Téma: LM4780 vs JPA100

Zdravim, planujem spravit si zostavu 2.1 konkretne uz mam aj bedne, teraz som kupil na satelity nove:

http://www.bsacoustic.sk/bs-acoustic/sonus-90t-cierna/

subwoofer bude z logitech z2300 (po uprave) tam je cca 100W/8ohm

cize som rozmyslal, ze pre subwoofer by som zmostikoval dve zosiky a pre satelity by boli dve.

Problem je vsak miesto, nemam kde dat velky zosik, bude to k PC so zvukovkou creative sound blaster.

Preto som rozmyslal, a mam dva sposoby ako spravit:

1.) Vyuzit PC skrinu, mam ich doma dost, prefarbim, upravim, je tam vela miesta, a mozem to hodit za stol z druhej strany do rohu a odtial remote kablom, pripojit ovladaciu cast ktore by bola pri PC.

2.) Bola by mensia krabica na stole, max. rozmerov ake tam viem este dat, tu by vsak boli len dva koncaky na satelity, ako aj ovladacia cast - vyhybka aktivna, a z aktivnej vyhybky by isiel pre subwoofer a zaroven aj napajaci kabel do subwoofera, kde povodne bol tiez zosik takze by som namiesto neho dal novy, ako aj trafo,zdroj do bedne.

Avsak  ak by bola mensia krabica pre satelity, tak by som tam poriadne nevedel dat JPA100, proste som to premeraval, na taku krabicu aka by tam isla ,a bolo by to velmi divoko spravene, ale dalo by sa. Mensie ako LM4780 by sa v pohode zmestilo, v subwoofery je miesto pre JPA100 v pohode, aj ked tu by tiez sa dalo v pohode dat LM4780 zaroven sub ani nepotrebuje tak kvalitny zosik si myslim.

V podste sa pytam, ktoru moznost z tychto dvoch spravit, a ktore koncaky kde pouzit.

Takze bude tam este aktivna vyhybka:

http://www.zosilnovace.eu/Preladitelna_vyhybka_2_1.htm

alebo

http://www.zosilnovace.eu/Vyhybka_2_1.htm

v podste by bola pre mna asi lepsia ta druha, nepotrebujem tolko nastaveni ako pri prvej vyhybke, prva sa mi zda ale lepsia (kvalita), ale potrebuje specialne napatie +-16V, cize dalsie trafo by som musel pouzit, ale zase by som niektore potaky mohol nahradit trimrami nastavil ako mi to vyhovuje a bolo by.

Este na koniec mam dve otazky:

1. co je to subsonicky filter ? ta chyba pri tej druhej vyhybke

2. ako som pozeral parametre JPA100 a LM4780 tak v podste neboli velke rozdieli v parametroch az na slew rate kde bolo takmer dvojnasobok u JPA100 oproti LM4780, ak sa dobre pamatam je to nieco medzi vstupnym a vystupnym napatim za nejaky cas, a na zvuku sa to prejavuje dynamikou ak sa dobre pamatam...

Web

(upravil Dohnalik 28. 12. 2011 20:43)

Re: LM4780 vs JPA100

Subsonický filtr ti odfiltruje velmi nízké frekvence, které už nejsi schopný slyšet a ani sub je není schopný zahrát, jen to zatěžuje zesilovač a repro, tj membrána lítá tam a z5 a když máš štěstí, dokáže to repro i odrovnat.
JPA100 bude hrát neporovnatelně lépe, než ten šváb, byť ten šváb vybočuje z řady - nehraje vůbec špatně...no JPA100 je úplně jinde.
Dávat zesilovač do PC skříně asi nebude nejlepší řešení, pochopím to u nějakých výkonnějších zesilovačů, kde se nehladí na vzhled, ale tady...

Jinak si myslím, že JPA100 pro sub je úplně zbytečný, nevyužiješ rychlost a parametry toho zesilovače - vyhozené peníze. Do subu postav UNI100, to bude basovat až na zahradu... Pro satelity bych se rozhodoval mezi JPA50 a tím LMkem, kdy by parametrově vyhrál JPA, ale rozměrově zase LM. Myslím, že by ani nebyl tak velký problém to nacpat do subu.

Re: LM4780 vs JPA100

Dohnalíku,ty jsi slyšel JPA i to LM ?? Že to LM hned zatracuješ...... Měl jsi možnost obojí slyšet a porovnat?

Re: LM4780 vs JPA100

dobre, takze aspon vo vyhybke potom mam uz jasno, bude to tato:

http://zosilnovace.eu/Preladitelna_vyhybka_2_1.htm

akura tam su potaky pre frekvencie dam trimre a nastavim si to ako chcem, to nebudem menit, vlastne ani nechapem preco tam je potenciometer, mozno ak to clovek pouziva stale v inej repro zostave, ale inac nevidim dovod. Staci mi master volume a volume subbas.

potrebujem pocut niekoho nazor, kto uz pocul obe koncaky JPA100 aj LM4780 (myslim, ze to bude ako LM3886 v parametroch podobny , len dve v jednom puzdre.)

Dokonca asi pred vyse pol rokom, sa mi dostalo do ruky zosik s LM4780, ale len na ozivenie a spravil zakladne merania a vratil, vtedy ma to nenapadlo si vypocut ako to hra... skoda
JPA100 som nepocul este.

no takto, UNI100 je vykonovo ako JPA100 pre 8ohm cca, takze ak tu netreba tak kvalitny koncak tak kludne tu moze ist LM4780 v mostiku pre 8ohm, na viac koncakov chladic na subwoofery viac neutiahne pasivne,  cize ak nie pc skrina tak potom ostava ta mensia skrina na stol este co mi akurat vojde, a tam mozem dat JPA100 ale bude to velmi stiesnene, a tiez sa mi zda, ze to bude potrebovat slusny chladic ak to chcem pasivne, ak dam LM4780 bude viac miesta, a chladic, mne sa stale zda, ze tieto IOcka rovnakych vykonov ako celotranzistorove koncaky maju mensiu tepelnu stratu, mozno sa mi to len zda, a nemal som dlhodobo vyskusane... V horsom pripade dam tam vetraky so zapinanim pri urcitej teplote.

