Téma: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

Pokud ano poprosil bych o vyjádření jestli je možno realizovat můj nápad.Hodlám řešit spínání zesilovače v návaznosti na zapnutí TV.Vzhledem k tomu,že se jedná o klasický audio zesilovač,tento disponuje mechanickým síťovým spínačem.Ve snaze maximálně zjednodušit ovládání mě napadlo "spřáhnout" ovládání na jeden  dálkový ovladač.Ve svých úvahách vycházím z předpokladu,že TV bude mít nějaký stand-by zdroj který po přivedení povelu nastartuje vlastní zdroj.Pokud by se mi podařilo najít daný ovládací vodič,neměl by to zas být takový problém,nebo se mýlím?Přivítám i další nápady jak řešit tuto problematiku,předem dík.

(upravil Psykopath 18. 3. 2012 13:31)

Re: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

Nebude jednodušší Master/Slave zásuvka? V tom případě bude fungovat i možnost časového vypnutí zesilovače spolu s televizí.

Re: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

Vycházím z toho,že nejjednodušší je ovládání jedním dálkovým ovládáním příslušící k televizi.Samozřejmě se dá koupit dálkově ovládaná zásuvka,ale to je další ovladač navíc.To si nechávám jako krajní variantu.

Re: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

Psykopath se ale o DO zásuvce vůbec nezmínil. A má pravdu - bylo by to nejjednodušší. Master/Slave - Master detekuje odběr/konec odběru proudu a podle toho spíná/vypíná i "otroky"... Primitivní věc, nemusíš televizi vůbec otvírat.

(upravil Anti 18. 3. 2012 14:53)

Re: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

Aha,tak tohle já zas neznám.To by bylo ještě jednodušší jak moje verze.Díky za typ.

Re: Hrabal se už někdo z vás do LED TV?

val.l dekuji za vysvetleni wink
Anti neni zac smile