Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 64 z 72)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprobedny pro megalomany

  Stránky: ««« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 72 »»»

RSS

Příspěvky [1,261 až 1,280 z 1,421]

(upravil MaBat 1. 11. 2013 22:06)

Re: Reprobedny pro megalomany

Jestli to je vůbec chování těch reproduktorů. Pokud ano, tak se tam prostě dostává něco do rezonance a to může být asi cokoliv. Nevím.
Zatím si z toho, co jsem naměřil, skoro začínám myslet, že je v tom ten basák nevinně. Pomohla by bezdozvukovka. I když zrovna tady to celkem dobře koresponduje s defektem na impedanční cháře, což by zas značilo tu rezonanci - může to dělat třeba středička, cokoliv, může to být i kombinace věcí. S tím se špatně experimentuje - můžeš zkoušet přidávat někam hmotnosti, apod. Jinak nevím, jak na to přijít, potažmo odstranit, aniž by se ten basák rozebral a dělal znovu.

Každopádně poslechově bych si s tím hlavu nelámal. Prvních pár odrazů, hlavně ten od podlahy, s tím jednak zamává po svém a je to v pásmu, kde s tím těžko něco uděláš, ale hlavně je to IMO pořád dost nízko na to, aby to bylo výrazněji slyšet.

Pásmo od nějakých 500Hz do 5kHz bude i s těmito měniči přeneseno čistě a to je důležité. Škoda jen těch rezonancí driveru nad 5kHz, jinak by to nemělo chybu. Ale to už je zrovna tak v pásmu, kde to tolik slyšet nebude.

(upravil Yoda 2. 11. 2013 10:41)

Re: Reprobedny pro megalomany

MaBat: Jsem rád že jsem se mohl nějak odvděčit. Upravené bedny byť jen s 8" zvukovodem mi dělají velkou radost. Za tři týdny jsem se ještě nedostal ke zkoušení úprav výhybky. Zatím to vždy skončilo s poslechem několika CD a úsměvem na tváři. smile

Včera a dnes jsem nelenil a upravil návrh reprobedny s 18" zvukovodem. Zvukovod má proměnné zaoblení od 90 mm (horní oblouček) do 140 mm. Našel jsem simulace v Hornrespu a tak jsem na zakulacování nešetřil. Nejsem si moc jistý kde by byl vhodný basreflex, mohl by být na zadní stěně  nad basákem (mezi zvukovodem a basáke), není to moc blízko basáku?
http://imageshack.us/scaled/modthumb/849/7nh2.jpg
Vzhledem k velikosti basáku a zvukovodu se mi pocitově zdá vhodnější použítí P.Audia, které půjde dělit nízko. Nemohlo by případně měření DE250 v 15" zvukovodu napovědět více o jeho použitelnosti při dělení okolo 700 Hz? Zvukovody budou už skoro stejné. Co jsem koukal na měření DE250 tak bych věřil že pude použít.

Re: Reprobedny pro megalomany

Ta vajíčka ve mě evokují futurismus 60. let smile

(upravil MaBat 3. 11. 2013 10:13)

Re: Reprobedny pro megalomany

Yoda napsal:

Nemohlo by případně měření DE250 v 15" zvukovodu napovědět více o jeho použitelnosti při dělení okolo 700 Hz? Zvukovody budou už skoro stejné. Co jsem koukal na měření DE250 tak bych věřil že pude použít.

Věřím, že by ještě šel použít. Ve 12"OSWG vypadá DE250 takhle:

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_oswg12-m.png http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_dscn0686-2.jpg

15" ještě nejsou. Dle informací se ovšem DE250 nedávno trochu měnily. Mám jen tu starou verzi. Nová by údajně měla jít o fous výš, ovšem je otázka, jestli půjde pořád tak nízko.

S tím nátrubkem nevím, asi by to mohlo být. Možná ještě místo toho dva menší směrem do podlahy, v zadní dolní části. Mohou být uvnitř i ohnuté, bylo-li by potřeba.

(upravil MaBat 5. 11. 2013 9:39)

Re: Reprobedny pro megalomany

Nalevo impedance PA-D45 ve zvukovodu z měření, napravo DE250 v bedně výše:

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_pa-d45_wgzma.png http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_de250_wgzma.png

Re: Reprobedny pro megalomany

Mabat: Původně jsem chtěl napsat, zda jsi si jist, že je to skutečně D45, ono to ale sedí s datasheetem. Říkám si, kde se bere ten rozdíl, že tohle P.Audio je v impedanci jen s dvěma rezonancemi a po ostatních vcelku ticho, ani úzkopásmové peaky odražením od krytu. Můžu poprosit o vyfocení vnitřku?

