Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Smetiště » Zesílení WiFi

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 26]

Téma: Zesílení WiFi

Zdravim, mám router Asus RT-G32 a jelikož byl slabý signál WiFi, tak jsem místo stávající 2dBi antény koupil 8dBi. Problém byl v tom, že u tohoto routeru nejsou vyměnitelné antény. Tak jsem jej rozmontoval a ke konektrou pro stávající anténu dal svůj s novou. Nic těžkého. Nicméně po zapnutí mě udivuje, že se mi zdá signál stále stejný, né-li horší. Nevíte, čim to může být?

Re: Zesílení WiFi

Těžko říci. Je to opravdu správný typ antény? totiž nemám moc praktických zkušeností, ale jedno vím jistě. Že anténa s větším ziskem je směrovější. Tedy její charakteristika už není tak "omni", ale jen kruhová, a to může být průšvih. Toto se mi děje, protože jsem moc hluboko pod "sousedem" kde je jeho vysílací "všesměrovka".

Re: Zesílení WiFi

Všesměrová měla být údajně i ta stará. Vyměnil jsem 2dBi za 8dBi a teď nemám plnej signál už 2 metry od routeru. Když tam byla 2dBi, tak sem měl měl plnej ještě 5 metrů od něj. Nechápu to

Re: Zesílení WiFi

To je jednoduché, ruší to samo sebe. Ono totiž u wifi není pravidlo, že čím větší výkon, tím silnější signál. Paradoxně je signál při větším výkonu slabší, protože dochází přebuzení, odrazům a podobně. Stáhni na routeru výkon, vrať anténu a budeš fungovat bezproblémů. Navíc nebudeš svítit do okolí. Ona ta 2dB anténka stačí na pokrytí bytu naprosto bohatě, dokonce dokáže svítit i několik desítek metrů mimo objekt.

Re: Zesílení WiFi

Prave problem je, ze ta antenka nestaci. potrebujeme mit WiFi i v pracovne a tam nedosahne. Muzem mi tedy poradit jak stahnout vykon? Je to nekde v nastaveni?

Re: Zesílení WiFi

V pracovně? Je to na stejném patře? Pokud je pracovna v jiném patře doporučuji si pohrát s náklonem anténky, případně pořídit další AP pro dokrytí dalšího patra. V nastavení by to mělo být, i když některé levné routery to nemají...

Re: Zesílení WiFi

Je to na patre... pres dve steny. cca. 15metru. Zvlastni vsak je, ze v pracovne signal neni, ale na patre pod jsou 4 carky. Jinak pod cim by mohlo byt to nastaveni sily WiFi... hmm

(upravil babakus 16. 9. 2011 22:58)

Re: Zesílení WiFi

Nevím kde by to mohlo být, tenhle asus neznám. Hledej hodnoty v dB, většinou se dá výkon měnit alespoň v několika krocích, ale jak jsem psal, ne každá router to umí.
Ještě zkus změnit umístění v místnosti, je možné, že se změní odrazy a pokrytí se rozšíří.
Jinak příklad s výkonem. Mám na dvou patrech po jednom kusu AP Ovislink 5460AP. Používám origo 2dB všesměrovky, výkon na AP stažený na minimum a přesto mám krásně pokrytá obě patra. Dům je z tvárnic a v každém patře je hromada nábytku. Při osazení 5dB antény a nastavení maximálního výkonu byl problém s padáním spojení už za jednou zdí.

Ještě se mrkni jestli nejdou v okolí jiné wifi sítě a kdyžtak si najdi volný kanál a funguj v něm. Na zjištění můžeš použít NetStumbler, nebo NetSurveyor

Re: Zesílení WiFi

problém může být i ten, jakou máš anténu u notbuku? jak mi tady někdo říkal(bohužel už nevím kdo! mad), citlivost by měla být stejná u routeru a i u noteboaku protože příjmáš a odesíláš, tudíš když dáš 8Db anténu na router a na noťasu máš 3db tak ti je ta 8db anténa k hovnu! hodně pomůže když budeš experimentovat a dáš router na jiné, vhodnější místo !!

Re: Zesílení WiFi

To je pěkná volovina. Žádné spárování antén neexistuje. Jen správný výkon, omezení odrazů, rušení, silné kanály naskládané hned vedle sebe, a podobně.

