Re: Dálníční známky

TheLastUnicorn: Právě, že již teď jsou náklady na auto poměrně vysoké, i když ještě ani zdaleka nezahrnují všechny položky, které s automobilismem souvisí. Lidé si prostě na auta zvykli a nechtějí to měnit, můj osobní názor je, že tento stav již nebude dále udržitelný. Chtěl bych vědět kolik bude stát benzín za pár desítek let nebo jaký bude jiný zdroj energie a kolik to bude stát. Je možné, že se to nějak rozumně vyřeší, zatím to ale moc dobře nevidím.

Re: Dálníční známky

Nevyřeší se nic,bude zde stát složený převážně ze socek.Myšleno plat pod 20 ooo.kč.

Re: Dálníční známky

Sám lítám jen tak zbůhdarma na motorce, vezmu plnou za 500 a jen tak to za 2 hodinky projezdím.

O to víc mě děsí představa že si to za pár let nebudu moci dovolit.

Samozřejmě že jsou krom fosilních paliv i alternativní zdroje, ale jejich výroba není a nikdy nebude zadarmo, narozdíl od ropy, která dojde.

(upravil Kritik 9. 8. 2011 16:52)

Re: Dálníční známky

Tak plat pod 20.000 Kč, tady v (ČR) má snad 80% pracujících.

Web

(upravil PB0305 9. 8. 2011 17:37)

Re: Dálníční známky

v roce 2009 80% hrubých mezd bylo v ČR pod 32 000 Kč. (podle ČSÚ)
V Praze naopak 78% hrubých mezd bylo větších než 20 000 Kč a 24% bylo větší než 40 000 Kč.
Celkově v ČR bylo  51% hrubých mezd větší než 22 000 Kč.

Re: Dálníční známky

Pěkné smile  Realita bude zřejmě někde jinde.

Web

Re: Dálníční známky

No snad jsem se nepřepočítal, myslím, že tam určitě nemají započítanou šedou ekonomiku.

http://www.czso.cz/csu/2010edicniplan.nsf/p/3109-10

(upravil Crashpc 9. 8. 2011 23:24)

Re: Dálníční známky

Nerad s lidmi počítám jako s procenty.
Například když vemu naší fabriku, tak lidé z výroby (elektronika - operátoři, technici, opraváři, mistři - tedy bez vedení firmy) berou dnes v průměru necelých 16000 hrubého. Teprve několik nejlepších jedinců, programátoři, inženýři a vedení berou násobně více. U nás je jich nějak podezřele moc, ale ve zdravé firmě jsou v menšině, takže je jasné, že většina národa mimo Prahu jsou "socky" (pod 20 000Kč).
Když to vidím, opravdu si někdy myslím, že jsou dokonce zadarmo drazí, takže zas tak mírnix týrnix jim tak malou výplatu nikdo nedává aby je šikanoval, ale těch pár snaživců, co se tam najde, semelou v tom samém mlýnku. Myslím si, že Česká (nejen) platová realita je až následek stavu naší společnosti, a ti lidé mají tu moc to změnit. Jen ne přímou cestou s výrazy typu "kde jsou peníze, kdy dostanu přidáno, já du marodit, na přesčas semnou nepočítejte, zas se tak moc nestalo..."

//Lidé si navykli dostávat hodinovou mzdu, a ušili si na sebe boudu. Vědí, že dostanou zaplacíno i když nebudou pracovat, a tak si myslí, že s tím vyběhli, ale výplatní páska je každý měsíc ujistí v tom, že nikoli smile
Jen si to neuvědomují...

Re: Dálníční známky

S tema boudama opatrne... Sam jsem zazil situaci kdy po mesici s odpracovanymi vikendy a hafo prescasu (mimochodem toto na prani gen. reditele firmy k vuli terminu) prisel sok na vyplatni pasce v podobe nezaplaceni celych 4 dni (soboty + priplatky) s argumentem ze je prece zima a dny jsou kratsi a nemohly jsme na praci videt! Rikal jsem ze mame svetla - neuspelo to. Dalsi akce mela stejny parametry..mame termin tak pojdme delat vikendy!
Rekl jsem ze ano - po doplaceni toho z minula. Byla mi za to prislibena vypoved (ale ne hned..az se to gen. r. bude hodit big_smile) od te doby jsem pracoval jen tolik hodin denne kolik mi narizuje zakon a sledoval jak premie mizi. Jo mince ma dve strany. Za dobrotu na zebrotu. Nas*at!
Makej nebo pujdes..na tvoje misto cekaji dalsi 4. Nejsem problemovy zamestnanec, tedy pokud tak nebere to ze chci za odvedenou praci zaplatit.

Re: Dálníční známky

Crashpc napsal:

... takže je jasné, že většina národa mimo Prahu jsou "socky" (pod 20 000Kč)...

Podle ČSÚ je 56% hrubých mezd v ČR bez Prahy větší než 20 000 Kč.

