Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 10 z 15)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA223 s rychlými trandy

  Stránky: ««« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 »»»

RSS

Příspěvky [181 až 200 z 297]

Re: DPA223 s rychlými trandy

Celá zdejší diskuse indikuje nulové praktické zkušenosti, zato ovšem přehršli teoretických keců...bravo, jen tak dál....

Re: DPA223 s rychlými trandy

Hlavně to nemá co dělat s DPA223.

Re: DPA223 s rychlými trandy

Ale jo, má. Dáte mi tip na nějaké dobré schéma pračky? - pro DPA. Momentálně to totiž řeším, zrovna o patro níž luxují a není to pěkný, to co mě jde slabě z repráků. Mám oddělovací EI trafo 230V/230V, ale co před něj? VF Filtr? A co do sekundáru?

Web

(upravil reeb 22. 3. 2013 0:25)

Re: DPA223 s rychlými trandy

Použití oddělovacího trafa je slyšet. Nějak to souvisí se snížením rušení. Používáme to i v práci u měřicí aparatury (a ne sami). Můžeš laborovat s filtry na primár, sekundár nebo obojí, neměli by ale zvýšit odpor (proudově naddimenzovat).

nějaké zkušenosti:

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … mp;start=0

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=8993

Já mám jen EI trafo 1,6kVA s filtrem na primaru a spokojenost..

oddělovák ala Kazzatel  big_smile

http://s19.postimg.cc/jb6pw7vfz/262_pracka_creva.jpg

Web

Re: DPA223 s rychlými trandy

Tak jsem rychle něco spíchnul - oddělovák na plechách EI  a do sekundáru daný paralelně fóliový kondenzátor 2u2. Vf filtr zatím nemám. A i tak přestal být z repráků slyšet vysavač smile
První co mě okamžitě zarazilo při poslechu bylo vyčištění zvuku nahrávky, zvuk je jakoby klidnější big_smile Neumím to popisovat, prostě posun k lepšímu. smile

Web

Re: DPA223 s rychlými trandy

Vítej v Americe.... smile

(upravil Dalča 22. 3. 2013 17:25)

Re: DPA223 s rychlými trandy

Doabrá teda. Moje konkrétní řešení:
Pro účely měrení a testování jsem měl v mý bývalý dílně sestavený následující řetězec.
Přívod z hlavního rozvaděče, tam jištěno LSN63C/3  + pčepěťovka DV TNS 255, na výstupu filtr Elfis 4ELF63ET pak jdu do dílny (cca 50m kabel CYKY 5cx10)kde mám podružný rozvaděč "antoníček" na vstupu  jistič LSN50C/3, přepěťovka DG TNS 230 400, rázová tlumivka (výrobce neznámý, nějak mi zbyla z montáže, možná SALTEK??) tady za ní měla bejt ještě jedna přepěťovka, ale nějak jsem se  ní zatím nedostal, pak  řada jističů LSN16B/1 a 32B/3. Na vývodech každého jističe je vraženej filtr NLA162P72-04V (taky zbyla z montáže smile )

Fíčko tam nemám, páš filtry mají slušnej unikající proud... lítalo by...

No a tam testuju a tejrám různé "krabičky" co mi přijdou pod ruku, včetně pohonů a frekvenčáků. Myslím, že rušení ze sítě se ke mně na stůl snadno nedostane a taky já hned tak snadno síť nezaruším.
No cčil hledám prostor pro novou dílnu, kde něco podobného bych opět rád spáchal. 3F oddělovací trafo a vyrobení si mj. IT sítě by bylo určitě přínosem, ale to je mimo moje současný cenový možnosti.
Primární zájem by, při této instalaci, aby bordel, kterej při testech vyrábím se nedostal do sítě. Sekundární efekt, že do zásuvky připojený HDOčko nespíná, , v hlavním rozvaděči spínalo smile

zesíky, co jsem měl na stole hrály pěkně, ale nemám srovnání, jak by hrály před filtrací a jak za ní.

Re: DPA223 s rychlými trandy

Ó jé. Došlo na nejhorší.. Bohužel nemám kila na to, abych rozjel stavbu DPA223, natož, abych jí dokončil. Přenechám někomu za rozumný peníz jeden pár originálních desek + kvalitní elyty, dále sadu polovodičů Hi speed edition (rychlý koncáky i budiče i rozkmit, vstupní párovaný jfety - bez bc540/550) na osazení obou desek + další sadu zmíněných polovodičů pro jednu desku na ND). Otázky prosím mailem.

