Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » co by jste mi doporučili?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 39]

Téma: co by jste mi doporučili?

Ahoj, chtěl bych si postavit subwoofer . Chtěl bych aby to něco hrálo , ale nemám na to moc peněz (samozřejmě). Chápu, že za drobný to nebude mejt nějakej extrémní výkon. Celí bych si to chtěl postavit doma sám, jak zesilovač, výhybku, tak i ozvučnici smile. Samozřejmě moje první otázka je, jaký by ste mi doporučili subwoofer? chtěl bych ho do 1500,- bez dovozu. V nějakej témě sem tu viděl http://www.ahifi.cz/subwoofer-jbl-gt5-12.html tenhle woofer, docela se mi zamlouvá, co by ste na něj řekli? pak bych chtěl doporučit nějaký znásilňovač (:D), jeden sem samozřejmě našel na netu k tomu woofru http://www.zewel.tuliscz.com/PB300W.php. Ještě jestli bude potřeba předzesilovač? a ještě shánim aktivní výhybku, tu sem ještě nenašel. Na znásilňovač a výhybku mám hodně součástek doma, kdyžtak bych zbytek dokoupil samozřejmě .

Re: co by jste mi doporučili?

Pokail to ma byt na domace pouzitie tak odporucam pouzit HiFi reproduktor (Visation, Seas, Beyma studio, Peerless, Ciare, Focal...) a nie taky co ma ist do auta.

(upravil pepsimus 25. 9. 2011 21:13)

Re: co by jste mi doporučili?

a nějaký v podobné cenové relaci by si mi doporučil? chtěl bych nějaký, s kterým už někdo má zkušenosti .
edit: chtěl bych s tým taky ozvučit nějaké ty domací akce, nic velkého, aby tam něco hrálo.

Re: co by jste mi doporučili?

... a tady jsi už byl? ... http://audioweb.cz/vase-sub.htm

Re: co by jste mi doporučili?

byl, ale nevím. žadný mě nějak nepadl do oka, proto se ptám vás. chtěl bych něco okolo 12" a aby mě to něco zahrálo . koukám se na různý suby ,ale nevím který si vybrat a nevím jaký výkon by měl mít, 100 w se mě zdá málo.tak bych chtěl vědět váš "profesionální" nazor na věc .

http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor … asovy.html co třeba tenhle a co si o něm myslíte? a nebo http://www.pselectronic.cz/k5115-215-re … w-380.html a taky se mě nezdá špatný tenhle :http://www.pselectronic.cz/k5115-214-re … w-305.html

Re: co by jste mi doporučili?

Tak já si trochu přihřeju polívčičku.... http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=14117  smile

(upravil pepsimus 27. 9. 2011 15:46)

Re: co by jste mi doporučili?

abych pravdu řekl, v tech dvoucívkáčích se neorientuju už vůbec. nevěděl bych jak to zapojit a citlivost se mě zdá malá (:D), nevim ,potřeboval bych taky od někoho pomoct s tym výběrem, ale asi sem moc otrvnej smile a tak nikdo neni ochotnej
edit: je nějaký velký rozdíl z jakého materiálu je membrána? tak mě to teď napadlo smile

Re: co by jste mi doporučili?

Mno prostě zapojíš ty dvě cívky paralelně...jesi si chceš sám stavět zesilovač a výhybku, tak by to snad neměl bejt problém big_smile
Jo a jestli je ti 92db málo, tak rovnou šáhni po nějákých profících...

(upravil pepsimus 27. 9. 2011 20:07)

Re: co by jste mi doporučili?

tak já právě nevím, ale třeba tenhle má 98, jestli to čtu správně http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor … asovy.html a začínám si všímat toho ,že čím víc ne mě ostatní repra nelíbí, tím výc ustupuju od ceny .
edit: v čem se vlastně liší 4ohm od 8 ohm ? a máš ho použitý? chtěl bych vědět jak to hraje, asi ho budu nosit na nějaký domácí, akce např: oslava mejch narozenin atd.

asi pudu do tohohle http://www.dexon.cz/katalog/reproduktor … asovy.html co si o tom myslíte? nějaký lepší v cenové relaci?

Re: co by jste mi doporučili?

Nic proti, ale měl bys něco málo přečíst. Pak stáhnout základní software, pak zase číst a procházet fórum. Pote si ujasnit co vlastně chceš stavět BR? Uzavřenku? Na co to bude? Doma? Venku? Kolik bys do toho chtěl investovat celkově? Ono to není jen koupit reproduktor, kde máš ozvučnici? Zesilovač? Pokud to chceš krmit slušně tak alespoň SPV250 = celý zes výjde tak na +- 5 tis. A jedna z nejdůležitějších věcí. CO VLASTNĚ OD TOHO OČEKÁVÁŠ???!!!

