Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » Dílna » Projekty

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 97]

Re: Projekty

První test subíku:
http://img462.imageshack.us/img462/2066/31zl5.jpg
http://img187.imageshack.us/img187/5314/33qg0.jpg

Re: Projekty

a co takhle udelat moznost napsat clanecek o DIY zesilovaci, ehm? smile

Web

Re: Projekty

Michale, zůstal jsi u koncepce 4xARN 188 a Beymy na výškách? (v pohlcovači MkII) smile

Web

Re: Projekty

Jo, koncepce pohlcovače MKII je beze změny. smile

Re: Projekty

Jenom návrh výhybky vypadá spíš na schéma raketoplánu smile

Re: Projekty

Hmm, to zní zajímavě wink 4*ARN 188 by mohly už docela zahrát...celková plocha membrán by se vlastně přibližně mněla rovnat jednomu 12'' repru ale při lepší dynamice na basech. Tak ať vám to dopadne wink
Jinak, já se ještě pořád rozhoduji, jestli spáchat nějakej další sub s seasí hliníkáčem 10'' popř. ještě jiným reprem a nebo nějaký 3p. soustavy s něčím kvalitnějším, ale to asi až za pár let...zatím jsem pořád vesmněs spokojenej s tím co mám teďka. U mně v poslední době akorát přibyl subsenior a musím uznat, že se mně s ním už podařilo celkem obstojně sladit sub s mýmí sloupky, ale ještě si s tím zkusím pohrát a hlavně do budoucna to bude chtít udělat něco s akustikou místnosti wink

Re: Projekty

Já bych asi šel do 2.0, takže bez subu... smile

Michale a Boramyre, není problém s hrbem kolem 100Hz, při použití čtyř ARN?

Web

Re: Projekty

Provedena prvni zkouska pohlcovace II. Ackoliv jsem nemel po ruce dost tlumeni a projev je zatim duty, jsou ty soustavy za predpokladu kvalitniho vstupu zvukove zajimave. Dynamika na basech je neskutecna a kdyz si odmyslim tu dutost, je to hodne dobre.
Bez jakychkoliv korekci je podani originalnich CD naprosto perfektni (v ramci tridy pouzitych menicu) a s temi bednami bych se smiril i doma.
Zajimave se chovaji na vysoke urovne hlasitosti. Samozrejmosti je, ze basy nijak netrepou strevy, ale i na obyc reciveru (ONKYO 505) na hlasitosti blizici se maximalni porad pevny zvuk a neukriceny projev, neslevajici se, tvrde, absolutne presne a čitelné basy.

Takhle nejak jsem si to predstavoval. Docela dobry zpusob, jak udelat stihle sloupy s dobrym prednesem basu bez nutnosti davat basak na bok.

Zpracuju vam to sem jako projekt, ale uz ted vim, co bych tam vymenil. T2030.

Re: Projekty

Čili to není takovej zázrak, ta beymí vejška?

Web

Re: Projekty

Jako kovova nahrazka ARV104 budiz, nebo pokud bych chtel vyslovene delat bugr a hodila se citlivost a zatizitelnost, tak jo. Neni to uplna katastrofa, je to nejak ujecene, prestoze SPL i faze sedi a vyhybka je asi prehnane presdesignovana, vetsina lidi by tam placla obyc 12 a bylo by. Vubec se nekonaji takove ty hladive prijemne a prokreslene vysky jake znam treba ze SEAS, je to proste ostrejsi.

Re: Projekty

Michal: Hezky to popisuješ, ale neunáhlil bych se s rychlou recenzí, ony ty vady a nedokonalosti vycházejí na povrch až časem. Na první úsudek, zvlášť v audiu, bych nesázel. Nebo to posloucháš už delší dobu?
Pohlcovace II = 4x188 + 5MP + T23?

