Téma: Vstup "LFE Direct"

Zdravím,
mám zesilovač SDA500 a před ním SubSenior. Kromě cinch L/R a symetrického XLR vstupu, bych potřeboval udělat i LFE Direct vstup (tj. komplet vyřadit z funkce SubSeniora) a to nejlépe přepnutím tlačítka a připojením signálu do stávajícího XLR vstupu a nebo jednoho cinche.

Nenapadá vás nějaké elegantní řešení?

Re: Vstup "LFE Direct"

A potřebuješ ten přímej vstup symetrickej? Pokud ne tak tam dej nějakej přepínač a jedno signálové relátko s přepínacím kontaktem a je to vyřešené... Je to troch složitější,ale nenapadá mě žádný běžně dostupný přepínač,který by šel použít pro přímé přepínání signálových úrovní...

Web

Re: Vstup "LFE Direct"

To by bylo nejjednodušší...asi to tak dopadne.
Radši bych ale "zasáhl do správných míst" v SubSeniorovi a vytáhl signál právě z něj, jelikož bych právě rád i symetrickej vstup, když už...to tu asi nikdo nezkoušel, že?

(upravil sinclair 8. 5. 2012 18:43)

Re: Vstup "LFE Direct"

To nedoporučuju. Nejlepší bude signálovým relátkem obejít celého Seniora. Já se mrknu na schéma, páč už si to tak dobře nepamatuju a zkusím se podívat, jak by šel zachovat ten symetrickej vstup.

EDIT: Tak jsem se na to díval a jediné řešení je signálové relátko s dvěma přepínacími kontakty /třeba typ RY z Ecomu/ a z výstupu integrovaného obvodu U1 /myslím že je to NE5534AP, je to prostě ten nejblíž vstupům/ přes svitkový kondenzátor 1-2,2uF v sérii s odporem asi 56R na dolní kontakt relátka, druhý dolní kontakt relátka se připojí na odpor R41, horní kontakty relátka se prostě jen propojí. Ve funkci zůstane pouze výstupní regulátor hlasitosti.
Jestli to chceš namalovat, řekni si.
Co se týče osazováku, musel bych se poradit s partnerem, dohodli jsme se se totiž už dávno, že ani schémata, ani osazováky námi vyrobených a osazených a oživených modulů nebudeme zveřejňovat /týká se to Juniora, Seniora, SPM250 a SPD400-600 a bude se to týkat i mosfetového stereofonního konce SPF200/. Ani já bych totiž nerad, aby za 14 dní kopírovalo naše moduly celé Slovensko...sorry. Zavolám Pierrovi a když tak bychom to řešili mailem.

Nejsem si ale jist, zda po překlenutí celého Seniora nepoklesne zisk, protože parametrický ekvalizér, který SS obsahuje, má gain asi 1,5.

Web

Re: Vstup "LFE Direct"

Díky za radu, tahle varianta by byla úplně ideální.
Relé Takamisawa RY 12W-K tu myslím mám, ty jsou na to dobrý dost.