Vem si mě. Také budu stavět subwoofer, ale když už tak už. Eminence LAB 12. Jen repro stojí přes 4 tisíce. A když zohledním zbytek co takový SW potřebuje tak jsem na 7-8 tisících yikes

(upravil pepsimus 27. 9. 2011 22:33)

Re: co by jste mi doporučili?

no já to docela ujasněný mám smile, pročítám všechno možný. Chci to na doma, do dílny kde matlám ty moje kraviny, někdy bych to chtěl vzít na nějakou menší oslavu. Určitě BR a nebo líp šneka ,ale na to reproduktor bude stát víc. zesilovač hledám na netu, zkušenosti s tym mám, až najdu repro, tak k němu najdu zesilovač. Trafo namotnu, mám doma jendo použitelný smile co od toho čekám? ani nevim. btw: pod postelou se mě poflakuje 15 000,- určenejch na "hobby",ale nechci to utratit všechno. smile mám všechno, jen zkušenosti ne big_smile. já s mojí velkou smůlou koupim repreák za 8 000,- a hned ho nějak odpálim sad proto chci začít na něčem levnějšim.
taky mě zaujal tenhle: http://www.monacor.de/en/products/speak … kelid=7889 ,ale nevím no sad asi budu dál číst big_smile.Jak říkáš.

Re: co by jste mi doporučili?

SM 112 sa na subbas nehodí - male Xmax a je to skor taky stredobas, SM212 by ako tak mohol ist ale nebude hrat toho pod 45Hz vela. S profi repro by snad mohol hlbsie zahrat B&C 12PS76, le ten je cosi drahsi uz. Celkovo u profi repro velkosti 12" su basy relativne drahe - za cenu drahsuieho repra a vyssieho prikonu.

S Hifi reprakov by som odporučil skusit Visation W 300 S 4OHM, Monacor SP-300P, SPH-315 ci SPH-300TC (tem na dva 8 ohm cievky cize sa da zapojit ako 4 ohm a ma raz taky vykon oproti 315, pre tenba bude asi 4 ohm vyhodnejsi kvoly tomu ze zosil vyde lacnejsi). Parametre papierove vizeraju u vsetkych slusne cena cca 60-70€. U HiFi je citlivost nad 90dB uz velmi slusna. Oproti profi repram zvyknu hrat viac hlbsie tomy, preto je aj citlivost nizsia. Jeden cas mal kamos subwofer a s reprom Monacor SP302E (zial nie su od neho parametre na stranke vyrobcu), na to ze repro stal 27€ to hralo relativne slusne, napajal to z 200W zosilu a bolo to relativne v pohode,mal 2 no jeden spalil, lebo skusal 600W zosil a ten repro to vydrzal asi hodinu (odisiel medzi tym na WC a sa zabudol...dakde...) Bez problemov tie 2 utiahli disco v nasej krcme (uz byvalej) cca 6*8*2,5m...

Podla mna sa SPA-15PA sa na subbas az tak nehodi a je to uz 15" - 38cm repro. Keby ze 15" na subbas tak v danej cene mas Slenium 15PW5, ci o malo drahsi Eminence Kappa15LF a to je uz celkom rozumny repro na menej narocny profi subbas z lepsimi parametrami nez ma ten SPA-15PA.

Rozhodni sa ci chces 12" cio 15" 12" bude mat bednu cca 60-70l, 15" 90-120l. Za tu istu cenu asi 15" zahra viac. Pokial to chces do izby tak aj Hifi repro co poda meksie basy by mal byt OK, mozno aj na chlastparty postaci...

Odporucam chod si vypocut ako hra Hifi subbas s 12" a ako hra Profi subbas s 12" a s 15"... v tedy by si mal pochopit o com tocime s tym charakterom zvuku.

Profi: Silne , tvrdsie - tlakovejsie, menej prijemne na dlhsi posluch v izbe pri vysokej hlasitosti.
HiFi meksie , prijemne  - viac od spodu, slabsi atak - vo velkej miestnosti a vonku slabsi dostrel, lebo ma nizsi prikon.

(upravil madeindoma 28. 9. 2011 11:19)

Re: co by jste mi doporučili?

pepsimus: Přesně tenhle mám v dílně a spokojenost. Za ty prachy dobrý kauf, ale ta Eminence Kappa 15LF byla druhá alternativa, nakonec zvítězil Monacor protože jsem potřeboval rychle něco na rozlučku.

http://s4.postimg.cc/tjnak66d5/4766_repro.jpg

Jinak můj SW se řešil zde: http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=13403

Jinak se neboj že bys něco odpražil hned ze startu. Když si dáš záležet a zes bude dobrej a hlavně bude mít ochrany (v tomhle věřím aldaxu - klidně si dokup samostatný modul ochran stojí 500 takže pohoda) tak se tomu nemůže jen tak nic stát.

