Téma: Súrne potrebujem pomôcť

Zdravím všetkých členov tohto fóra. Založil som tento topic kvôli tomu, že som nenašiel takú tému, tak prosím pomôžte mi. Chcem zostaviť hybridný zosilňovač budený elektrónkou, konce použité fety.Chcem to na domáce účely a zároveň to potom odprezentovať na maturite, chcel som skúsiť niečo iné, nechcel som celý lampáč, preto chcem niečo takéto vyskúšať.Nech to má aspoň 50W cca. Jediné zapojenie ktoré je s akým takým popisom je tu  http://svetelektro.com/clanky/kvalitny- … v-161.html  ale v komentoch som našiel dosť záporov. Chcel vás skúsenejších popýtať o radu, o nejaké zapojenia ak poznáte prosím ak by ste mi poskytli. Píšte hocijaké názory s čím ste sa stretli, ďakujem. smile

Re: Súrne potrebujem pomôcť

Hlavně nestav ten odpalovač mosfetů v tvém odkazu...:)

Tady se podívej......

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=10025

Re: Súrne potrebujem pomôcť

neco takoveho, jako chces, bylo popisovano v knizce Lamparna od J. Vlach. Tam to ale pokud se nepletu delal jako kombo, cili mono, vykon si z hlavy taky nepamatuju. Jak dalece to realizoval nevim, byly tam i vykresy plosnych spoju a nejake obrazky. Moc si to nepamatuju, nezaujalo me to. Pokud by byl zajem, mohu naskenovat a poslat mailem...

Web

Re: Súrne potrebujem pomôcť

A já myslel, že se ta mrdka kterou Vlach nikdy nemohl postavit, tady už nikdy neobjeví. Takže pro případné zájemce o stavbu snad už naposledy. S uvedenými hodnotami součástek a velikostí napájecího napětí zesilovač 100% NEFUNGUJE!!!

Re: Súrne potrebujem pomôcť

george : chcel si mi tým povedať, že žiadne hybridné zapojenia také aké ja chcem nefungujú na 100%, alebo konkrétne to zapojenie čo sa uvádza v tej knihe ?

Re: Súrne potrebujem pomôcť

Rozbor toho zesilovače -u nás ho publikoval Pavel Meca v nějakém žlutém AR- udělal John Broskie a schema zásadně překopal. Prolez jeho web (http://www.tubecad.com/), najdeš tam víc věcí.