Web

Re: DPA223 s rychlými trandy

Pánové stala se mi zajímavá věc. mám DPA223 fast +jfety asi měsíc provozu a dnes zapnu a po 15-ti minutách kdy tam ani nešel signál se ozve rána z repro. Po otveření zjistím, že jden pár koncáků je na uhel a na škvarek jsou i odpory R28 a R12 a jedna pojistka samozřejmě na oné straně. Nemám teda tušení čím by to mohlo být. Nesetkal se s tím někdo?  ... doufám že se mi ješět podaří sehnat jeden pár těch konců a asi vysypu z desky většinu součástek a vyměním pro jistotu (ještě sem moc nezkoumal co je mrtvé) nechce se mi to házet do popelnice

Re: DPA223 s rychlými trandy

Pouzival si FJP alebo FJPF (celoplastove puzdro)? Nemohlo dojst ku prierazu izolacnej podlozky?
Bolo by nejake foto? Ak by sa dalo pred demotazou a a hlavne po demontazi ftranzistora z chladica, ci nie je viditelny vyboj cez izolacnu podlozku.
Budem cochvila spojazdnovat svoju 223 fast... Ale budem davat celoplastove FJPF...
Pouzivas ochrany?

Re: DPA223 s rychlými trandy

použil jsem fjp kovové. no průrazu jsem si nevšiml použil jsem silikonové podložky. Ještě to zkusím omrknout. ochrany repro mám, ty evidentně vypnuly. jinak osazeno mám všchno co na desce mělo být. S plasovýma bych se asi cíil bezpečněji, nemáš náhodou 4 páry navíc? smile

fotek moc nebude, už jsem to demontoval a některé podložky se lehce přilepily na trandy tak podložky jsem sundal všechny, ale prohlídnu je. Navíc i například skrat na výstupu by ho zabít neměl, když do něj nešel zrovna žádný sinál, ne?

Re: DPA223 s rychlými trandy

Tie FJPF su ale iba 50W oproti 80W na FJP. Ale malo by to stacit.
Je tu niekto, kto uspesne pouziva tie FJPF v 223?
Buduci tyzden sa mozem pozret, kolko ich este mam a dam ti vediet.

(upravil Dohnalik 2. 11. 2013 2:04)

Re: DPA223 s rychlými trandy

Já je úspěšně používám už hodně dlouho. A to DPA běží na 95V do 6ohmů (dávám jim občas nemálo zabrat, ale drží a nevypadá to, že by se mělo něco stát...kliďák mám taky dost, tuším 180mA). Nutno ale podotknout, je je chladím docela dobře. Podle mě jsi tam měl nějakej studeňák, rozhodila se regulace kliďáku, ten vyletěl a  prásk.

Re: DPA223 s rychlými trandy

Není to první případ, který tu s 223 někdo popisuje, průběh závady se až podezřele shoduje..... Já 223 s FJP nakonec nestavěl, osobně to ale tipuju na nějakou nestabilitu, to je holt ta daň za osazování podle kuchařky.. V 223 s rychlejma trandama nejsou base stopery, i když Ondra říkal, že to s nimi chodí dobře, stejně by je to tam chtělo přidat.... Narozdíl od 222, se kterou mám zkušenosti a chodí s rychlíkama bez problémů jsem zaregistroval že u 223 už tenhle problém někdo měl i s původním osazením.....

(upravil Jupi 2. 11. 2013 13:23)

Re: DPA223 s rychlými trandy

Dohnalik: mas trafo/trafa s prepinanim sekundaru, resp. primaru pre vyzsie napatie na 6/8 ohm?
Riesim konecne v blizkej dobe objednavku traf do 223 fast a chcem ma moznost volby vystupneho napatia. Pravdepodobne budem ficat na 8 ohm, ale s moznostou 4 ohm.
Robim 4-kanal (4x 223)a pravdepodobne budem davat 2x trafo so 4 sekundarmi do 3U krabice.

Re: DPA223 s rychlými trandy

Nope, mám jedno trafo 2x30V, naprázdno po usměrnění je tam cca 95V, normální provoz tak kolem 90-92V. Zkoušel jsem to i do 4 a nic se tomu nestalo.

Re: DPA223 s rychlými trandy

taky mi to spíš smrdí tím ustřeleným kliďákem, na první pohled tam nic vadného neshledávám, ale kdo ví po zahřátí a roztažení. Každopádně kde ještě sehnat nějaký ten pár trandů? při nejhorším bych to přeosadil na MJE15030 a MJE15031 ale velké nadšení to vě mě nebudí. jedu na 2x42V usměrněných s 8ohm reproněma.

Re: DPA223 s rychlými trandy

ythren: nepockas na info o FJPF do pondelka? Pozrem sa do zasob, ale az v pondelok. Objednaval som jednu alebo dve stange a neviem co mi este ostalo.

Re: DPA223 s rychlými trandy

Jupi: klidně počkám, není problém. nečekal sem že bych se k těm trandům dostal nějak brzo smile

Re: DPA223 s rychlými trandy

http://www.bgmicro.com/search.aspx?find=fjp5200

Příspěvky [181 až 200 z 297]

  Stránky: ««« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA223 s rychlými trandy

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£