(upravil DeadMAN 13. 12. 2011 13:05)

Téma: NAD T 753 U201/U202 Err?

Proím o radu co znamená toto chybové hlášení u nadu? Nebo kam se obrátit? Hlavně bych chtěl poproit SINCLAIRA! Dík

_________________________________________
Nabudúce použi ešte viac otáznikov a výkričníkov

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

NADy T752-753 je zbytečné se zabývat, protože ani v Číně, ani v Kanadě, ani v Londýně nejsou na tyto přestárlé stroje náhradní díly.

Web

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

U201 a U202 jsou dva 64 vývodové procesory na DPS předního panelu, který řídímv podstatě celý přístroj. Nepopsal jsi ani symptomy té závady, tak jak mám asi tak vědět, co tomu je?

Web

(upravil suzukitom 19. 12. 2011 13:25)

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

Tak ta závada jsou ty dva procesory.Takže sehnat celou desku.Čož je dost velkej problém.Ty myslíš že tento nad se navyplatí opravovat?

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

Je skutečně takový problém srozumitelně popsat co ten zesilovač dělá nebo nedělá??

(upravil sinclair 19. 12. 2011 22:48)

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

Ona celá ta přední deska i s naprogramovanými procesory stála pokud se nepletu něco kolem 50 USD, ale kde nic není, ani čert nebere...

Můžeš to zkusit telefonickyve firmě JBPtech s.r.o., ale dozvíš se tam totéž, co ode mě.

Web

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

JBP Tech mám spojený s Magnatem,navíc ne zrovna pozitivně....oni dělají i NAD Leoši??

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

Petře, JBPtech je i výhradním dovozcem NADu, já jsem pro ně dělal 11 let servisáka, dokud byli ve Zlíně, teď se přestěhovala celá firma do Prahy 9, tak by asi byla blbost záruční porouchané věci tahat do Zlína a nazpátek, našli si tam nějaký servis, který prý dělá ještě pár dalších značek, tak to dělají tam. Já jsem místo NADu vyfasoval od BaSysu Pioneer, tak je furt co dělat. Kromě toho Magnat a Mac pomalu umírají, objevilo se z Číny pár dalších konkurenčních značek, jsou to sice neznámé značky, nicméně o polovinu levnější než předchozí dvě zmíněné značky. Tak dopadl Jensen i PhaseLinear, později PhaseEvolution, přestože poslední dvě jmenované značky byly velmi kvalitní a třeba konkrétně basové reproduktory byly na úrovni lepšího domácího hifi. Ale protože byly kvalitní, byly i značně dražší než cokoliv ostatního a tím víceméně určeny k záhubě. Já jsem si pár 10" a 12" basáků od PhaseLinear nechal, byly tam jen drobné závady, které Roman Štěrba hravě spravil při zachování všech parametrů. Nepříjemné u nich je, že mají 3 ohmy /ale zas na druhou stranu s přehledem zpracují 800W/ při citlivosti 93dB/W/m.
Jensen byla původní americká značka, která vyráběla reproduktory do kytarových komb a beden Fender, nějak se dostali do potíží a šup-kdo myslíš že je koupil? No jasně, žluté držky, které pod touto značkou začaly valit silně průměrné "autohifi". Vydrželo jim to asi dva roky, než je převálcoval Hertz, tak žlutí uložili značku k ledu a hotovo.
Je to něco jako Fane Sovereign, přesně do toho nevidím, víc by asi věděl Hubert Mašín, ale tipnul bych si, že minimálně 55% ve firmě Fane mají ty žluté kurvy, jinak by se totiž nemohlo stát, aby přestali z ničeho nic vyrábět řadu Fane Classic, což byly vynikající, ale též poměrně dražší reproduktory. Tak začali sypat řadu Fane Sovereign s magnetama z hoven nebo bláta, citlivost na hovno, upadávaly tomu přívody ke kmitačkám, ale hlavně, že to bylo levný....Já jsem zachytil ještě pár kusů 12"-125 z první série. kluci to měřili, za ty prachy to vůbec nebylo špatný, šlo to docela nízko, tak skončily v monitorech s hornami A9060 a drivery DT150. Hraje to jak čert, občas to vyfasuje i dvojnásobek příkonu a drží to. Ty nový s tím černým košem údajně stojej za hovno, jak už jsem psal, magnety z blata a tak. Jsou ultralevné,ale to je tak všecko...

A tak je to se vším. V roce 2003, kdy předával NAD výrobu stereozesilovačů do Číny, prostě žlutí udělali nějaký přehmat v osazovací lince a tak se stalo, že téměř půl lodního kontejneru zesilovačů C372 se chovala tak, že asi tak tři sekundy po zapnutí odešly koncáky včetně budičů. No sranda prostě....sranda to přestala být v momentu, kdy ekonomové spočítali, že doprava poloprázdného kontiše odsud do Číny, tam oprava a cesta zpět lodí vyjde značně dráž, než oprava tady u nás.
Petře, nepřeju ani nejhoršímu nepříteli opravovat přes 200ks stejných zesilovačů...Čtvrtý den se mi o tom v noci už i zdálo smile A to nebylo jenom toto, například u C352 díky přehozu dvou odporů koncákama švihal klidový proud přes 350mA, jenže ty odpory /0204/ byly umístěné tak blbě, že musela celá hlavní deska ven, přehodit mezi sebou dotyčné dva odpůrky a zase smontovat, případně přehodit některé koncáky i s budičema, protože některé to neustály...
Rozešel jsem se s JBPtech v dobrém, takže není poblém cokoliv objednat jako ND, pokud to ovšem není starší, než cca 6-7 let, to je pak průser. Co není v Torontu ani v servisní centrále v Londýně, musí se objednat v Číně a modlit se, aby jim tam něco zbylo. Pokud nezbylo, nezbývá, než přístroj odnést do kontejneru, i když to člověku trhá srdce....
Bohužel, systém je nastavený tak, že firma potřebuje vyrábět nové a nové modely a prodávat, nikoliv skladovat náhradní díly na přístroje starší než 6-7 let, to pro ně není ekonomické a firma by s takovým přístupem brzy zhynula.
Existuje jen jedna možnost a to taková, že se za pár babek na ebay sežene stejný, porouchaný přístroj, ale s jinou závadou, ale dobrým čelním panelem. Při dobré konstelaci hvězdiček by se z toho daly složit i dva stejné, fungující přístroje.
Pozor na ebay na rusáky, ti od NADu skoupí absolutně všechno, ať to funguje či nefunguje. Měl jsem našlápnuto na porouchanou C370 a jakýsi estonský hajzel mi ji o dvacet liber vyfoukl a to jsem za ni nabízel 140 liber... Rusáci řádí na ebay jak zdivočelí. Jeden byl dokonce tak drzej, že si od NADu vyžádal seznam evropských autorizovaných servisáků, vyfoukl mi aparát a pak ho po mně chtěl spravit. Myslel jsem, že mě trefí...
Omlouvám se, že jsem se tak rozepsal, ale dneska mi není nějak extra dobře, tak sedím u kompu...sorry.

Web

Re: NAD T 753 U201/U202 Err?

Zesilovač zapnu,naskočí a na displeji se objeví err 201/202 a žádná funce nereaguje a nic se neděje.