Re: Projekt MIR50

DJ_Rix napsal:

Jinak desky se ještě nedělají,čili pokud to někoho tak strašně trápí,přehoď righte ten trimr i s odporem dolů a odpor dej nahoru.

(upravil right13 15. 8. 2012 0:49)

Re: Projekt MIR50

DPSka je na ceste k RIXovi , predpokládam že v stredu ju bude vyťahovať zo schránky (ide to prvou triedou) .

Robím redesign ochrán ktoré sme pred pár rokmi spáchali s opampom, podklady tiež zverejním . Oba kanály na jednej doske

zaujímalo by ma aké svorky by ste radšej videli na tých ochranách (pripojenie reproduktorov) , faston 4,8mm alebo šrobovaciu svorkovnicu do DPS (AKR , WAGO)...

http://svetelektro.com/modules/Forums/download/file.php?id=39078&mode=view

Web

Re: Projekt MIR50

Deska je doma,díky za ni! Hned jak budu mít dokumentaci,začnu osazovat smile
Ochrany: super nápad. Koukám že to máš uni jak fastony,tak šroubovací,myslím že to je dobrej nápad.

Re: Projekt MIR50

http://mirprojekt.webnode.sk/ine-/ochra … oduktorov/

Web

(upravil laco 15. 8. 2012 22:26)

Re: Projekt MIR50

Ad ochrany.  Je tam spolocna zem oboch kanalov ? Ja by som to urcite urobil ako dual mono ( alebo oddelil vstupy cez optocleny )

Re: Projekt MIR50

doplnil som tam schému...

Web

Re: Projekt MIR50

mna napadla taka vec. je vobec nejaka vyhoda nemat ochrany na jednej doske s koncakom?

Re: Projekt MIR50

laco : je to možné , ale ja budem mať tie konce napájané z jedného trafa , takže budú zeme spoločné , takže mi je to dosť jedno...

skyd : doska by sa mi zbytočne zväčšila a bolo by to dosť kuzlo tam ochrany narvať...

Web

Re: Projekt MIR50

Dotaz na ostatní: Na základě toho co psal někde danhard,má smysl v řízení kliďáku osazovat pozici T12 (ten pnp trand). Co když se úplně vynechá a osadí se jen BD139 a upraví se odpory okolo?

Re: Projekt MIR50

Nic takového jsem nepsal, otázka zněla, jestli má smysl dávat ten pnp tranzistor na chladic ?

Zapojení jenom s jedním tranzistorem a násobením Ube jeho přechodu má větší vnitřní odpor a to i když se dá proud Ube děličem asi na 1/10 - 1/5 příčného proudu VAS, kde je asi optimum. Dá se to vylepšit odporem do kolektoru a brát to až z něj, ale to není moc přesné.

Symetricky buzený VAS nemá dobře stabilní příčný proud, proto je zapotřebí zapojení Ube s malým vnitřním odporem.

Re: Projekt MIR50

OK,díky za vysvětlení,takže to ponechat jak to je a nevrtat se v tom smile

Re: Projekt MIR50

"je to možné , ale ja budem mať tie konce napájané z jedného trafa , takže budú zeme spoločné , takže mi je to dosť jedno..."
Viac bodov, kde sú zeme kanálov spojené= viac zemných slučiek= viac zbytočných problémov.. Nabíjacie prúdy hlavných elytov budú lepšie "cirkulovať"..

Re: Projekt MIR50

Když bude mít extra vinutí jen pro ochrany,je to buřt smile Spojí jen středy odbou vinutí a jede smile

(upravil BV 16. 8. 2012 8:33)

Re: Projekt MIR50

Je na tej doske ochrán spojená zem obidvoch kanálov (rozliata zem na doske)? Proti čomu vyhodnocuje ochrana,  napájaná zo spoločného zdroja ("extra vinutí") stav (prípadné DC) na výstupe každého konca? Snáď proti zemi každého konca..Kde je pripojený zemný koniec tých kapacít na vstupe ochrany?  Zem tej ochrany je proti koncom "v lufte"? S  napájaním tej ochrany to nemá nič spoločné. A navyše prípadná porucha jedného kanála zhodí (podľa schémy) aj druhý, funkčný.

(upravil laco 16. 8. 2012 9:15)

Re: Projekt MIR50

Rajt, Rix, pozrite schemu ochran EZK XSJ3253, tam je to vyriesene s jednym napajanim.

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal … e0ab6b4d67

Re: Projekt MIR50

Spoločný modul ochrany (so spoločným napájaním obvodov)  pre obidva kanály vždy nevyhnutne spojí zeme obidvoch kanálov, čo je špatne z hľadiska možného odstupu, hlavne ak je zosilňovač ináč dual mono (samostané trafá). Jedine dva galvanicky úplne oddelené obvody so samostatným napájaním, fyzicky umiestné na jednej DPS.

(upravil right13 19. 8. 2012 21:59)

Re: Projekt MIR50

samozrejme všetkých týchto nevýhod som si vedom. Aj to že zhodí oba kanály . Opakujem , budem mať na 2 moduly jeden trafak s dvoma 20V vinutiami , zem bude spoločná pre jak pravý tak aj ľavý kanál vyvedená z jedného miesta, tam bude pripojená aj zem ochrán a priamo z toho miesta pôjde zem priamo na výstupné svorky . Pre moje použitie to vyhovuje , aj pre ostatné použitia s jedným transformátorom .


EDIT. hotový aj druhý modul , krásne beží na prvý šup bez problémov . Pán Dudek odviedol výborný kus práce , za čo mu ďakujem . Po úpravach to s tými toshibami hraje ako víno. Som moc spokojný , za tie peniaze (odhadujem náklady 15E/modul) je to špica. Som celkom zvedavý čo z toho ostatný dostanete

http://files.mirprojekt.webnode.sk/200000456-48ebe4b238-public/P1060741.JPG

http://files.mirprojekt.webnode.sk/200000490-71f6572ef5-public/IMAG1211.jpg

Web

Re: Projekt MIR50

Máš to krásný. wink

Re: Projekt MIR50

Inovovaný zesilovač DPA110 ve verzi TO247 vypadá velice hezky, sic je rozměrově větší. Láká mě představa udělat si z toho sluchátkový zesilovač pro mé vysokoohmové sluchátka Sennheiser HD-650, 300 Ohm a druhé Beyerdynamic DT-880 verzi 600 Ohm. Napájení bych volil +/-24V v samostatných sekundárech pro kanál. Velikost krabice – čelní panel 17“, ať to ladí s ostatními standardními komponenty, chlazení by pro zamýšlený účel nemuselo být přílišné smile

..mohl by se k nápadu takového využití verze DPA110 vyjádřit kazzatel ?

Re: Projekt MIR50

Využití koncáku jako jako " nadupanýho předzesu ", respektive sluchátkáče, je to nejlepší řešení, protože si nechá líbit prakticky libovolnou zátěž. Takto jsem měl udělanou svou 111 i 112 a takto je udělaná i nynější Hypa. Použití koncáků ve 264 futrálu je ovšem až zbytečný luxus, naprosto vyhoví rychlý ONSEMI ve 220...
Čili chce to sundat napájení na maxinálně +/- 20V, aby se daly použít 170/64 Toshiby, protože chlapci ve svým tvůrčím nadšení zapoměli udělat vstup jako kaskódu, zachovat velkej kliďák, aby to jelo i do zátěže 50 ohmů v áčku...vejsledek se pak dostaví, hraje to pak tak, že nic běžně konstuovanýho na to nemá...chce to holt přemejšlet netradičně...takže mnoho zdaru...