Téma: Reproboxy Solton

Zdravím,

jaké máte mínění ohledně značky reproduktorů Solton? Naskytla se mi příležitost dva koupit za celkem slušnou cenu. Konkrétní typ neznám, ale co se týče parametrů, tak mi to docela vyhovuje (hlavně velikost 12" a zatižitelnost 350W). Nečekám, že to bude hrát jak nějaké JBL, nebo něco podobného, ale na druhou stranu bych byl rád, kdyby to kvalitou zvuku bylo ohodně dál, než-li Omnotronic, RH-Sound a jim podobné...
Použitím by to bylo do uzavřených prostorů na nějakou dynamičtější muziku. Krmit to budu zesem BV Audio PA1000BM.

Za případné reakce děkuji.

Re: Reproboxy Solton

To je dotaz typu "jaké máte mínění o autech dovezených z Německa". uui

Web

Re: Reproboxy Solton

Jo, vím, že jsem toho moc neřekl, vím, že se to může diametrálně typ od typu lišit, ale přece jenom má každá značka nějakou pověst, renomé. Takže to mě zajímalo - inzerent bohužel typ reproduktorů neuváděl - pouze zatižitelnost a průměr středobasu. Z fotky nevypadají špatně, tudíž jsem se chtěl nějak informovat - na oficiálním webu soltonu jsem je již nenašel, jelikož je to samozřejmě starší kousek.

Re: Reproboxy Solton

Solton je starsia znacka a v Nemecku ma povest asi ako Tesla u nas. Boli to niekedy vyrobky strednej triedy, nebolo to ani spickove , no ani nejaky smejd. Pokial je to v povodnom a dobrom stave malo by to hrat zhruba asi tolko ako slabsie modely od Eminence, Fane ci Selenium a pod.

(upravil Kreuz 20. 9. 2011 22:11)

Re: Reproboxy Solton

Díky za reakce.
Takže, řekněme že by ta repra čistě teoreticky mohla být srovnatelná s EM121? Limitují mě totiž dost podstatně finance, ale zase nechci nějaká "chrchlátka".

Jinak novější ekvivalent (podle vzhledu a parametrů) těch boxů je toto: http://www.solton-acoustic.de/?id=120

Re: Reproboxy Solton

Tazko povedat to musis s niecim referencnym vedla seba porovnat napr. s tymi Em Delta12LF (Beta12) + dajake vysky, povedzme Sel. DT150, B&C DE12 (take daco by trebalo od niekoho pozicat an skusku)... Na intraku sme dakedy mali od nich v 15/3/200 "chlastparty" bednach od RH soundu osadene basaky AA Craft/Solton (tie povodne nevydrzali) a hrali lepsie nez povodne, na pohlad vizeraju slusne spracovane.
Tie nove parametrovo ani spracovanim nevizeraju zle...

Re: Reproboxy Solton

Díky za rady.

Nakonec jsem zjistil, že měnili středobas za, podle mě, celkem neekvivalentní kousek, takže na to kašlu.