Téma: autoradio

Ahoj, chci si koupit autoradio s CD. Celkem chápu, že to jde našlapat do tak malé krabičky. Jen nechápu chlazení zesilovačů.
Udává se 4x40 W a nevšiml jsem si, že by z toho někde koukal pořádný kus chladiče. Jak je to tedy vlastně vyřešené?

Re: autoradio

Tak, že to rádio nemá 4x40W + se spoléhá na to, že IO v rádiu vydrží opravdu vysoké teploty bez poškození, případně mají tepelnou ochranu.

Re: autoradio

Aha, tedy dobře. Ještě prosím význam čtyř reproduktorů. Předpokládám, že je to stereofonní poslech , levý kanál vlevo přední a zadní a druhý vpravo vepředu a vzadu.

Re: autoradio

Význam je prostinký, prostě dva páry stereo repráků (L a R) vpředu a vzadu, hrající to stejné jako přední pár.

Re: autoradio

a tych 4*40W je v reale 4*18W, 4*45 je v reale 4*20W a 4*52W Mosfet ne 4*25W casto s tym TDAckom, najsilnejsie radio co som mal rozobrate tak mu pisali celkovy vykon 300W, bolo to nejake Blaukpunt a v nom boli 4 ks TDA1562Q (kazdy pre 1 repro) cize real asi 4*55Wrms, bolo to radio co toho fakt hodne uhralo. Dookola to malo rebrovanie asi 1cm  v zadu 2cm aj tak sa to dost zhavilo...Silnejsie radio od toho som nepocul, vpredu 16 a vzadu 20cm basaky a hralo to vyborne aj bez subwofra, no parada...

Re: autoradio

4 kusy TDA1562Q?? A kam tam nacpali ty IO + potřebných 12ks 4m7/25V kondíků?

Re: autoradio

Teda hřeje to pěkně. A mám to potichu. Jak to asi trpí v létě v autě bez klimatizace. Pro 2x20 w se to musí uvařit.

Re: autoradio

Tak to by mě taky zajímalo. Jak snížit zahřívání toho švába? Navíc mám zvuk vyvedej do externího zesilovače a šváb tak hřeje úplně zbytečně. Topím pánubohu do oken! Co s tím?

Re: autoradio

pro: djmayo
Hmm mam dotaz a co toto radio a jeho vykon?
http://autoradia.heureka.cz/panasonic-c … e/#section
Mam ho,tedy mam jeste o model vissi je to stejne jen to ma barevny display,a musim rici ma to nejakou el.soucastku cca 8x8x8 cm mimo autoradio,asi se tam nevesla,a musim rici ze s origo reprodutorama naprostej narez v aute!!
Jinak vyrobce uvadi 4x70max a 4x 32RMS,samozrejme pri 14 voltech...

Re: autoradio

Ked nie su zapojene vystupy na repro z radia a iba linkove vystupy, IO topi len tolko, ze je zapnute, kedze pracuje virtualne do nekonecnej zataze a tecie nim tym padom nulovy prud.

Radia, ktore maju 'akoze' 4x40W mavaju na sebe zvycajne 4A poistky. Aky vykon z toho asi mozete dostat ? smile) Poistka zvladne pri 14V max. 56W, tzn zosilnovac v radiu neda viac nez 4*8 az 4*9Wrms.