Téma: Akú externú zvukovú kartu?

Mám notebook a chcem si kúpiť externú zvukovú kartu, momentálne nemám vela peňazí pretože si stavám subwoofer LAB12 a prerábam stľpy. Som nútený notebookom kúpiť si novú zvukovú kartu pretože sa mi úplne rozlámali kontakty na samičke jacku a teraz môžem počúvať hudbu maximálne tak mono.
Chcem sa spýtať aký máte názor na tieto dve zvukovky,  ktorú z nich by ste mi odporučili a po prípade navrhli aj inú alternatívu, môže byť aj o niečo drahšia.
http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb … ntrol.html

http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb … ntrol.html

Re: Akú externú zvukovú kartu?

Sound blaster X-Fi USB PRO - s kľudným svedomím , je vynikajúca a plne dostatočujúca , prípadne možno by stálo za vyskúšanie Catwalk ale keď nechceš nahrávať je to zbytočné . Za 50E lepšiu zvukareň ako je tá creativa nakúpiš

Web

Re: Akú externú zvukovú kartu?

Já jsem spokojený s Creative EMU 0202 - má i integrovaný sluchátkáč - po jehož poslechu jsem přestal řešit jakékoli sluchátkáče smile

Web

Re: Akú externú zvukovú kartu?

hej len tá sa veľmi ťažko zháňa ,už sa dlhšiu dobu nevyrába

Web

Re: Akú externú zvukovú kartu?

Já bych se sem přidal s dotazem. Pár let zpět jsem se rozhodl si postavit k PC lepší repro, a vzniklo z toho dvoupásmo SEAS na Aldax SPV100 a jsem s tím nad míru spokojen. Ovšem teď trávím polovinu času na koleji, tak budu muset k notesu pořídit nějaká slušná sluchátka a vzhledem k otřesné zvukovce i externí zvukovku. Mám takovou vizi, že nejdřív bych vybral zvukovku a pak se s ní a notesem vydal do nějakého showroomu (např. sluchatka.net) a sluchátka tam vybral. Mám totiž se sluchátky problém a to ten, že všechny sluchátka mi více, či méně vadí. Nemusím velká sluchátka, nemusím pecky (ty ne in-ear) a nesnesu in-ear, takže tohle bude asi složitější a tak to zatím nechám být a vyberu v showroomu takzvané nejmenší zlo.
Zvukovku bych si představoval takovou, co bude skladná na pravidelné nošení, tedy něco velikosti velké flahky. Není to sice nutnost, ale aby to nebylo prostě nějaké hovado vhodné tak na stůl, nebo do racku smile Jediné co potřebuji je, aby měla i vstup pro mikrofon (libovolné kvality, poze na VoIP). Na cenu nemám konkrétní limit, ale představoval bych si něco do dvou tisíc. Klidně může být použítá, pokud byste někdo o takové věděl. Máte nějaké tipy?

Re: Akú externú zvukovú kartu?

Pokud má Tvůj notebook mikrofon nebo má jeho integrovaná zvukárna mikrofonní vstup, není problém jej používat i nadále (s novou kartou).

Pokud je ten notebook aspoň trochu nový (dejme tomu 4 roky a mladší), má už HD Audio zvukárnu, která nebývá tak bídná. Nutností je ovšem instalace a použití ASIO4ALL driveru - největší mršení zvuku představuje windowsí processing. Pro sluchátka by tak postačil pouze malý externí buffer (i nejjednodušší - operák + posilovací trandy) s vlastním napájením.

Web

Re: Akú externú zvukovú kartu?

prípadne niečo od FiiO , neviem ale či budú kvalitejšie ako tá integrovaná , riešením by bolo niečo od Firestonu alebo NuForce uDAC 2,ale tam sú ceny okolo 3tis.kč

Web

Re: Akú externú zvukovú kartu?

opamp> Ano, je tam zvukovka Sigmatel HD Audio. Když jsem zkoušel ASIO na stolním kompu s ESI Juli@ a ESI Gigaport HD, tak tam nijak znatelně nepomohlo, tak mi to u notesu ani vyzkoušet nenapadlo. Zítra zkusím jak to pomůže.

right13> Ten DAC NuForce uDAC 2 se mi hodně líbí. Mimo jiné tam je plus i RCA výstupy a hlavně potenciometr na který jsem prostě zvyklý smile I Fireye2 od Firestone se jeví jako finančně dostupnější dostatečná alternativa. Každopádně díky za tipy a pokud by nepomohl opampův tip na ASIO, tak půjdu do jednoho z těchto DAC. Oboje na mě působí nesrovnatelně důvěryhodněji než produkty jako Asus Xonar U3 nebo Creative X-Fi Go! Pro smile

Re: Akú externú zvukovú kartu?

Asio je více znatelné když se přehrávají HD skladby(24bit 96Khz). Stačí najít minimální latenci kdy zvuk nepraská. Záleží také na přehrávači, u foobar je rozdíl minimální, u cisc play rozdíl je, ovšem ten Asio přímo vyžaduje. Tohle je zkušenost s plnokrevnou XFi(PCI) a HS DAC.