(upravil peterbenadik 8. 8. 2011 10:23)

Téma: vymena subwoofru domaceho kina

Zdravim Vas mam domace kino Panasonic no nie som spokojny so subwoofrom je tam bassreflexovy 12cm repracik. Chcel by som ho vymenit za nieco ine no napajany zostane z dvd ktore dava cca 25W RMS do 5 Ohm. Co by ste mi poradili ake repro? Najradsej by som nieaky 20cm.

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Nemá to cenu. Opravdu.

Web

(upravil peterbenadik 8. 8. 2011 14:04)

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Preco myslis? Je to tym vykonom ktory produkuje samotne dvd je podla Teba natolko slaby ze by s nim nehral dobre ani kvalitny subwoofer? Lebo svagor ma tiez Panasonic ale subwoofer ma closed s 25cm basakom a to uz ma trosku inde zvuk.

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Je to prostě škoda peněz. Je to kino z krabice a podle toho to hraje, větším reprákem to nespasíš. Možná to trošku pomůže, ale připadíá mi to škoda času i peněz. Prodej to a kup nebo postav si něco s čím budeš spokojený. nemá smysl zacházet do detailů a vysvětlovat věci, který už tu jsou popsány několikrát.

Web

(upravil Babu28 8. 8. 2011 17:02)

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Větší repro to nespraví. Tyhle kina mají většinou přední díl z plastu a malý vnitřní objem. Vetší reproduktor by potřeboval pravděpodobně ke své správné funkci i větší objem ozvučnice, a takhle by z toho byl stejně jenom hučák. Nemá to smysl, jak už psali ostatní.

(upravil jik 8. 8. 2011 20:55)

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Babu28, jako já jsem to pochopil, že peterbenadik asi chce samozřejmě i novou ozvučnici, ale problém je peterbenadiku v tom, že tahle spotřebka bývá laděná jako celek, aby to bylo k danému účelu co nejvíce vyhovující versus co nejnižní cena, vlastně ani ne cena ale co nejnižší výrobní náklady. Třeba u těch panasoniců, co se dělení týče, pokud dáš satelity sebelepší, tak je to stejně v hlavní jednotce tak ořízlé, že dojdeš nakonec k závěru, že nejlépe mu pasují stejně ty originální plasťáčky co tam originálně jsou.  Možná u subwooferu by sis trošičku pomohl, nemuselo by to být možná hned podle katastrofického scénáře tak jak píše Milan, třeba tak úplně ne, ale také si myslími, že to zlepšení nebude nijak markantní. A navíc, kdoví jak je to s těmi 5 ohmy, ono v těch špičkách může být pro takovéto naprosto jednoúčelové zařízení, kde všechno souvisí se vším, toto větší zatížení (4 ohmy) znamenat vypadávání zvuku vlivem jištění nebo nedejbože i destrukci zařízení. Pro méně náročné aplikace (přijdeš z práce a strčíš tam nějaké DVD) mám taky takový panasonic a nenapadlo mě něco tunit, protože vím (nebo si myslím, že to mají pánové z Panasonicu setsakramentsky ošetřené, aby to už nebylo schválně ono). Mimochodem ty plasťáčky (přední) jsem jsem za normální bedny zaměnit zkoušel a nejde do nich nic jiného než zvládnou ty plasťáčky (frekvenční rozsah) - mají tam filtry. Pokud chceš ale poravdu experimentovat s pasivním subwooferem, tak dřív než bych ho stavěl, zkus tam nějaký - pokud máš možnost (půjčený od kámoše atd.) dát. Bohužel si myslím, že to nedopadne dobře. Ať už vlivem citlivosti (ladění hlavní jednotky a ladění té bedny se budou pravděpodobně minout = menší akustický tlak) nebo vlivem těch 4 ohmů namísto 5 bude docházet k nedobrostem. A taky pozor ať u toho panasoniku nezavadíš druhým vodičem o kostru - jiskří to, takže je to asi můstek, mohl bys to zničit.

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Ahoj Jiku, velmi pekne dakujem za prispevok ze si ma trosku dostal do toho ako to vlastne je a mas pravdu skusil som dat na to subwoofer ktory pohanam TW 140 a hra pekne no na dvd ozaj strasne orezane len hucal ale bass som z toho nedostal takze tam staci orginal plastak. Este raz vdaka.

(upravil Babu28 9. 8. 2011 14:18)

Re: vymena subwoofru domaceho kina

Možná mi dělá problémy slovenština, ale na první přečtení mi to připadalo jako výměna reproduktoru samotného. Tak to se omlouvám, ale stejně si myslim,že je to zbytečný. Domácí kino takových konstrukcí je o ničem za podmímky, že od toho někdo čeká pevné , čisté a dunící basy. A honit tím něco většího na takovém výkonu? Navíc v tom DK bude signál pro koncák toho subwooferu odspodu ořezán, aby to při vyžších hlasitostech tak neprdělo, když je tam ten 12cm reprák. Ten subwoofer je k tomu konci adekvátní, proto bych to neřešil. Měl jsem pár DK už rozdělaných, a je to otřes co do toho cpou. I A2030V by hrála líp. smile nic ve zlém