Téma: Dálníční známky

Dojít k tomu v Česku může nejdříve v roce 2016, kdy skončí smlouva s Kapschem a budeme muset nějakým způsobem řešit problematiku mýtného systému. Máme zájem rozšířit mýtné na všechny silnice první třídy a případně i na okresky. Pokud by pak mýtné bylo skutečně i na silnicích nižších tříd, mělo by v každém případě zahrnovat i osobní automobily. Ty by však už neplatily dálniční známky.

Tak nejenom že dálniční známka podraží o 300 a že by rádi zpoplatnili silnice první třídy ale oni by rádi mýtné i za okresky pro osobáky. Přiznávám tohle mě doopravdy nasralo. Do infrastruktury dávají málo, do oprav ještě méně a chtějí to zpoplatnit. Jediný efekt bude že ubude motoristů, vyberou méně na mýtném a ještě méně z paliva. Vždyť to samé se stalo i teď po zvednutí daně z benzínu. A pak že prej se musí peníze točit.



http://www.novinky.cz/domaci/241073-pav … l?ref=boxE

Re: Dálníční známky

Co bys cekal od této vlády "odborníků" ? Všechno to tu táhne do h.......

Re: Dálníční známky

lumpárna,nehoráznost kdo je slabší i zkolabuje!!!

Re: Dálníční známky

Těmhle výkřikům nerozumím. Nemyslíte, že než se rozčilovat je lepší použít zdravý rozum a upravit si svoje představy a očekávání?

Re: Dálníční známky

Když budu mít za co, rád je upravím.

Re: Dálníční známky

Tyhle výkřiky jsou vůbec nejlepší... Zbytečný nervy smile
Jak by to mýtný na silnicích nižších tříd hlídali? na každym kilometru postavili bránu? Nebo policejní hlídky? Asi těžko... smile

A vsadím se že by to nezůstalo v poklidu, protože platit za to že si můžu zničit auto na jejich silnicích je docela na hlavu. Nevím jak jinde, ale v severočeskym kraji jsou okrsky v dezolátnim stavu a některé se ani neopravují. Pouze díru obtáhnou barevným sprejem aby byla vidět a tím to končí smile

Web

Re: Dálníční známky

Myslim, že mýtné je dobré řešení. Nikdo vás nenutí po "jejich" silnicích jezdit. Takhle by každý spravedlivě zaplatil, za to kolik toho najezdí. Také by to lidi motivovalo zbytečně nevyužívat auto, tím by nebyly tak přeplněné silnice, méně nehod, lepší ovzduší...Většina lidí využívá auto už z pohodlnosti, kdy to není úpně nutné, mnohdy se dá cestovat hromadnou dopravou, zvlášt když jede člověk sám nebo na krátkou vzdálenost použít kolo.

Re: Dálníční známky

Řešení je jednoduché, každé auto by dostalo cejchované počítadlo kilometrů s plombou a platilo by se třeba na STK.

Mě se příčí už jen to že ti parchanti jsou o tom vůbec schopní přemýšlet. Vždyť musí vědět jak se věci mají.

Bery, to označování děr je v tom lepším případě, u nás jsem si toho vůbec nevšiml. Takhle jsou akorát všude značky že je všude nerovnost na silnici které všichni ignorují.

Re: Dálníční známky

Davex: Dyť jako kdyby jsi státu neplatil málo, si to všechno spočítej... Ale když pak za to nakoupí pandury a pronajmou grippeny, který stojej stejně v hangárech. A pak ti řeknou že já už se vlastně jako 20-tiletý občan skoro nemám šanci dožít důchodu big_smile

Prostě se musíme smířit s tím, že tady vládne parta debilů... smile

Web

(upravil Jurawood 8. 8. 2011 6:34)

Re: Dálníční známky

davex: souhlasím
U nás se jezdí převážně hopsavě, plnej i když svítí červaná, hlavně ať na ni už stojím, blik zelená, plnej... brzda..
Lidi vůbec neřeší kolik benál stojí, neváží si ho. Zatím je ropa zadarmo, tzn. za její výběr se planetě neplatí. To že se platí daň a dovoz je k smíchu, až lidi budou muset připlatit ještě 100 za litr za výrobu?
Až se budou muset vyrábět alternativní paliva, ropa zdarma už nebude, bude litr za 2 kila hodně se změní.
Jak teď dávali nedávno dokument o ropě, bylo celkem zvláštní slyšet od uznávaného odborníka slova " auto bude mít pouze 5% vyvolených,
letecká doprava díky své účinosti zanikne úplně"

Re: Dálníční známky

To je volovina. Za méně než 100kč už tady máme plno alternativních pohonů.... Stát už si vzal za všecko peníze taky úplně všecky, takže musí očekávat od veřejnosti drsnou ofenzívu. Moc se na to těším.

Re: Dálníční známky

Ano na výrobu litru alternativního etanolu se spotřebuje 1,5 litru nafty.. lol

Re: Dálníční známky

S ropou je prostě provázaný celý průmysl.

davex

Sociální fobii a skoliózu páteře na tebe, pak bych chtěl slyšet že auto nepotřebuješ a nikdo tě nenutí po jejich silnici jezdit. Ano, pokud žiješ někde v centru a vše zvládneš pěšky s baťohem na zádech prosím. A teď se podrž, auto mám jako koníček. Není pro mě problém si udělat šestihodinový výlet na kafe do Polska, Rakouska atd. Řízení mě baví a uklidňuje, navíc mám LPG takže to ani není drahé a takový výlet je za pár stovek.

