(upravil CZJKP1 26. 6. 2012 0:12)

Téma: Music 130

Zdravím..

Jdu k Vám pro radu.. Potřebuji dát dokupy tento zesilovač po vzhledové stránce.. Po technické je už funkční, seřízený, Původní vyhřáté a volné patice konc. elektronek ve kterých elektronky doslova čvachtaly jsem nahradil novými pozlacenými paticemi, který jsem zakoupil na www.patice.eu (pozlacenými, protože ty co byly nejpodobnější těm původním zrovna bohužel neměl, zjistil až když jsem přišel), dále jsem hovnáky nahradil novými kondíkami MKT z NDR co jsem ještě měl v zásobách, a C506/C507 jsem raději automaticky vyměnil za zakoupené ve GME, protože vím, že umějí v případě svodu nadělat škody na konc. elektronkách, sice tam ty růžové vypadají hnusně, ale asi je to lepší, než tam nechat tyto, dále byly spálené odpory R526 (680R) oba, tak jsem je nahradil 5W odpory z GME (protože 3W odpory bohužel nevedou), přičemž příčinu jsem nezjistil, ale typuji kondíky, které byly již dávno vyměněný. Dal nový tyristor KT502 (vyloudil od mistra ve škole), protože ten původní někdo odštípl, a ještě k tomu tam měnil jeden elektrolyt tuším c311 a někdo ho dal ,,opačně"!! Prostě ho přepoloval, a tak jsem ho otočil, jak má být.. Nastavil klidový proud 42mV na každou elektronku, nastavoval jsem z odpojenými korekcemi. Elektronky jsem nechal změřit a jsou na tom dobře, ke 100%.. Ještě to má po technické stránce pár mírných nedostatků,

za a) stává se mi (nebo stávalo) že občas přestává žhavit ECC85, přičemž elka je dobrá (zkoušel jsem v ten okamžik jinou). Ted mi to ale nedělá, vyčistil jsem pořádně pouzdro na pojitku (4A) a dal jsem jinou (pro jistotu fungl novou, samozřejmě zase 4A) abych měl jistotu že není uvolněná a kontaktuje, zatím to nedělá, ale v případě že by to začalo, tak natáhnu od trafa nový zvonkáč k ECC85, tamto tam nechám a zaisoluju a bude po starostech..

za b) asi už potřetí se mi stalo, že mi (i při nízké hlasitosti)sem tam úplně příšerně hlasitě lupne v repráku, jestli mají ty elky vytahaný vlákno a občas se něco dotkne mřížky, netuším.. Elky pravděpodobně toho zažili velmi dost, ale byl tam nastavený klidový proud 18mA na jednu elku, takže byly jen tak šimraný, proto jsou na tom asi tak dobře.Nebo nevím-..



Po vzhledové stránce bych potřeboval poradit, přidávám pár foto.. Nejsem spokojený ze předním panelem, je mi jasný, že s tím asi nic moc neudělám, ideální by bylo sehnat zachovalý panel ze vraku (kdyby někdo měl at nabídne smile ).. Přední panel je místy poškrábaný, okolo knoflíku je vyškrábaný od nehtu, asi využíváním... Ale úplně nejhorší věc je, že na předním panelu byly dvě nálepky, jedna těsně za magickým okem (napravo) ta měla papírový podklad, a tak jsem naslinil prst a navlhčil ji a lehce seškrábal nehtem, poté jsem vzal houbičku na nádobí a vlažnou vodou  a tou drsnou stranou houbičky jsem zbytek lepidla odstranil, bez problémů.. Druhá nálepka měla lesklý podklad a asi nějáký agresivnější lepidlo, a tak mi to tam zanechalo trochu jiný povrch, a zmizela mě v tom místě ta černá linka, ten jiný povrh by mi nevadil, ta linka mě vadí, a tak bych se chtěl zeptat jak jí tam dodělat.. Nevím, je rozumný vzít lihový fix a pravítko? Nebo je lepší řešení??

Druhá věc po vzhledové stránce, je, že když jsem zesilovač kupoval na aukru, dotičný uvedl, že je horní kryt poškrábán, a dal do foto zesík, kde byl taky horní kryt poškrábán, jenže neuvedl, že fotografie nesouhlasí ze skutečností a natáhl tam foto z netu a jeho kryt je asi 100x víc poškrábán.. Samozřejmě jsem ho ohodnotil dobře, protože se mi zdálo zbytečné hned kvůly blbostem vyvolávat nějáké aféry, a hlavně jsem byl štastný že mam zesík smile.. Kryt byl nastříkán černou barvou, řekl bych že to bylo původní, já to smirkovým papírem trochu ,,sdrsnil" a přestříkal sprejem zn. ,,barvy, laky - černá - lesk" jenže mi to hodně preská, a to i přesto, že mi to kamarád stříkl ještě jeho průhledným co on měl, kde jsem udělal chybu? Jak to vše vylepšit?.. Nemám s tímto ještě zcela zkušenosti..

Foto je zde, po kliknutí se to zvětší:

http://s11.postimg.cc/pqngujunj/2012_06_25_167.jpg http://s11.postimg.cc/s995v8gdr/2012_06_25_168.jpg http://s11.postimg.cc/46sc0czqn/2012_06_25_169.jpg

Ovzláště poprosím Sinclaira aby se vyjádřil, ten je na toto specialista..

Nevíte někdo, jaká barva (sprej) z těch, co se dnes prodává je nejpodobnější té zcela originální, byla ta černá před tím originální? Nebo se prodávalo více provedení např černý a tmavě šedý???

Re: Music 130

1. originál barva je tuším nějaský odstín kapkové šedé, černá je je nástřik.
2. práskání může být způsobeno načatou některou EL34. Utržený drát mřížky, občas si šmrncne nebo dojde k přeskoku. Stejně tak to může dělat stuďák svod nebo špatný kontakt patice.

Re: Music 130

Co se týče vzhledové úpravy předního panelu,tak v podstatě nelze jinak, než z jiného, zachovalejšího kusu panel přehodit-původní panel je dělán sítotiskem,  který se dá udělat i dneska, ovšem za hříšné peníze. Nechával jsem před pár lety dělat repliky panelů pro MUSIC70 a i s přípravou výroby to vyšlo při 6ks na 2.100,-Kč/ks. Každý si musí rozvážit, co se mu ještě vyplatí a co už ne.
Co se týče nástřiku krytů, tak tam velmi dobře funguje tzv. krupicový komaxit, alespoň pod tímto názvem to místní "borci" znají a umí trefit i původní odstín.
No a když se netrefí, případně původní elyty s centrálmatkou jsou nahrazeny nějakým hnusem třeba značky Hitano, tak šup s tím na Aukro nebo Bazoš, tam se najde dost hloupých hejlů, kteří jsou schopni takto "opravený" zesilovač koupit třeba i za 2.000,-Kč a více.

Web