Re: Projekt MIR50

danhard: To by ale přece znamenalo sáhnout komplet do topologie konce už od VAS,jinak to lepší nebude,nebo alespoň udělat extra napájení pro předek až po budič.......

(upravil Hordek 28. 6. 2014 12:44)

Re: Projekt MIR50

.

Re: Projekt MIR50

A sakra, tohle už je hardcore (míněn danhardův post).

Web

Re: Projekt MIR50

Co se to zase děje??

Re: Projekt MIR50

Safra, cistil jsem si hadrem klavesnici, protoze se me na ni lepily prsty.
Pred chvili na ni pracoval programator - pojidac koblih smile

Re: Projekt MIR50

big_smile

Re: Projekt MIR50

danhard: sad asi ste čistili aj myšku a to dosť presne keď ste to zvládli aj odoslať!

Re: Projekt MIR50

stačí CTRL+Enter.. myš netřeba

Web

(upravil Dohnalik 7. 8. 2012 13:59)

Re: Projekt MIR50

vfgjk,lllllllllllllllllllll((''_<
'     bhzzzzz('zbhuiko,,,,,,,,,,'
ok'vbhkml,$>)
čsexřdrcžf('
ěwsex'

be_em napsal:

aj toto je pri čistení dosť výnimočná kombinácia .

Nemyslím si big_smile

Re: Projekt MIR50

Programator - pojidac koblih? V Turbo Packalu se snad už neprogramuje? smile

Re: Projekt MIR50

be_em, nazor muzes mit jakykoliv, ale pravda je ze jsem si toho ani nevsiml, protoze jsem pres BS odcestoval v prohlizeci uplne jinam.

Nemam chut se s nejakym blbem dohadovat, ze jsem tam tech par nesmyslnych znaku daval s nejakym umyslem a proto to mazu, jestli to pujde.

Zajimavy je, ze kdyz nekoho bez nejakeho zameru nazvu pajcovatelem, jelikoz nic jineho neni a nic jineho nedela, tak je ohen na strese a dotycny se z toho muze posrat.

Zkuste si zbouchat drevaky oznacte je Adidas v novem kabate a jdete to prodavat na trznici a nekoho se zeptejte, jestli jste neco neopraskli ?


ps. jeste poznamka pro be_ma : zjisti si treba, na co funguje tlacitko TAB !

(upravil MethMan 7. 8. 2012 14:52)

Re: Projekt MIR50

Dnaharde, předesílám, že o zesilovačích moc nevím, ale přesto by mě zajímalo, jak se to dá vylepšit? Všiml jsem si na měření, že zesilovače s 38V sekundárem dávají při jmenovitém zatížení na výstupu 31-32V. Přičítal jsem to hlavně "měkkosti" trafa a nižšímu napětí na VAS.

Rixi jak by pomohlo oddělené napájení pro vstup-budič. Dohromady to oproti koncům moc velký příkon nemá nebo se pletu?

Re: Projekt MIR50

Jeste k tomu pajcovani :

nevim k cemu vam dal p.Dudek svoleni, v pouziti stejneho technickeho reseni nevidim problem, to neni pravne nejak chraneno (pokud to samozrejme neni nejak patentove osetreno), ale pokud si neco nazvete stejne, jako jinou vec, s nazvem, ktery je v nejake jasne podvedome souvislosti, treba to DPA110 a je jedno, jestli to dolpnite nejakym nejasnym privlastkem, treba MKII,  by Maduda, nebo nejaky jiny kreten, tak samozrejme ve vyhledavacich vyskakuji odkazy na ty vase dilka a mate tak na tento vytvor neplacenou reklamu. Samozrejme,  ze tim  urcitym zpusobem klamete i spotrebitele, protoze to vase dilko neni uz ten puvodni vyrobek, se kterym je nazev spojovan.
Je to take vetsinou spojene s materalne-financni cinnosti, ktera nebyva delana ztratove.
http://svetelektro.com/modules.php?name … iew=unread


MethMan, mel by jsi napred odlisit vlastnosti zdroje a vlastnosti zesilovace napajeneho fixnim napetim.
Mezi jmenovitym napetim sekundaru a efektivni hodnotou napeti na vystupu je dost dlouha cesta.