Jinak ta cesta je jejich, ale(měli by) pracovat pro lid a ne proti němu. To co jsi napsal chtějí slyšet a celkem mě mrzí že i tady se vyskytují tyhle názory. A víš vůbec proč je benzín tak drahý a proč je na něm uvalena tak vysoká daň? I to má svůj oficiální důvod na který politici(raději) zapoměli.

Re: Dálníční známky

Vykašlu se na nějaký CDI-čko, zase si koupím starou dobrou W124 250D a budu jezdit na olej. smile

Re: Dálníční známky

Olej, petrolej, kerosin a LTO... Na všechno to jezdí, na něco míň na něco víc, na něco to vydrží jezdit, na něco to odejde smile. Akorát to je velice šetrné k životnímu prostředí smile Kdyby páni ekologové viděli u nás takové jedno staré toledo, které je "tuněné" 13 klíčem a šroubovákem (rozumněj, z pr*ele otevřené čerpadlo na doraz) s nalitou plnou nádrží oleje s petrolejem... Je sranda v tom jet, když není nic vidět ve zpětném zrcátku a když projedete tak všichni cítí "friťák" lol

Edit: sorry je to silně OT, kdyžtak se smažu smile

Web

Re: Dálníční známky

Fox_25: Rozhodně jsem neřekl, že auta nejsou potřeba. Jen se mi nelíbí jejich "zneužívání", což si myslím, že by mýtné částečně vyřešilo, klidně ať se všechno pak zpět investuje do silnic, pak by tady nebyl tak hustý provoz a zároveň by byly lepší silnice, což by ti co se jim v danou chvíli vyplatí jet autem jistě ocenili.
Jinak samozřejmě si nedělám iluze o našem státu. Ale třeba daň na benzín by měla pokrýt i škody jím způsobené na životním prostředí a pak zejména na práci záchranářů a hasičů co musí denně zasahovat u mnoha nehod, pak taky invalidní důchody pro ty, co se zmrzačí v autě...Prostě jde mi o to, aby každou věc lidé spravedlivě zaplatily i s náklady, které jsou s ní spojené.
Jinak, že máš auto jako koníček je Tvoje osobní věc, já taky auto používám, ale jen když je to opodstatněné, a proto se mi nelíbí když někdo toho najezdí 20x víc než já, aby zaplatil stejně. Jinak na výlet radši jedu vlakem už z toho důvodu, že se nemusím věnovat řízení a odpočinu si.

(upravil obutt 8. 8. 2011 21:19)

Re: Dálníční známky

Crashpc: myslíš, že by to mohlo vyzerať takto? --   http://www.osud.cz/islandska-cesta-zafu … nich-zemi.  Majú naše krajiny dosť ľudí s nevymytými mozgami? Čo myslíte? Nefunguje to. Prečo? Žeby cenzúra? Presunte sa do megapodvodu, nech je to tam pokope, tam je zdroj kde sa to dá nájsť.

Re: Dálníční známky

davex napsal:

... třeba daň na benzín by měla pokrýt i škody jím způsobené na životním prostředí a pak zejména na práci záchranářů a hasičů co musí denně zasahovat u mnoha nehod, pak taky invalidní důchody pro ty, co se zmrzačí v autě ...

... jo, jo ... a taky by měli kuřáci zaplatit léčení rakoviny těm, kteří cigaretu nikdy v hubě neměli ... cool

Re: Dálníční známky

Pochopitelně by se za používání auta mělo platit víc, a nejenom na stavby silnic. Dálnice ničí krajinu, co mají říkat lidi, kterým kousek od domu postaví dálnici a nedostanou ani korunu. Co lidi, kteří bydlí ve městě vedle frekventovaný ulice, tam je často nesnesitelný životní prostředí a všichni se na ně vykašlou. Když v Praze zaparkuju auto na ulici tak často za to neplatím ani korunu, přesto, že to stojí nemalé náklady. Pokud by byl rozpočet vyrovnaný tak by se měly snížit jiné daně, aby to bylo rozpočtově neutrální. Takto pochopitelně hrozí, že se to proplýtvá a rozkrade, ale to už je trochu jiná otázka.

mir.ku: taky by se měla dát daň na cukr a junk food, protože léčení obezity a s tím spojených nemocí stojí taky spoustu peněz.

Re: Dálníční známky

Proboha přestaňte tady blbnout. Stát okrádá motoristy daleko víc, než je zdrávo...ale to patrně nemůže pochopit někdo, kdo auto nemá, nebo na něm najede 5000km za rok. Už takhle jsou náklady na ježdění totálně o držku. Povinný pojištění, přepálená spotřební daň z paliva, STK+EK, nesmyslné pokuty za totální hovadiny a vysoké ceny za dálniční známky na dálnicích, které se neodvážím nazvat dálnicemi ani při nejlepší vůli. Kdo mi zaplatí výměnu stbilizátorů, čepů a tlumičů každý rok po užívání D1, za kterou ještě dokonce platím? big_smile Pak kdejaké ekovýpalné, kolky u přepisu atd. atd.
Myslím, že český motorista s průměrným platem, který živí rodinu a je donucen dojíždět za prací denně třeba 40km je rád, že ho to auto nezruinuje už teď...
Co bude pak v následujících letech?