Re: Zesílení WiFi

Mám též RT-G32, máme taky něco málo kolem 10ti metrů do ostatních pokojů / cihla, pár zdí /, anténu nasměrovanou tak nějka aby nepřekážela a fungujeme bez sebemenšího problému.
Jak sem na tom s výkonem a podobně ti ale neřeknu, nerozumím tomu. Dělal nám to tu ajťák

Web

Re: Zesílení WiFi

Babauks - při pokusu o scan sítě mi napíše NetStumbler, že nebyly zjištěny žádné síťové adaptéry. hmm

Re: Zesílení WiFi

bhm1: Asi nepodporuje tvou bezdrátovou kartu, zkus WirelessMon

Re: Zesílení WiFi

Tento program mi zase píše, že nemůže nalézt soubor SummaryLogData.txt ... Já se z toho jednou pod*lám hmm

Re: Zesílení WiFi

tak predne antena, vzhledem k tomu ze neni aktivnim prvkem, muze zesilit signal (jinak receno jeji zisk je zavisly) ciste jen na smerovosti jak uz ti kolega vyse napsal.. tedy pokud tam das ziskovejsi antenku musi zvyseny vykon v jednom smeru vyvazit snizeny ve smeru jinem..

jinak me napadaji tri veci - co se tyka vymeny antenky - jednak kukam ze ten asus je b/g (2.5GHz) neni ta druha antena ladena na a (5GHz) a druhak je potreba fakt dobre zasroubovat SMAcko.. VF konektory nejsou jako JACKy na NF, jsou dost dukladne navrhovany a pri spatnym spojeni, nakrympovani nebo pri samotnym spatnym navrhu muzou mit fatalni utlum (jak kdysi rekl jeden prof. z FELu - tady vedle na strojarne vytvorili genialni VF konektor, byl skvele mechanicky reseny, ovsem nasledne zjistili ze jim jaksi neprenasi VF signal big_smile)
a tou treti veci je spatne nastaveni v setupu nebo antenka zastinena necim kovovym.. protoze 2dBi antenka pres jediny konektor by vzhledem k vystupnimu vykonu routeru 18dBm rozhodne mela bohate stacit pokryt normali byt 3+1 i pres steny a rozhozenou polarizaci( s tim se u ntb samozrejme pocita ze nebudes kroutit kompem podle geometrie anteny)..   pokud to neni ani jedno - zkus rovnou reklamaci smile

Re: Zesílení WiFi

Teď jsem zjistil, že pokud odpojim anténu, tak mám signál v kuchyni cca. 3 čárky. Když ji připojim, zvýší se na 4.. ale pořád není plná. Není to nějaká blbost, když tam připojim takovou "krávu" a signál se zlepší jen o čárku? Myslíte si, že pokud bych tam připojil pouze 5dBi, bude to se signálem lepší? hmm

Re: Zesílení WiFi

ja pouzivam celkem jednoduchy programek inssider od metageek, ukazuje to wifiny na jednotlivych kanalech a jejich intenzitu, na orientacni mereni, pokud ti nefunguji ty jine, je to celkem pouzitelna vec smile

(upravil Lojzek 19. 9. 2011 18:42)

Re: Zesílení WiFi

nebude to lepší, Dosah závisí na citlivosti vysílací a přijímací antény


http://www.ovanet.cz/cze/produkty-a-slu … wi-fi.aspx

(upravil bhm1 19. 9. 2011 20:09)

Re: Zesílení WiFi

Lojzek - sice jsem to celé přečetl, ale nanašel jsem tam ani jednu větu, která by mi pomohla tento problém vyřešit. Píší tam standartně 50m v budově a já nemám signál už 10m od antény.

Re: Zesílení WiFi

v jakem je to prostredi? myslim celkove - centrum mesta, vesnice, prumyslova oblast, pobliz nejakeho vysilace...
co se tyce zhorseni signalu - priklanel bych se k nazoru, ze to muze byt presycene a je to ve vysledku na skodu. podobne jako u dvb-t, kdyz jsi blizko vysilace a pouzijes zesilovac, nechytnes na to nic a kus dratu ti da lepsi vysledek.
nemas moznost pujcit od nekoho jiny wifi router a porovnat vysledky?

Příspěvky [1 až 20 z 26]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Zesílení WiFi

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£