Jen přemýšlej jestli je drahý reproduktor 4k+ nutný. Myslím že ta Eminence bude cenově i poslechově dobrá, přeci jen na basy co podle mě ty chceš nepotřebuješ zase, aby to šlo tak nízko a zatížitelnost to má taky více než dobrou. Také jsem řešil zda nějaké BC nebo RCF ale nakonec jsem si řek na co? Stejně něják nahlas to v dílně poslouchat nemůžu a něják často v poslední době tam ani nejsem. Na šneka bych se asi vyprdnul to není jen tak (leda skouknout něco ověřeného) a udělal štěrbinový bassreflex sice jsem jej osobně ještě nedělal, ale chyna jej má na labině a je spokojen tak do toho jdu taky.

(upravil pepsimus 28. 9. 2011 16:10)

Re: co by jste mi doporučili?

Ze začátku sem chtěl 12" repro z důvodu ušetření peněz, ale polevil sem na 2 500,- takže když bude 15" do te ceny tak ho beru. např ten Eminence Kappa 15LF ten se mě líbí. Za kolik si koupil ten SPA-15PA?

Re: co by jste mi doporučili?

Jaký si představuješ koncový zesilovač a trochu komfortní laditelnou propust pro takový subwoofer?
Je obecně známo, že s klesajícím kmitočtem prudce klesá i citlivost SW reproduktorů, takže koncový zesilovač o výkonu 250W není žádný velký luxus.
Připočítej poměrně drahé cca 350-400VA trafo, hromadu dosti drahých velkokapacitních snap-in elytů a SW propust, kterou budeš muset chtěnechtě koupit, protože jako stavebnici to tady nikdo neprodává. Jednu dobu se o cosi pokoušel Joži, čímž mě kapánek nasral,ale to už je myslím pryč a to, co prodává EZK, se SWpropusti pouze přibližuje. Zbývají Ti tedy dva typy od Aldaxu, máme vyzkoušeno, že na jednodušší aplikace SubJunior bohatě stačí.
Připrav si deset tisíc korun a můžeš se pustit do stavby.

Web

Re: co by jste mi doporučili?

Výhybku sem měj najitou jinou, ale byla o něco složitější, tak postavim tuhle (děkuji). Trafo si přemotám, ale musim ho prvně najít v tom mim pořádku. A ten zasilovač no, koukal sem na internetu na nějaký schémata, ale nic moc mě zatim nezaujalo. Uvidíme, ještě na to mám času. Jen mě tak napadlo, jste někdo schopný vypočítat trojúhelníkový bassreflex? Já to zkoušel ,ale nevim jak začít. Akorát mě napadlo, že bych vypočítal čtvercový BR a pak na 1/2. Ale nejsem si jistej, jestli je to vůbec možné.

Re: co by jste mi doporučili?

Ahoj, na těch stránkách co postoval Nasrdeny, máš i pár konstrukcí zesilovačů. Tak se podívej.

Jinak proč trojúhelníkový BR proč nepoužiješ klasiku kulatý?

(upravil pepsimus 29. 9. 2011 11:48)

Re: co by jste mi doporučili?

To je jen takový nápad. Říkal sem si že ty BR by byli v rozích a v prostřed by byl reproduktor. Někde jsem to viděl a ta ozvučnice byla vzhledově o moc lepší. Jestli píšu blbosti, tak se omlouvám.
edit: Tech zesilovačů tam je požehnaně , ale při 8 ohm zátěži max 250w, tak nevim.

Re: co by jste mi doporučili?

Nemyslím si že by to byla blbost. Jen mě zarazil ten atypický tvar. Ovšem netvrdím, že nemůže fungovat stejně dobře jako klasický kulatý.

Jakým reprákem osadíš ten sub, jakou bude mít impedanci? Myslím že pro tvé účely by byla vyhovující UNI100. Popř. JPA100 (100W) či JPA250 (250W) ale udávaný výkon je pro 4Ohm zátěž. Pak jedině Aldax nebo pár stavebnic z EZK.

Re: co by jste mi doporučili?

Já se rozhoduju mezi Eminence Kappa15LF a  Monacor SPA-15PA oba jsou 8ohm verze. Ale nevím který ještě. Shodou okolností má SPA-15PA madeindoma doma, tak čekám co na to ještě řekne, popřípadě bych chtěl vědět odkud ho koupil.

Příspěvky [1 až 20 z 39]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » co by jste mi doporučili?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£