(upravil miero 7. 8. 2012 17:35)

Re: Projekt MIR50

danhard napsal:

Jeste k tomu pajcovani :

nevim k cemu vam dal p.Dudek svoleni, v pouziti stejneho technickeho reseni nevidim problem, to neni pravne nejak chraneno (pokud to samozrejme neni nejak patentove osetreno), ale pokud si neco nazvete stejne, jako jinou vec, s nazvem, ktery je v nejake jasne podvedome souvislosti, treba to DPA110 a je jedno, jestli to dolpnite nejakym nejasnym privlastkem, treba MKII,  by Maduda, nebo nejaky jiny kreten, tak samozrejme ve vyhledavacich vyskakuji odkazy na ty vase dilka a mate tak na tento vytvor neplacenou reklamu...

Viď. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ochrann%C3%A1_zn%C3%A1mka

wikipedia napsal:

Vlastník registrované obchodní značky může v případě jejího porušení započít právní úkony, směřující k zabránění neautorizovaného použití této značky. Nicméně, registrace značky se nevyžaduje. Vlastník neregistrované obchodní značky též může založit podnět k žalobě, ale neregistrovaná obchodní značka může být chránitelná pouze uvnitř geografické oblasti, ve které byla používána nebo oblastech, do kterých lze předpokládat, že bude expandovat.

Pri vyhladavani casto medzi prvymi odkazy na xxxmana, co je snad este vacsia skoda ako nejaky pajc.

Ale hlavny problem vidim, ze zosilnovace DPA nemaju ziadne oficialne stranky, takze oficialne informacie vlastne ani neexistuju.

Re: Projekt MIR50

Výborně, po slovanetu to rozklížíme i tady, hurá hurá, svět se řítí do řiti a to ještě nemáme ani 21.12.2012.
Komu tím prospějeme? Druhé straně - fčelařovi z Bečva valley.

Web

Re: Projekt MIR50

Ondro nejlepší je tohle prostě ignorovat. Přece se tím nebudeme zatěžovat a nasírat big_smile

Re: Projekt MIR50

danhard - v článkoch od p. Dudka bolo v poslednom odstavci napísané, že autor bude rád, ak sa podelíme o skúsenosti a dáme mu vedieť ako sme spokojný so zapojením, ak sa pustíme do stavby (prečítaj si to a uvidíš a ak si toto prečíta aj p. Dudek a bude si to pamätať, tak ti potvrdí moju verziu). Reagoval som práve na toto. Celý nadšený z úspechu som poslal fotky a merania p. Dudkovi. Myslené v tom najlepšom svetle. Potom som napísal, či by p. Dudkovi nevadilo, keby som to dal na net ako free projekt - aby si to postavili aj iný, nechcel som za to ani cent. Sám mi navrhol, aby som tak nerobil (niektorí vedia byť fakt svine) a povolil mi predaj jednorázovej akcie. O celom predaji som dal link p. Dudkovi a dokonca som mu napísal, že mu pošlem nejaké peniaze z predaja, alebo, že si za to kúpim nejakú jeho najbližšiu DPS (asi TYA), mal som jeho povolenie a kto nechcel, už mať možnosť ani nebude. Písali už dvaja, ale nerobím dopredaj !!! Svoje slovo držím. Tak isto som si urobil aj 220ku s MJ11015/16. Nie je to ideálna náhrada, viem to aj ja a písal mi to aj p. Dudek. No ja som si to trošku ladil. Výsledky som poslal p. Dudkovi a dostal som odpoveď, že toľko z tých 11015/16tok ani nečakal. Nikomu som nedal návrh toho DPS a ani nedám. DPA110 bol darček pre naj kamoša. Stálo to viac ako 300€ a nechcel som ani cent. 220ka ide môjmu ujovi a tak isto nechcem ani cent (aj toto ti p. Dudek potvrdí, písal som mu o tom, že to je ujo, ktorý mi kúpil môj prvý merák a že si pamätá jeho DPAčka) !!! Či mi veríš, alebo nie je tvoja vec. Doma mám originál 222ku, PA04B a aj PA04C. Je to moje hobby a baví ma to. Schémy boli dané ako free pre vlastnú potrebu a tak som nič neporušil. Predaj DPA110 práve s podtextom "by Maduda" som mal povolené a práve toto meno upozorňovalo na to, že to nie je návrh od p. Dudka ale odomňa. Pána Dudka považujem za svoj vzor a snažím sa učiť. Nehovor na mňa nič prosím ťa zlé, keď netušíš aké je pozadie