Web

(upravil Dohnalik 28. 12. 2011 22:12)

Re: LM4780 vs JPA100

DJ_Rix:
V přímém porovnání ne, to máš pravdu, já to LMko nezatracuju, sám vím, že dokáže zahrát setsakra dobře, ale JPA100 bude zvukově asi trochu něco jiného, hlavně ve výškách a v rozestupech nástrojů v hudbě. A nepište mě prosím s dlouhým í.

Když integrák do subu, tak bych uvažoval nejvíce asi o TDA7923, měl by mít mohutnější, přesnější a pevnější basy, ale nidky jsem ho neslyšel..

Re: LM4780 vs JPA100

Tak si udělěj zesilovač z ezk http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kjd4780.htm jeden šváb nech ve stereu, druhý v můstku a máš to.

Re: LM4780 vs JPA100

TDAcka nie, teda nie koncove stupne...

Chcem tu niekoho aby napisal, kto pocul nazivo JPA 100 a LM4780 alebo aspon LM3886

george: tak nato by som sam neprisiel big_smile zrovna ten som mal ked som jeden s LM4780 ozivoval, ja poznam tieto obvody dokonca i LM3886, ale vsetko len cezo mna preletelo, a nejako som nemal cas to skusat ako hraju...


Takze ak ma tu niekto presvedci o pouzity JPA100, ze zvukovy rozdiel budem urcite poznat, tak postavim JPA100 vsetky

Web

Re: LM4780 vs JPA100

right13 má pokud vím jak JPA100, tak tvoje LM tak i LM3886. Počkej si až přijde, třeba poreferuje.

Re: LM4780 vs JPA100

Ty by jsi chtěl poznat rozdíl mezi JPA a LM na těch šustibudkách co jsi koupil? Tak na kouzla jsem zvědavý.

Re: LM4780 vs JPA100

satelity su vlastnej produkcie bs acoustic, pekne spravene drevene bedne, vsetko pekne zaoblene, tak ako sa patri, v porovnani bednami co sa bezne daju kupit v obchodoch je toto luxus.

subac je uz trosku komercnejsie logitech, ale ten Z2300 vcelku dobre az na satelity/zosik ktore k nemmu boli , preto mi basak a bedne subwoofera ostali a bude sluzit dalej, prinajhorsom vymenim aj ten basovy reproduktor, ale mne vyhovuje k PC staci.

Web

Re: LM4780 vs JPA100

V tvojom prípade, pri tých búdkach čo máš, bude to LM-ko pre teba luxus (možno až zbytočný)...

Re: LM4780 vs JPA100

myslis ? myslis, ze nezbadam ziadny rozdiel ? ak by som satelity osadil JPA100 alebo LMkami ?

Web

Re: LM4780 vs JPA100

Pokud vůbec nějaký rozdíl mezi nima je, tak ho na řetězci PC-zes-šustibudky určitě nepoznáš.

Re: LM4780 vs JPA100

Axwell napsal:

myslis ? myslis, ze nezbadam ziadny rozdiel ? ak by som satelity osadil JPA100 alebo LMkami ?

Na hentakých búdkach určite nie...

Re: LM4780 vs JPA100

jake budky ? nekupil som si smejdacke cinske s papierovymi membranami, predsa hned som spoznal rozdiel ako som vymenil za stare satelity, ale tak neni to ziadne high-end ani podobne to hej,  a tiez mam externu kartu sound blastera, tam ked som to davno vymienal tiez bol velky rozdiel oproti integrovanej, takze mi nevravte ze ak pouzitem zosik s LM a JPA polozim vedla seba najprv skusim LM a potom JPA, ze tam ziadny rozdiel nebude alebo ma niecim presvedcte ze to tak neni...

Web

Re: LM4780 vs JPA100

A až v té šmejdské kartě od sound blasteru vyměníš OPA tak to bude teprve kolotoč.

(upravil LukasX 29. 12. 2011 18:47)

Re: LM4780 vs JPA100

Samozrejme, že si hneď spoznal rozdiel, keď si prešiel z vtáčich plastových búdiek na tieto búdky. Chceš presvedčiť? Tak nám odfoť výhybku a vyžiadaj od výrobcu nejaké meranie. Potom sa budeme baviť ďalej, ale nečakám, že zmením názor...
Mám však strach, že žiadne meranie ani samotný výrobca nemá. Isto tam je nejaká tá ich super univerzálna výhybka...

Re: LM4780 vs JPA100

vyhybka tam je, ale ci univerzalna neviem, aj ked ja aj tak pouzijem svoju aktivnu vyhybku ked budem delit satelity a basak, co som uz sem daval link na ktory presne.

Web

Re: LM4780 vs JPA100

Jenže výhybka v satelitech si rozděluje pásmo mezi výškovej a středobasovej reprák...to se subem nemá nic společnýho.

Re: LM4780 vs JPA100

vsak viem, sub a satelity su oddelene tou aktivnou vyhybku, cize do subwoofera pojdu len nizke frekvencie ,a vyssie do satelitov, vsak si to pozrite na tej stranke co som sem daval na zaciatku.

Web