Re: Projekty

Ano. Prvni usudek byl po pravde dost zly, ale za to muze kamarad, ktery se dusoval jake ma super nahravky a nakonec jsem zjistil, ze testujeme na MP3 s bitratem hluboko pod 128, a bez konverze do mona na jednu bednu. Po prechodu na me FLACY, CD a prechodu do sterea s druhou zkompletovanou bednou se nejednou nejak rozjasnilo.

5MP je krasne muzikalni i hodne nahlas. Jestli me na nich neco bavi, tak poslech fakticky nahlas z vetsi dalky. Samozrejme, vzhledem k vysce, to neni na poslech z pul metru.

Hralo se na ne celou sobotu a nedeli. Ono napojeni vysek a stredu uz asi nejde zlepsit ani objektivne - chara rovna, faze sedi. Je to hooodne podobne kilomaxovi akorat jsou k tomu doprasene basy s tim, ze jejich SPL je o par db vys.

Fakt jsem k nim pristupoval dost kriticky a docela se dokazu spolehnout na svoji akustickou pamet, takze si srovnani obhajim a vetsi vytlumeni jsem zkusil provizornim materialem a vedlo to tam, kam jsem predpokladal, takze finale bude uspokojujici (ted jsou skoro prazdne a kdo zna ARN...) ale i ted by se "dalo zvyknout" a za avuk bych se nestydel. Dnes vecer z toho mozna udelam projekt a poslu p.t. foru k poplivani. smile

(upravil Thales 22. 10. 2007 15:02)

Re: Projekty

To je fajn. Mě se ten projekt líbí a docela jsem čekal jak to dopadne. A krom toho mě bokem ještě těší že po dlouhém nadávání na TVM (jsem si vědom jejich neduhů) je tu nějaký zajímavý projekt s nimi na který ač si nehraje na kdo ví co je velice dobře použitelný a nikdo na něj snad nadávat nebude.

Mimochodem byla by možná modifikace s ušákama? Designově se mi totiž líbí víc repra s kopulkou.

Re: Projekty

Jsou to 07, tedy ty citlivejsi typy s dvojitym magnetem. Ty asi ve verzi s usima nejsou. Ale nebyl be problem to sladit podle ucha predrazenim odporu cele stredovyskove vetvi. Tak je s tim pocitano. Napojeni basu a stredovrchu se nemerilo, ale vzhledem k usnimu vysledku tam zda se nic nechybi ani neprebyva.

Re: Projekty

Já jsem ty ušáky zmiňoval proto že nevím jestli by u TVM pochodil případný zájemce o výrobu 188 bez laku a s kopulkou normálně.

Re: Projekty

Michale bylo možné foto?Jsem zvědavý.

Web

Re: Projekty

Bude za chvlku.

Re: Projekty

Tak kde to vázne? smile

Re: Projekty

Nejak se mi nechtelo. smile

Ale bude...

Zajimavy poznatek: Verze 07 s dvojitym magnetem se daji povazovat za STINENE menice. Dve bedny se 188 nalepene bokem na bednu a bez naznaku deformace. Predpokladam, ze 226 je na to m podobne. Bylo by dobre, aby to vyzkouseli jeste jini na dalsich TV, protoze se tu nabizi moznosti centeru lepsich, nez se 150kami ale hlavne v obou impedancnich variantach, pripadne magneticky cistych soustav.

(upravil Thales 23. 10. 2007 11:29)

Re: Projekty

Nechtělo - to znám smile

Michale máš pravdu s tím stíněním. Zkoušel jsem to právě teď s 226-07. Zepředu nic, z boku nic i když jsem to dával rovnou k obrazovce z různých stran. Jen zezadu to trochu leze ale jen když je to kolmo k obrazovce a je to jen zlomek toho co z normálního repro a protože zadek obvykle memíří kolmo na obrazovku je to OK. Ani ne půl metru od obrazovky je to také plně OK i když tím zadkem očuchávám obrazovku ze všech směrů. Předpokládám že pro 188-07 bud platit to samé. Zkoušel jsem to na CRT Grundig 67 cm obrazovka řady BlackLine tuším (ocelová maska).

Příspěvky [21 až 40 z 97]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Dílna » Projekty

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£