Re: Aký autosubwoofer do 100€

Základní info o velikosti bedny i nátrubku máš, tvar bedny si vymysli podle sebe, jak to vyhovuje prostoru kufru tvého auta, nesejde na tom.

Re: Aký autosubwoofer do 100€

Nejako sa mi to nepáči sad podľa mňa je 65 l strašne malo na tak veľký reproduktor + neskutočná dĺžka bassreflexu (30cm)
Keď si to predstavím, že bedňa bude mať vnútorné rozmery cca
60x35x33 (dĺžka, šírka, hĺbka) = 69,3 litrov.
Teraz si to predstavte zvonku,
kváder o rozmeroch cca:
65x40x37cm

Bude to tam podľa mňa neskutočne natlačené reproduktor bude tak 3 cm od stien skrinky a to iste aj bassreflex + dĺžka bassreflexu 30 cm, t.j. hĺbka bedne 33 + 3,6cm (čelo bedne), čiže bassreflex bude končiť cca 7 cm pred zadnou stenou.

Celé sa mi to nepáči a zdá sa mi celkový objem potrebnej ozvučnice na daný 15" menič je strašne málo.
Čo s tým ?? sad Poradte, ďakujem

Re: Aký autosubwoofer do 100€

až to postavíš, tak uvidíš, že těch 70litrů není zas tak málo. navíc musíš odečíst výztuhy, reproduktor a bassreflex z vnitřního objemu a budeš třeba na 60ti litrech.
bassreflex jde dát třeba z boku, kam by se ti krásně vešel a nebo to udělat pomocí štěrbinovýho bassreflexu. 30cm délka a průměr jaký?
a vůbec, jaký že jsi vybral reproduktor?

Web

Re: Aký autosubwoofer do 100€

Menič je DLD ZT-15 hore som písal aj TS parametre, a chcel som aby mi to niekto nasimuloval. ale zatiaľ nikto nič.

Keď odrátam ten reproduktor bassreflex tak koľko to zhruba robí litrov ?

Bassreflex môže byť kludne aj z boku

Re: Aký autosubwoofer do 100€

Já Ti to ale nasimuloval a výsledek máš hned v 11. příspěvku, stačí si to jen pořádně přečíst, neignorovat a nelpět na svém, obrázek simulace jsem nepřidal jen proto, že by Ti stejně nic neřekl, zvlášť, když máš problémy si vypočítat objem bedny a odečíst věci uvnitř. Těch 65l je pro tento reprák minimum, málokdo si může dovolit v kufru víc, jestli nemáš v úmyslu nikdy nic převážet, dej tomu klidně i dvojnásobek... 120l a jedna odpadní trubka 16x30cm nebo 15x25cm, tu nebude třeba ani zaoblovat. Chudáci sousedi...

Re: Aký autosubwoofer do 100€

Ďakujem, už som sa rozhodol nakreslil a poslal jednému stolárovi nech mi to nareže. Rozmery niesu až také kritické aby som tým pádom nič nezmestil do kombíčka smile
Vnútorný objem je 78 l ; 430x700x260 a odpadovú rúru 125x250 to v BassBox ukázalo 38hz, myslím že to bude OK, ak nie opravte ma. Nejaký dobrý nápad na zaoblenie tej odpadovej rúry ? Aby to spredu aj nejako vyzeralo, môžu byť aj fotky ak to už niekto riešil. smile

Re: Aký autosubwoofer do 100€

máš horní frézu? jestli ne, tak leda nahřátím horkovzdušnou pistolí a tlačit jí na nějaký vhodně tvarovaný předmět- většinou se něco vhodnýho najde v kuchyni.

Web