(upravil Crashpc 15. 4. 2012 11:00)

Téma: Hromadná objednávka miniDSP.com

Při plánovaném nákupu DSP pro mojí 2.1 soustavičku mi kudlibabka připoměl možnost moc pěkných DSP za slušnou cenu. Rozhodl jsem se přihodit pár korun oproti Digisynthetic od SECO a mít to v exkluzivním malém provedení. Kdo neví, jde o hračky které najde na http://www.minidsp.com
Základní verze má dva vstupy, čtyři výstupy, a všechny dobré možnosti DSP - řezání až do 48db/okt, několik možností přesné ekvalizace, delay, napájení přímo z USB, nebo volitelně DC 5V. - lze se dočíst v hezky zpracovaném manuálu.
http://www.minidsp.com/images/documents … manual.pdf
Cena jednoho 2in/4out kanálového DSP je 100/125 USD holý/v krabičce. Při momentálním přepočtu 1900 a 2375Kč. K tomu je potřeba připočíst podíl poštovného, a poštovné po republice. Pošta z US je 600Kč, po česku cca 90Kč. Když se nás sejde víc, celkem to tedy odhadem bude kolem 2200Kč a 2675Kč, když se to povede bez cla. Dá se to použít i do PA jako mnohem lepší náhrada Ulišrotu, a vlastně všech levných crossoverů.
Datum a způsob podle dohody, uzávěrka zatím pravděpodobně 12.6, peníze předem na účet.
Najde se někdo?

*
*

//Upraven link na manuál

(upravil MaBat 15. 4. 2012 17:48)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Především miniDSP nabízí velkou volnost s využitím bloku uživatelských IIR filtrů 2. řádu přímo na úrovni základních koeficientů, viz http://www.minidsp.com/applications/adv … rogramming

Výhybkový software, který jsem dělal a kterého reinkarnace se právě chystá v novém vydání (mj. ve spolupráci s autorem softwaru ARTA), toto přímo podporuje, tj. je možné předem odsimulované přenosy přenést 1:1 přímo do DSP. Bez měření a simulace je to jinak pořád jen střílení naslepo.

Od tvůrců miniDSP mám nabídku na poskytnutí rozhraní, pomocí kterého by mohl můj software komunikovat přímo s modulem, čímž by vše bylo real-time a takřka dokonalé.

Jinak doporučuji ke zvážení i miniDSP 2x8.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Nakup miniDSP planuji. Jak to bude se clem a DPH? Podle Tveho propoctu to vypada, ze se platit nebudou... je to spravne?
Jeste nejsem rozhodnut jakou verzi a zda neporidim i miniDigi apod...

(upravil Crashpc 15. 4. 2012 20:19)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Očekávám, že se clo platit nebude, ale nejde to zaručit, a s DPH se to má tak, že to bude snad pár kusů bez zisku. Brát to na firmu, tak si na to samozřejmě dám i adekvární marži a DPH, ale to já ani nikdo jiný snad nemůže chtít.

//Mabat: Věděl jsem, že o tom ví plno schopnějších lidí. Proč už to někdo nedealuje i do ČR? smile Tedy, nechci být nezdvořilý...

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Dělá to parta nadšenců (mám za to, že někteří i z MIT), kteří to v HongKongu rozjeli od nuly, takže to všechno má zřejmě svůj čas. Jinak s DPH a clem bych raději počítal.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Clo bych ještě pochopil, ale DPH? Víš co to znamená? Obchodní zákoník, držet záruku a podobně. NENE, tudy cesta nepovede. To radši koupit na nějaké jiné jméno (z rodiny) a nadělat smlouvy o koupi.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Já ti jenom říkám, kolik tě to může stát, až ti to přiveze pošťák.. smile

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

How come... smile
Ještě to ozjistím přímo u nich.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Na tom neni moc co okecavat - zakon o DPH to rika jasne. Jak je to nad 22eur vcetne posty (deklarovana cena), tak se dph nevyhnes (nad 150eur ani clu). Jedina moznost, jak se vyhnout DPH (z ceny vcetne postovneho!)+180kc za zastupovani v celnim rizeni je deklarovani nizke ceny - treba 10USD, ale nevim jestli jsou k tomu v tymu miniDSP svolni?

Firma musi odvest DPH taky, ale narozdil od smrtelniku muze az po prodeji...

Proc stoji posta 600kc, kdyz to posilaji z HK?

(upravil MaBat 15. 4. 2012 21:48)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Když jsem nedávno objednával z Hifimediy, což je myslím taky HK, neplatil jsem překvapivě nic navíc - nevím přesně proč, ale šlo to přes Swisspost, takže nějakým úřednickým procesem se zřejmě stalo, že to bylo považováno za zboží z EU. To by byl možný trik, ale nevím, jestli se podaří je přemluvit, aby to poslali jinak, než jsou zvyklí, a hlavně nevím, jestli to je reprodukovatelné smile

Z miniDSP už jsem objednával 2x, ale popravdě si nevzpomínám, jak to probíhalo, ale něco jsem každopádně doplácel na poště jako "celní dluh". Co všechno a jak v tom bylo započítané, jsem nezkoumal.