Re: Projekt MIR50

Hele trunek, píšu ty věci víceméně s obecnou platností, takže :

- kdo něco jenom okopíruje, jenom nějak pozmění třeba tišťák, osadí to jiným materiálem, případně na to přichčije nějaké neopodstatněné změny (neopodstatněné protože ani neví, proč to tak autor udělal) je pajcér, nic na tom nemění, že to dělal s vědomím autora.
Nakonec DPAčka byly uvěřejněny víceméně jako podklad ke konstrukci, takže pokud nebyly veřejné původní desky DPS, tak se to k opajcování přímo podbízí a autor se pro to může těžko zlobit. Ovšem pajc můžete těžko nazývat originálem, jelikož na vlastnostech se podepíše i rukopis vašeho tišťáku, takže nemusí být stejné.

- pokud nějaký pajc nazveš na začátku jménem původního produktu, třeba s nějakým dodatem např. Mona Lisa od Franty Vopršálka, samozřejmě s tím záměrem, že má přímou spojitost s originálem od Leonarda, tak se může velmi snadno stát, že se jaksi ten odlišující přívlastek oddělí a je z toho pro nezasvěceného originál.

-  nevykládej mě nějaké pohádky o strejdách a nejkámoších, mě je to putna co si kde ubastlil, ovšem důsledek výše uvedeného scenáře máš třeba zde
http://svetelektro.com/modules/Forums/d … 25&t=1

(upravil trunek 7. 8. 2012 22:23)

Re: Projekt MIR50

vedel som, že mi veriť nebudeš, ale je mi to jedno. Ja som sa nijako neurazil (nemám prečo), urobil som si (mierne upravil zapojenie, navrhol DPS) pre seba a chcel som to dať free a aj to som sa opýtal. Povolenie na free projekt som nedostal. Predaj bol povolený iba na jeden skupinový nákup. Keď som oznámil cenu, bolo mi to vytknuté a p. Dudek mi ju viacmenej určil. Ak to je schéma DPA110, prečo by som to mal nazvať nejako inak? Veď som jasne dal vedieť, že to je odomňa. Nezasvetenec si DPA aj tak nekúpi a skončí s nejakým TDAčkom, tak ako nikdy nebude kupovať Monu Lisu nejaký farbičkár s vodovkami. Celé som to urobil v tom najlepšom mienení, dodržal som každé slovo a každú podmienku na ktorej sme sa dohodli. Považujem sa za amatéra a možno nemám také vedomosti, aby som si nakreslil nejaký vlastný zosik len tak z hlavy (ostatne aj HYPA, aj p. DUdek a na 1 000 000% aj ty čerpáte z nkíh). Postavil som si, čo bolo na vlastné potreby free. Kiež by si to p. Dudek všimol a zareagoval na to, že to, čo som napísal (aj tie rozprávky o ujovi a naj kamošovi) sú pravdou. Proste si to nezobral všeobecne, spomenul si konkrétne mená. Reagujem za seba. Nevieš, Čo je za tým. S originál DPS to nemá nič spoločné. Je to iba môj návrh a nikto okrem mňa nemá tú DPS. A práve preto, že to bolo odobrené a mal som to povolené, preto som sa nebál dať ten zoznam na net. Nič som nerobil pod rúškom tajomstva. Dal som to aj na HiFi Slovanet. A pokiaľ niekto nakreslík Monu Lisu a na ten obraz sa podpíše, obraz nemá cenu a nie je považovaný za falzifikát. Je tam predsa zámerne podpísaný auto aby sa tomu predišlo.

možnože je zle aj toto:

http://svetelektro.com/Forum/dpa220-by- … 25934.html

a tak isto aj toto:

http://svetelektro.com/Forum/dispre-2v3 … 26666.html

to dispre bolo tak isto aj na HiFi Slovanete. Chalan to urobil s Moscalou. Návrh videl aj p. Macura. Dohodli, sme sa, že to vznikne iba v troch kusoch (robili sme na tom traja) a nikto neuvažoval o nejakom predaji. Linky by som ešte našiel ale nechce sa mi. Robím to, lebo ma to baví. Nezarábam si tým, nepredávam to. Je to moje hobby. (ostatne posielal som ti dávnejšie jedno zapojenie s Laterálom, snažíl som sa o niečo vlastné. Takže viem čo a ako funguje)

(upravil Hordek 28. 6. 2014 12:43)

Re: Projekt MIR50

.