Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » problem se subem tonsil

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: problem se subem tonsil

Nedávno jsem koupil dvoukanálový aktivní subwoofer tonsil, ale zjistil jsem, že hraje pouze jeden z reproduktorů. Když jsou zapojený oba kanály, hraje sub akorát víc nahlas   místo toho, aby se signál rozdělil. Pokud se snažím dráty k oboum kanálum přehodit ještě se to ošklivě vyvazbí. Můžete mi prosímvás poradit, jestli to bude zesilovačem nebo jestli odešel jeden z repráků?díky!

Re: problem se subem tonsil

Z toho tvého popisu by závěr nejspíš vyvodila pouze Ivana Regina Kupcová Sádlová sad.

Web

Re: problem se subem tonsil

ta me prave odkazala na audioweb..
zkusim to trochu schematictejc..

problem: V sobwooferu s 2 reprodoktury hraje jenom jeden z nich (subwoofer ma 2 kanaly, tady je peknej obrazek http://obrazki.elektroda.net/26_1266850855.jpg)

indicie 1: kdyz prehazuju L a P signaly, hraje porad jeden a ten samy reproduktor
indicie 2: kdyz jsou pripojeny oba cinche, hraje woofer (stale jen ten jeden) hlasitejc, nez kdyz to jede jenom na jeden signal
indicie 3: oba kanaly se obcas vazbi.

otazka:
mam si koupit novej reproduktor, nebo si nechat opravit/vymenit modul se zesilovacema a vyhybkou?

dik)

Re: problem se subem tonsil

1) Jak jsi přišel na to, že hraje jenom jeden reprák? wink
2) co znamená "oba kanaly se obcas vazbi"?

Re: problem se subem tonsil

1/ sub ma dve komory a v kazdy jeden bassreflex. tlak jde jenom z jednoho. kdyz jsem vytahnul natrubky bassreflexu a pozoroval membranu repraku ani se nehla.
2/ ta vazba je asi irelevantni..stava se to spis spatnym zapojenim

Re: problem se subem tonsil

Na několik věcí sis odpověděl sám - ten subwoofer není dvoukanál, přes aktivní výhybku to jde pak pouze do jednoho konce. Čili problém bude někde u repro - špatný kontakt někde, přepálená kmitačka, bordel v kmitačce, ... cokoliv. Beztak se nevyhneš tomu to rozdělat, tak to udělej, vem do ruky multimetr a změř odpor toho wooferu, to bude první krok.

Re: problem se subem tonsil

http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/200a_1983.jpg

Isobaric a ještě bandpass. To znamená, že jsi asi něco špatně vyzkoušel. Pokud bude hrát jenom jeden reproduktor, bude se zákonitě pohybovat i ten druhý, i kdyby nebyl připojený. Mám takový dojem, že hledáš problém tam kde žádný není. To že hraje po odpojení jednoho vstupu míň je v tomhle případě asi v pořádku, protože bůhví, jak je tam udělaná vyhýbka.
Takže multimetr do ruky a hurá měřit.

Re: problem se subem tonsil

To že sub hraje po připojení L+R signálu víc nahlas než při připojení pouze jednoho z nich je naprosto normální a logické !

Vstup je zapojen tak, že L a R signály jsou (většinou pasivně, pomocí tří rezistorů) smíchány do jednoho, následuje nějaký ten low-pass a koncový zesilovač. Případně ještě něco mezi tím (frekvence low-pass, fáze, hlasitost).

No a pokud smíchám dva stejné signály (což L a R na basech víceméně jsou) dostanu signál o 6dB silnější a naopak pokud jeden z nich odpojím ...

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » problem se subem tonsil

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£