(upravil Hotaru 5. 9. 2011 0:00)

Téma: co nejsilnější sub

mám otázku. jestli někdo nevý o co nejsilnějším subwooferu ale pro (studenta střední školy) za přijatelnou cenu max do 5 000. v reprákach a zesilovačímch se začínám orientovat už rok proto se nedivte této blbé otázce. Byl bych rád kdyby sem někdo napsal jak se počíta objem bedny kvuli bassreflexu (odkaz popř zde jsem hledal a nenašel)
jinak ohledně sub. o velikosti mi nezaleží ani na váze muže mít klidně metr je mi to fuk ale chtěl bych právě zjistit nejpřijatelnější "silný" subwoofer

jinak pro zajímavost jsem našel 1MW sub -  http://www.youtube.com/watch?v=ovbke5SN … re=related
pokdu to sem napatří omlouvám se

Re: co nejsilnější sub

za 5 tisíc celý sub nebo jen reprák?

Web

Re: co nejsilnější sub

Objem se zpravidla počítá V= a x b x c smile. Pokud to má být cena bez zesilovače a chceš něco, co opravdu tlačí a ne "hifi" tak si kup Deltu15LF nebo Kappu15LF. Bednu udělej z 25mm Dřevotřísky, kolem 150l, bassreflex je ideální štěrbinový s plochou asi 300-350cm2, v nouzi stačí tři kruhové nátrubky průměru 10cm a délky kolem 20cm (při objemu čistých 150l).

Ten sub má 1MW? A to je PMPO nebo se dodává i s reaktorem, nebo se reaktor kupuje zvlášť? Marjápanno:-)

(upravil Lukáš33 5. 9. 2011 21:17)

Re: co nejsilnější sub

Ne k tomu dávaj akumulátor z terminátora cool

Re: co nejsilnější sub

Za pět tisíc se nedá koupit ani slušný subwooferový reproduktor, zesilovač,  pokud má mít brutální výkon kolem 1kW, všechny propusti, regulaci fáze a další vychytávky /symetrický vstup apod/ vyjde tak na 15.000,-Kč.
Přemýšlej o tom, cos napsal...

Web

Re: co nejsilnější sub

Hotaru: A 5000,- za sub i se zesilovačem a výhybkou pro sub a 2 satelity, nebo za samotný sub?

Web

Re: co nejsilnější sub

Já jsem to teda pochopil že to chce na doma, pokud na zvučení tak to je samozřejmě hovadina. Doma mu Delta a třeba SPV100 budou stačit, nějaká primitivní propust se dá uplácat za pár stovek a dopadne to řádově líp, než když stejnou sumu nakonec utratí v okay elektru nebo podobně.

Re: co nejsilnější sub

raději než deltu bych viděl nějakýho autohifíka nebo něco ze zahraničí. půjde to níž než delta a nebude muset být velká bedna.
subwoofer má hrát nízké basy a né nějakých 50hz a pod to cpát subsonic

Web

Re: co nejsilnější sub

Ta Delta doma zahraje i čtyřicet a s autohifíkem a podstatně silnějším zesilovačem, kterej na něj bude potřeba se do toho rozpočtu rozhodně nevejde.

Re: co nejsilnější sub

příklad. když už ho beru taky. za ty prachy
http://www.stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x2-f-s-pp.html  cca 1000,- s dopravou
+
SPV 100P+ 1290,-
+
trafo 1200,-
+ sub junior 990,- + pošta za všechno 100

a jsme na 4580

když bude šikovnej a najde použitý skříně ze správného materiálu tak bude mít bednu zadarmo + štěrbinový bass reflex.

další věc je objem bedny. na tu deltu by to chtělo alespoň 70litrů, aby v bass reflexu něco zahrála.
tomu stx bych dal 30 litrů a štěrbinu 26*4*75cm - "omotat kolem ozvučnice"

no a neposlední věc je, že ta delta má malou Xmax....

Web

(upravil KarelXth 8. 9. 2011 22:22)

Re: co nejsilnější sub

Chápu tvojí snahu, ale 10" s 88dB/W/m a 100W nebude žádnej "studentskej masakr". Navíc jsem mluvil o Deltě 15LF, ta chce aspoň 150l, ale za to mu poskytne 96dB/W/m a ta patnáctka, přesto že to není žádnej zázrak technologie je prostě na brutální subbas za pět tisíc mnohem lepší. Kdyby se na stejnou věc zeptal chlap ve středním věku, kterej si chce vychutnávat country se sklenkou vína v ruce, dal bych ti za pravdu:-). A jestli bydlíš někde, kde tě limituje u 15" rozkmit "jenom" +-5mm, tak ti můžu jenom závidět:-)

Re: co nejsilnější sub

každej má asi jiný priority. Já bych prostě profi repro do subu nebpal. Leda bych měl seniora, ten reprak by se vlezl do 100litrů a šel k 25hz.

Web

Re: co nejsilnější sub

Co to podle tebe znamená "jít k 25Hz"? Měřil sis někdy, jak to vypadá i u tebe v pokoji a jak snadno se dá prvních pár módů vybudit, tedy za předpokladu, že máš dostatečně velkou místnost, což pro 25Hz rozhodně nemá každý?

Re: co nejsilnější sub

chyna.cz: já myslím, že určitě nebude potřebovat 30Hz. Ono stačí aby to bušilo a dunělo.... Na to bude ta delta mnohem vhodnější. Navíc bude "másta", protože bude mít doma subáč jako kráva s pořádným koláčem, kterej hustokrutopřísně tlačí až teče krev z uší wink Honba za co nejnižším spodkem je kryptofašistická a pro fosily lol

Re: co nejsilnější sub

tak v tom případě to není subwoofer, ale jen woofer.

Web