(upravil tictom 15. 4. 2012 22:39)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Muj odhad: Edit: No dobre no, ale prijde mi paranoidni myslet si, ze by to tu cetl celni urad a i kdyby, ze by menil svou rutinu nerkuli po cele EU smile

Edit2: Cesta pres nizkou deklarovanou cenu je take schudna. Nedavno jsem si kupoval stavebnice zesilovace L15D (iraduamp7 od IRF) v cene 44USD vcetne posty za dva kanaly. Deklarovana cena byla 10USD a nebyt to napsano prasecim pismem, tak by to imho ani nikdo nerentgenoval. U malych desticek s neidentifikovatelnou elektronikou to proste nikdo nezkouma. Prestupku se v takovem pripade dopousti strana, ktera balik odeslala, ale mezinarodne je to naprosto nezajimave a nevymahatelne.

Edit3: Ano delaji si co chteji, ale postupuji v mezich prislusnych zakonu. Jednou vymerenemu celnimu dluhu se neda nijak branit, takze se nedivim, ze to nekdo ani nezkouma. Znamy kupoval v HK obleceni a celni dluh mu vymerili z hodnoty v HKD (cca 2.5Kc), ale kurzem USD - radeji zasilku prevzal, protoze se dva tydny nemohl niceho domoci a pak by mu ji poslala posta zpet odesilateli.

(upravil MaBat 15. 4. 2012 22:16)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Takže to raději nikde moc nevytrubovat. No, pozdě.


Edit: To si mohl klidně nechat, nemyslel jsem to tak. To spíš že já bych o tom neměl moc psát a rychle přes ně nakoupit co nejvíc.. smile

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Jelikož postage jsem nikde nenašel, udělal jsem objednávku až do shipping, a tam na mě vybalili 30 doláčů.
Kdyby to bylo z Hong-Kongu tak jsem si na 95% jistej, že nebude ani clo, ani DPH. Už jsem takhle bral nejen z DX, Kdo bral ty kopie Labů prý také nic neplatil. Tož nevím jestli si celníci dělají co chtějí.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Kluci,bohužel s DPH se to má tak,že pokud to u nás při vstupu do republiky převezme Česká Pošta,zcela jistě DPH platit budete. Clu se lze vyhnout vcelku jednoduše,napíšete prohlášení,že to je soukromý obchod pro vaši soukromou potřebu a dále se zboží nebude přeprodávat.
Ideální je zaplatit klidně dražší poštu,odesílatel to pošle UPS,DHL nebo podobnou firmou,ta zásilku narozdíl od pošty nezadrží a dá ji prostě vám do ruky-je na vás,jestli s tím poběžíte na proclení a DPH,nebo na to "zapomenete".

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Dyk píšu, že jsem nejen já objednával, přišlo to poštou, a neplatilo se vůbec nic. Očividně prostě některé balíky vynechávají, jiné ne, a je riziko počítat s tím, že zrovna teď zas zapomenou. To je smutný.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

To s posíláním přes DHL jsem netušil, to musím zkusit. Bohužel mám ale zatím pouze takové zkušenosti, že když jsem přesáhl 22EUR, tak jsem platil. I při posílání přes Swisspost, kde balík putuje do Švícar a až odtud k nám jsem zaplatil DPH a k tomu těch 180kč poště. Ve výsledku se mě balík, který stál cca 1300 prodražil na 1700..

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Pokud nebudu uvažovat profesionální využití , mám doma,krom gramodesek , vše digitálně uloženo a ten procesor co předvádíš musí být pro provoz také napojen na počítač. Umí to pracovat přímo se zdrojem muzikálních dat v počítači, nebo se musí signál trapně hnát přes zvukové převodníky?

Web

(upravil MaBat 17. 4. 2012 16:54)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Odpovím -
1) Nemusí být napojen na počítač, tak se pouze konfiguruje, dál může běžet samostatně, pokud dosatne své napájení.
2) Modul, o kterém píše Crash, v podstatě funguje jako A/D převodník, DSP a D/A převodník v jednom. Je dále možné přikoupit si modul miniDIGI, který nabízí digitální vstup přes S/PDIF nebo Toslink. Další možnost je přímo propojení na úrovni I2S, ale to už není standardně podporováno, nicméně je to umožněno.

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Takže uložená nastavení udrží i bez napojení na počítač.Ale přímou komunikaci  se zvukovými daty v počítači  ,tedy dodaný program neumí?  A ten modul miniDIGI ,který se musí dokoupit ,je zcela samostatný má i D/A ,nebo kam se napojuje do toho  DSPčka? Do tho mini usb, nebo snad ne  do těch analogovejch vstupů?

Web

(upravil MaBat 17. 4. 2012 17:35)

Re: Hromadná objednávka miniDSP.com

Ano, udrží si nastavení i přes vypnutí, tj. dál umí fungovat zcela samostatně. MiniDIGI se zapojuje přímo do k tomu určených konektorů na miniDSP desce (což je mj. právě i I2S sběrnice). Na webu a v manuálu je to všechno popsané i s obrázky. Jinak, když se řekne analogový, popř. S/PDIF vstup, je tím snad řečeno vše, tj. pokud chceš hrát z PC, musíš mít software, který to bude přehrávat a HW (zvukovou kartu), který to bude dávat ven - právě buď jako analog (LineOut), nebo SPDIF/Toslink.