká), to je taky pár kilo železa do sběru, nikdo to už používat nebude, tak co s tím. smile

// Edit: Díky za přesun... smile Nějako mě to nenapadlo vrazit sem.

hue hue hue

Web

Re: Transformátor

No, svářečka... Ale to trafo vypadá na fotce jako složené kompaktně, jakoby fakt něco napájelo, pro svařování se vyžaduje zdroj jiný, který má svoji voltampérovou charakteristiku. Ale není vyloučeno, že kdysi i s tímhle trafem někdo přecejenom svařoval, že ano. Netuším a ani Ty určitě netušíš, jakou kvalitou co se týče bezpečnosti je to navinuté (především primár), asi fakt uděláš dobře, když to prodáš do výkupu kovů jako surovinu.

Re: Transformátor

Nooo něco by použít šlo... třeba to jádro, komplet převinout a náš trafo.... Nebo odmotat ten hrůzný sekundár a zkouknout v jakým je stavu primár. Změřit izolační stav a pokud nude OK namotar sec. dle své potřeby.