Re: Dálníční známky

paf: To je pak špatný zaměstnavatel, a od toho hned mazat pryč. Mluvil jsem o celém pracovním systému. Pokud jsi na pozici, kde za bránou čekají další čtyři, jistě taková situace bude i jinde, a najdeš si hezčí místo. Každopádně doporučuju učit se a hledat pozice, kde nejsi tolik nahraditelný.
Pokud nemáš žádné veliké závazky, pustil bych se do takového zaměstnavatele soudně. V drtivé většině to zaměstnanec vyhrává. Ještě by ti museli zaplatit odstupné, a jako děvky se omluvit a nabídnout přijetí zpět (což samozřejmě odmítneš)

Mluvím tu o relativně férovém přístupu zaměstnavatele - i když děláš na hodiny, je to oboustranně nespravedlivé. Když nemakáš, "královsky tě za tu lemplovinu platěj". Když ještě něco poděláš a rozbiješ, zase tě normálně zaplatěj. Když něco skvělého uděláš, vyrobíš, zachráníš zakázku za několik milionů, zase dostaneš jen hodinovou mzdu, nedejbože pětikilo prémie. Jenže kdyby sis to dělal sám, cítil bys tu slávu a peníze, i prohru a chudobu.
Plno lidí moc dobře ví, že jen prohrávají a podělají na co sahnou, tak jdou k zaměstnavateli, protože tam mají jisté, a kdyby něco, jdou marodit. S takovým materiálem se dělá opravdu moc špatně, a proto obchodníci vyučují, že 90% nových korporací do tří let krachne. Jak by ne, když jim to tam zaměstnanec takto rozvrátí. U nás v práci co měsíc to několik ohromnejch průserů, a když komunikuju s téměř jakoukoli další firmou, je to tam nemlich to samé. Zadarmo drahý....

PB0305: Když kolem sebe vidím ty lidi, zdá se mi to tak nereálné. Neznám moc lidí, kteří berou tolik. Do jakékoli fabriky se podívám, dělá tam většina otroků jistě pod 20k. Kde jdou ti co to mají "vyvážit"? smile

Re: Dálníční známky

paf: Sám jsem podobné situace zažil mockrát. Vždycky to mrzí.

Crashpc: podrobnější informace najdeš na http://www.czso.cz/csu/2010edicniplan.nsf/p/3109-10

Re: Dálníční známky

Když sem před rokem nastupoval do nového zaměstnání, nedali mi ani těch 17k co my slíbili, držkoval jsem ale vydržel jsem, pak odešel můj parták do důchodu a já zůstal sám, stále sem měl málo a navíc přítelkyni bez práce, tak sem znovu držkoval a naznačil že mám v úmyslu dát za nedlouho výpověd, proto že mě a přítulku výplata neuživí, nezapomněl jsem zaměstnavateli připomenout, že má páky na to , jak mi zvednout mzdu a světe div se, ono to zabralo a teď mám o X kč více.

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Dálníční známky

A kam by jste zařadili lidi, kteří dělají za 10.000 - 12.000 Kč (hrubého). Tady na Karvinsku je to běžné ...

Web

Re: Dálníční známky

Abych nejak uzavrel svuj pripad tak dodavam, ze po tom co jsem popsal jsem uz u te firmy dlouho nebyl.
A opravdu me to mrzelo protoze jsem tam byl leta a rad.
Vzhledem k tomu co se blizi (slavne reformy v zamerne deravem systemu) na tom budem jeste hur.
Kaprik si sam rybnik nevypusti...

Re: Dálníční známky

Zajímalo by mě to že 56% lidí má nad 20 000 kč měsíčně... Ve fabrikách na podbořansku tohle nemají ani mistři, dělníci tady dělají za 8-13 tisíc kč a těch 13000 je ještě s prémiemi. Tohle myslím vážně... Absolutně nechápu tedy co myslí těmi 56%, to máme tolik úředníků?
Kamarád dělá ve fabrice za 8 tisíc, jeho přítelkyně je bez práce a mají byt, platí z toho 4 000 nájem a to je vám teprve "kotel". Žijou jen z toho co dostanou od rodičů.
Další dělá elektrikáře pod firmou za 9 tisíc korun, učitelé na středních školách mívají od 11 do 20 tisíc kč. Lidé které znám a berou víc jak 20 tisíc kč jsou prakticky jen podnikatelé, nebo lidé ve zdravotnictví (s VŠ) a úředníci.

Web

Re: Dálníční známky

To je právě ta tragédie, že na průměrnou mzdu třičtvrtě lidí v tomhle státě nedosáhne. Myslím hlavně těch co dělaj rukama. Pak logicky ten růst tady není, lidi neutrácejí, nemaj z čeho, a ty, co maj, hromaděj prachy, který ležej někde. Navíc, poslouchal jsem v rádiu nějakej pořad, kde řekli naprosto hroznou věc: Devadesát procent všeho hmotnýho, i nehmotnýho ve Spojených státech, prostě veškerýho majetku vlastněj čtyři procenta lidí!!! Tenhle systém se musí logicky zesrat. A my, co pracujeme v dnešních pracovních táborech, kde ti naprosto přesně spočítaj, kam si máš položit šroubovák, a klíč, a kde pomalu nesmíš na záchod, tak my ze svých přijmů živíme třičtvrtě mega nemakačenků který jsou k ničemu, a budou, a bojíme se něco říct, abysme nebyli nařčení z xenofobie, a vláčený po soudech. A platíme kauzy, a zlodějiny řízený státem. Dálnice, Gripeny, Pandury, Sazku, IPB, arbitráže...

Re: Dálníční známky

Bery: tomu se ani nedá věřit když to čtu, je to fakt krutý. Za tohle jsem nastupoval před 15 lety hned po vyučení.
Nemám jediného kamaráda který by bral pod 25. Příklad 2x stolař (30-35), montážník cnc 35-40), zahradník (35), svářeč-zámečník (22), automechoš 30-35.., řidič mhd (27)
I když jsem měl nouzi a šel jsem o dovolené pomáhat se studenty na brigádu měl jsem 100/h čistá + svůj plat.

(upravil PB0305 11. 8. 2011 9:33)

Re: Dálníční známky

Pruměrná mzda jse asi 26 700 Kč. vysoko nad průměrem jsou zaměstnanci bank a pojišťoven, ITC,....

(upravil obutt 11. 8. 2011 19:00)

Re: Dálníční známky

Práve čítam túto knihu Kto vládne svetu http://www.google.sk/imgres?imgurl=http … amp;itbs=1 tam nájdete odpovede, keď sa Vám chce.