(upravil DJ_Rix 23. 12. 2012 10:02)

Re: Projekt MIR50

Že já sem vůbec lezu kurva. Tak se omlouvám že vás otravuju svým bordelem a sračkovým škopkem a foťákem a jdu do prdele.

(upravil zuki 23. 12. 2012 10:48)

Re: Projekt MIR50

DJ_Rix: Nenech se otrávit. Pánové neumí říc slušně, že bys měl tak 10x zmešit velikost souboru (fotky).

A co se týká digitálu. Já mám možná už 20let jeden z prvních TDS210 v Evropě (60MHz/1GS/s - mám dojem, že je úplně první minimálně ve východní Evropě, objel výstavy v několika zemích a pak jsem ho se slevou koupil). V té době měli zmínění pánové z 99% pravděpodobností nějaký "analogový vidle"... A ten můj taky neumí fotky, ale pokud bude "držet", tak se s ním loučit nebudu. Máme v práci všechny možný  digitály do cca 500MHz/ několik GS/s, ale i když je to barevný, tak je to šizený na bitech (AD) převodu a mě se doma  přece jenom daleko lépe kouká na toho stařešinu... (a v práci na jeho 100MHz "bratříčka")...  Takže nechápu proč ti haní tvého miláčka...( i když už má trochu zubatý signál, ale dost dnešních digitálů je na tom ještě hůř, možná včetně jejich zázraků).

PS: pěkné Vánoce všem smile

Re: Projekt MIR50

Danhard:
No ty seš chytrolín.. holt nemá každej oscilockop za třičtvrtě mega.
Já taky nepohrdnu fotkou na svým BMku...
Digitál jsem měl v práci, kde už nejsem...
Miluju podobný komentáře...

Re: Projekt MIR50

zuki napsal:

DJ_Rix: Nenech se otrávit. Pánové neumí říc slušně, že bys měl tak 10x zmešit velikost souboru (fotky).

A ty si taky chytrej jako rádio smile
Pokud jsi si všimnul, tak jsem se nejdřív slušně zeptal, proč tak velká data ? a pokud si pamatuji, tak už jsem se na to v minulosti ptal.
Samozřejmě, když na to následuje kreténská odpověď, abych si pořídil pořádný připojení, tak si o slušnosti akorát tak můžu nechat zdát.

zuki napsal:

V té době měli zmínění pánové z 99% pravděpodobností nějaký "analogový vidle"... A ten můj taky neumí fotky, ale pokud bude "držet", tak se s ním loučit nebudu.

A co ty slušňáku ? Co ty se tady navážíš do toho, kdo má jaký osciloskop ? když víš kulový !!!
Mimochodem, TDS220 mám a obrázky jsem z ní přes RS232 modul do dokumentací stahoval.

Pro mě, za mě, ať si to třeba vyfotí, když to jinak neumí (a ta UTD2025 to umí), ale je nutné přenášet také široké okolí ?

(upravil DJ_Rix 23. 12. 2012 15:57)

Re: Projekt MIR50

Když tě tak strašně obtěžuje na ty kreténsky velký fotky čumět, tak proč je otvíráš ? Když mi k tomu nechceš říct nic jinýho , než že to je debilně velký, je vidět bordel na stole a v odraze že to fotím starým pětimegovým šmejdem BENQ, tak na to doprdele nečum a ty kecy si odpusť.

Jasně jsem napsal, že průběh uložit na flash umím , ovšem není u něj potom na pravé straně zobrazeno Measurements , takže ano, je pro mě jednodužší než tahat USB kabel přes půl cimry si to vyfotit se vším co je na stínítku a v tomto stavu to nahrát na web. To že má doma někdo plečku na které mu trvá sto let než se mu to zobrazí a ještě potom potřebuje blbě kecat je mi lautr u prdele.

Opravdu mě fascinuje jak se tu poslední dobou řeší jen samý krávoviny a jen se někdo do někoho pořád naváží.

(upravil danhard 23. 12. 2012 15:57)

Re: Projekt MIR50

A oříznout to ty hovado umíš ?

Pomalý to je, protože jsi to dal na nějaký zyvšivený úložiště, ty ....... smile

(upravil DJ_Rix 23. 12. 2012 16:03)

Re: Projekt MIR50

A proč bych to kurva dělal ? K čemu ? Na co se tím mám zdržovat ? Nedělám elaborát do školy, jen rychlý fotky z měření, tak na co to ?

Zobrazení jedný tý fotky mi trvá 4s , to je to takový problém ??

Opakuju, když nemáš žádný technický koment k tomu na co jsem se zeptal, vyser se na to na něco reagovat a moje hovadský fotky ignoruj lol

Re: Projekt MIR50

...veselé vánoce big_smile

Re: Projekt MIR50

Asi tak lol Tobě taky Milane smile

Re: Projekt MIR50

http://www.bestpage.cz/img_profil/img_bestpage5519.jpg

Re: Projekt MIR50

No vidíš, jak jsi si vylepšil slovník smile

Na fotkách nic špatnýho vidět není, už protože mizerný rozlišení osciloskopu zhoršuje ještě následný přenos, ale i obecně z toho, že sinusovka je jako sinusovka nic nepoznáš.

Na obdélníku je vidět mírný překmit, tam akorát můžeš odečíst horší fázovou rezervu ve zpětné vazbě, pro stabilitu to není až tak hrozné, to by jsi zjistil až při komplexnější zátěži.