(upravil MaBat 6. 11. 2013 9:27)

Re: Reprobedny pro megalomany

Celestion CDX1-1745 do RpM1/2 skladem: http://kytary.cz/celestion-cdx1-1745-1- … /HN138738/

antonio: Je to "celkem obyčejnej" klasickej driver. Vyfotit to můžu zkusit, špatně se do toho leze.

Re: Reprobedny pro megalomany

dobrý den,trochu mino téma,hledám někoho ze severní moravy,kdo mi může změřit reprosoustavy,vidím že vy reproduktory měříte,odkud jste?díky,pavelbabi@gmail.com

Re: Reprobedny pro megalomany

Můžu možná já, co je to zač? Jinak sem se to nehodí, založ vlastní vlákno nebo najdi podobné.

Re: Reprobedny pro megalomany

http://eshop.prodance.cz/search.asp?EXP … archType=0 hmm2

(upravil MaBat 13. 11. 2013 16:22)

Re: Reprobedny pro megalomany

Už mám změřený centr 10+10" (nalevo 10NW, napravo CDX; 0-90/10, 5ms, dál nevyhlazené):

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_nw.png http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_cdx.png


Bedna, kterou dovezl Zorg (12"B&C, BMS4524/OSWG):

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_bc.png http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_bms.png


Do výhybky centru se mi ale zoufale nechce, takže to bude ještě chvíli trvat...

Re: Reprobedny pro megalomany

Ó děkujeme smile máš i nějaký komentář? Jestli vadí ty 4mm navíc u zvukovodu, jinak graf podle mě vypadá pěkně smile

U té 12" kolem 600-800Hz se může dít co? To nebude jen bednou (zapuštění/rozměry)..?

(upravil MaBat 13. 11. 2013 17:45)

Re: Reprobedny pro megalomany

Nevím, další komentáře nemám. Jak to bylo, tak jsem to změřil smile
Pokud to není rezonance basáku (jakože třeba Hubert to tam zjevně nemá), tak mě nenapadá, co to je. Muselo by být něco špatně, nejspíš s ozvučnicí. Nemám bohužel čas s tím dál laborovat. Přenechávám to k bádání. Každopádně kdyby se ještě povedlo se toho zbavit, bylo by to výborné.


No a centr - to už je (vysoký) standard RpM.

Re: Reprobedny pro megalomany

Díky u mne času na centr dost. A  jak pokračuješ na tom svém  18"  2p? Už máš slepený zvukovod , pochlub se nějakou fotodokumentací.

Web

(upravil MaBat 13. 11. 2013 18:15)

Re: Reprobedny pro megalomany

18" - mám teprve rozepsaný program, který vygeneruje šablony, přes které budu dělat zaoblení vyústění a řezat desky na ten jehlan. Je to relax, člověk se zas naučí něco nového. BTW, udělat na koleni hezký velký zaoblení na obdélníkovém zvukovodu není úplná trivka, jak se ukázalo, ale už vím, jak na to, a bude to dobrý...

Re: Reprobedny pro megalomany

Hračička smile
Bude pak nějak jednoduché z naměřených dat generovat kompenzační filtry do DSP pro srovnání charky nebo to bude víceméně ruční práce?

Re: Reprobedny pro megalomany

To teď mluvíš o čem?

Re: Reprobedny pro megalomany

Přakáží Ti to doma moc? Máme to se zorgem urychleně odvézt, nebo to tam chceš nechat a počkat na retovo 2p a odměřit v nich i tu 10NW64?

Web

Re: Reprobedny pro megalomany

Teď už je mi to v podstatě jedno, mám to už přestěhovaný do novýho a tam to nijak nepřekáží...

Re: Reprobedny pro megalomany

Asi se jako obvykle špatně vyjadřuju hmm Prostě jak pak bude náročné pro aktivní výhybku (u té 18" kombinace) rovnat cháru tím DSPčkem, jestli na to třeba miniDSP mají nějakej program, co ze změřených dat to nějak "narovná" nebo to bude muset člověk růčo datlovat filtry,qčka...

Jestli by to šlo, vyzvedl bych si to o víkendu (řekni si) a klidně přivezu i ten centr, ale předpokládám ho tam ještě budeš chtít nechat na dodělání výhybky...

Příspěvky [1,261 až 1,280 z 1,421]

  Stránky: ««« 1 ... 62 63 64 65 66 ... 72 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Reprobedny pro megalomany

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£