Téma: NC 450 po xté

Ahoj,

pořidil jsem si NC 450. Sice ma rovne oba talire ale zato je dost dojebane zapinani, serizeni a raminko... Myslim, ze raminko pujde zachranit ale to zapinani by chtelo vymenit... Asi i elektronika bude potrebovat nejakou repasi... Kazdopadne jsem se chtel zeptat, zda nekdo zpracoval nejaky alespon lehky nastrel navodu, jak do toho nejsetrneji vlezt. Co se ty ce gramofonu, zvladam jakekoliv opravy Technics ale s Teslou jsem zatim nemel tu cest...

Popis vad:
- stojanek raminka(odkladaci pozice) je vytrzena z tela raminka
- vypinani je cele polamane a jelikoz jsem nikdy nevidel ja kto ma v originale byt, nedokazu rict v cem je problem
- zdvihani raminka nefunguje uplne jak by melo, pri prepnuti packy, raminko klesne jen o malicko a dal nic
- kdyz chci s raminkem pohnout ku stredu, slysim a citim jakoby preskakovani pruziny, to ale pricitam blbemu serizeni a promazani

Co navrhujete za postup? Poradite jak na to? Nevite kdo by mohl mit prebycne zapinani a treba i cele raminko?

Re: NC 450 po xté

ozvi se na mi na email volta190(zavináč)seznam.cz

Web

Re: NC 450 po xté

Nechci zakládat nové téma tak si dovolím oživit toto. Již několik let jsem majitelem NC 450 z druhé ruky. Do nedávna jsem s ním byl vcelku spokojen, teď jsem jej po delší odmlce znovu vytáhl a umístil a zjišťuji jeho nedostatky. Hlavním problémem je vychozené ložisko, což se projevuje tak, že talířem jde pohybovat do stran, přičemž dře o krytku doutnavky. Po prostudování tohoto vebu jsem sice chytřejší ale ne dost. Můj původní nápad použít ložiska z hardisku nebo videohlavy, jsem po přečtení infa zde zavrhl a rozhodl se pro výrobu kluzného pouzdra z ventilu, nikde jsem nenašel jaký ventil to má být (ano sací ale do jakého motoru) ani fotku hotového řešení, nebo náčrt. s výrobou by problém nebyl, mám k dispozici nějaký strojní park. S nefunkčním mikrospínačem si asi poradím, ale co s regulací otáček, která je na jedné straně na doraz a ještě by byl kousek potřeba. Poslední opravou kterou chci realizovat je vyvedení přímo na cinch konektory přičemž jsem nenašel jaké vhodné vodiče požít, či snad stačí přepojit a zkrátit ty stávající a jaké konektory (od koho) objednat?

Re: NC 450 po xté

Tak jinak, část toho na co jsem se ptal jsem již někde našel, ale potřeboval bych vědět, kdo jste použil na ložisko ventil, z jakého vozu byl. Prostě co je osvědčené, dotazem ve skladu jsem zjistil, že to normálně nevedou a musí se to objednat. Pak ještě, proč má být ventil sací a ne výfukový?

(upravil PavelTl 6. 6. 2013 9:26)

Re: NC 450 po xté

Nějak nechápu jak chceš z ventilu dělat ložisko. Kluzné ložisko by mělo být ze sitrovaného bronzu.
Jakýpak má průměr a délku ta hříedlka? Třeba by se tam dalo nějaké napasovat.

Re: NC 450 po xté

http://www.altmann.haan.de/turntable/Tu … earing.jpg

Re: NC 450 po xté

Aha, takže ventil není na kluzné pouzdro (to někde koupil), ale na hřídelku. Nebylo by v tom případně elegantnější použít přímo tvrzenou hřídelku?
Díky za dokaz. Nicméně ten je na stavbu vlastního gramofonu, já se ptal na tazatelovu NC 450. Třeba bych dokázal pomoci, ne speciálním pouzdem z obrázku, ale běžným pouzdrem na motory.

Re: NC 450 po xté

Ten ventil se da koupit i s pouzdrem....dovnitr se pak vlozi loziskova kulicka...
vice info lze najit v tomhle dredu:
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=12892

Re: NC 450 po xté

Zdar,

minulý týden jsem si přivezl domů NC 450 v téměř nepoužitém stavu, s prodejcem jsme ho zkoušeli a vše bylo OK. Po převozu domů, se ale objevil menší problém, když zmáčknu tlačítko 33 otáček, tak se talíř sice roztočí, ale jak tlačítko pustím, tak relé cvakne a vypne se... na rychlost 45 funguje bez problémů, nemáte někdo tušení, na co se zaměřit?