Přeju pěkný vánoce a pevný nervy smile

(upravil zuki 23. 12. 2012 16:22)

Re: Projekt MIR50

Jediná slušná smile rada ze spousty následujících příspěvků... 

kazzatel napsal:

Je to nedokompenzovaný, ještě s tím něco udělej...

tzn. zvětšit asi někde v ZV, nebo v rozkmitu trochu kapacitu, aby z obdelníku byl cca obdelník... (Danhard mě mezitím předběhl)

OT: A docel jsem se pobavil. Asi Lepší než současný TV program. Ani nevím totiž co dávaj, bastlím lab. zdroj 9V/1A a 1-16V/4A - dárek synovi .
Takže taky pěkné Vánoce smile smile

Re: Projekt MIR50

DJ_Rix napsal:

moc bych ocenil , kdyby se někdo z vás co to umíte vyjádřil k tomu napájení, zda je to podle vás OK... nejlépe kdyby jste někdo byli tak hodní a vysvětlili jak se dojde výpočtem k tomu jaké napájení při jaké zátěži je bezpečné a neleze ze SOAR.... pokud to lze zjednodušit jen pro odporovou zátěž..... Taky by mě zajímalo jakým způsobem stanovujete hodnotu basestoperů..... už jsem se na to SOAR někde ptal, ale bez reakce.... klidně do mailu, stejně jsem se chystal vás někoho poprosit o vysvětlení....

Jasný, to že ten škopek má mizerný rozlišení bohužel vím, no co bych taky asi chtěl za 8 klacků , že ano... pravděpodobně bude stačit lehce zvětšit kapacitu kundíku ve ZV a bude i ten obdélňajs dobrej, jen už si právě nejsem jistej, nakolik je bezpečný prát do toho 100k obdélník s plným rozkmitem, při tomhle napájení už je to pěkná pecka pro koncáky.....

(upravil Dohnalik 23. 12. 2012 16:35)

Re: Projekt MIR50

Rixi,já tě nechtěl nasrat, jenom jsem říkal, že ten hosting jede jako sračka smile
Já budu kupovat za 7 klaců tohle a flashnu si to na 100MHz smile
http://dx.com/p/rigol-ds1052e-5-6-tft-l … cope-30573
Jinak Veselý Vánoce big_smile

(upravil right13 23. 12. 2012 17:16)

Re: Projekt MIR50

len to chce aj nejaku HW upravu,nejaké súčiastky sa tam menia ... a kúp si k tomu aj náhradné enkodery, mne už na časovke odchadza pomali ale isto , nie len mne ale každému... inač riadne išla dole ta cena , ja som ho kupoval za 5 stovák

Web

(upravil Dohnalik 23. 12. 2012 17:25)

Re: Projekt MIR50

Už to ošetřili HWrově? Nevadí, všechno půjde. Bral jsi ho taky z DX? Platil jsi daň a clo?

Re: Projekt MIR50

DJ_Rix
myslím že Danhard to nemyslel zle

Inak na to čo potrebuješ zistiť by ti stačil obdĺžnik 10kHz a potom by si sa nemusel strachovať o koncáky.

(upravil DJ_Rix 24. 12. 2012 0:38)

Re: Projekt MIR50

Pro ty , které to zajímá a neiritují je moje debilní fotky šitózního škopku rychlé měření po úpravách big_smile :

Poslední je 8R+ 330n měřeno před tlumivkou, kundík zapojen za tlumivkou. Už to tak asi nechám.

http://t.imgbox.com/acdQkfby.jpg http://t.imgbox.com/absuMx1U.jpg http://t.imgbox.com/abg6DsqH.jpg http://t.imgbox.com/advEdS0Q.jpg

Je pravda, že ten škopek to neukazuje kvůli rozlišení dobře, chtělo by to nějakej pořádnej digitál nebo si pořídit ještě nějaký analog.... kua .... kde na to má člověk pořád brát smile

(upravil reeb 24. 12. 2012 1:11)

Re: Projekt MIR50

Pro srovnani DPA222 ,50kHz do 3,9 Ohm plný rozkmit

https://i.postimg.cc/hfbxP5zJ/2121782.jpg

na analogové šumce R&S big_smile

Web

Re: Projekt MIR50

Zvuk MIR50 se sluchátky Beyerdynamic DT-880_600 Ohm se mi začíná líbit smile
Nyní jsou vyměněny vstupní tranzistory BC550/BC560, které mají h21 větší než 500, za teslácké klasiky KC238B/KC309B. Z většího množství těchto tranzistorů jsem vybral kousky s betou 300.
https://i.postimg.cc/68qgbVS4/2121822.jpg

Jsem potěšen, jak se zvukové podání zjemnilo, zklidnilo! Subjektivně vnímám vyrovnanější charakteristiku včetně spodního pásma, na které jsem dříve poukazoval. Porovnávám nyní křížemkrážem tam a zpátky furt dokola MIR50 s Ciuffoli/Bastlecs a pentodovým OTL a dá se říci, že mohu být s poslechem hudby přes nový sluchátkový zesilovač spokojen smile
Později ještě vrátím kousek zpátky kompenzaci u budičů, která je teď 100pF, namísto 22pF dle rightova schema.
https://i.postimg.cc/Mcj4q6zW/2121825.jpg