Re: Poupravený ARO 835

Přiznám se že neznám pozadí celýho příběhu, ale mám pocit že jsi získal dojem, že pokud to nezměříš s přesností na promile, tak to nemůže hrát. Měření je skvělá věc a v některých případech naprosto nepostradatelná a sám ho využívám. Do budoucna se i tobě bude určitě hodit. Nicméně teď neřešíš start rakety na oběžnou dráhu, ARO 835 bude prostě patřit do uzavřené bedny kolem cca 100l, jestli to uděláš 80 nebo 140l nestane se nic.
Celkově mám dojem že od chvíle co se tu objevila první verze LIMPu je všem nově příchozím sugerováno že bez toho nepostaví ani šustibudky k počítači. Nechápu proč.

(upravil Thomas 12. 11. 2011 21:40)

Re: Poupravený ARO 835

No, to máš možná pravdu. Já si taky říkal, jak to ti lidé dělali před tím. Ale jelikož tomu nerozumím, snažil jsem se řídit radami zde fundovaných. A pak světe div se, že s mojí chápavostí se na něco třeba vážně ptám dvakrát a ničemu moc nerozumím. Možná už jsem to říkal, ale já jsem opravdu jak chlap od traktoru, který celý život jezdil po poli a najednou ho posadíte ke kompu a řeknete mu " tak a měř". Něco v tom smyslu.
Jinak Karle... a dal bys tomu BR? Ten bych měl ale správně nějak změřit ne? Než tam dát trubku od hajzlu a být spokojen smile

Re: Poupravený ARO 835

Ne, BR bych tomu nedával, pokud si dobře pamatuju jakési měření ARO835, mělo Qts kolem 0.7. Pokud tomu někdo vinul delší cívku (což je tak jediná úprava která mě napadá), bude to ještě víc. Doporučuju ale opatrnost s výkonem, nikdy to nebyl subwooferový reprák a navíc už hodně pamatuje, tak abys neměl brzy po radosti.

(upravil Thomas 12. 11. 2011 23:49)

Re: Poupravený ARO 835

To by mělo být v pohodě. Předělán odborně pro účel SW se zatížitelností 50 W. Proto jsem ho tedy chtěl / bylo mi Antoniem doporučeno/ změřit.

EDIT: Jinak tedy jestli bez BR, byla by to pro mě výhoda, nemusel bych z toho dělat takovou vědu a spíš se věnovat bedně. Pořádně vystužit, zatlumit atd. Někde jsem četl, že tlumení tím rounem, vlastně objem bedny jakoby zvětší. Je to pravda? Mám na něj krásnej box, ale obávám se, že sto litrů zdaleka nemá.

(upravil KarelXth 13. 11. 2011 0:25)

Re: Poupravený ARO 835

Ano tlumení "vzdušnými" materiály typu vatelín apod. má podobný vliv na charakteristiku jako zvětšení objemu.

Abys mě nechápal špatně, já tě od měření nezrazuju, jenom si nemyslím, že by to v tomhle případě bylo nezbytný.

Re: Poupravený ARO 835

Jasně, já jsem to pochopil zcela správně myslím. Dá se to udělat i bez toho, ale tím, že to zkusím i s měřením, bude to přesnější a navíc se tím i něčemu přiučím a bude se mi to hodit třeba později? smile Já se tomu nebráním, jen mám prostě moc blbejch dotazů, než mi to celý docvakne. Písnu když tak na mail, jestli můžu, až začnu s měřením nebo ohledně té ozvučnice.
P.S. ARéčka na tebe čekají pod postelí, dohodnem se smile

Re: Poupravený ARO 835

Jasně, klidně piš do mailu.

(upravil Thomas 13. 11. 2011 16:10)

Re: Poupravený ARO 835

Díky Karle smile

Jo, tady to druhé měření. Nevím proč se mi to u toho výškáče ukazovalo teda obráceně? Asi chyba v Matrixu smile
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/6500_clipboard01.jpg
ARN 6604

(upravil Thomas 3. 12. 2011 20:07)

Re: Poupravený ARO 835

No nic. Toto téma můžeme považovat za uzavřené. ARO jsem si po dlouhých dotazech a peripetiích změřil sám a došel k názoru že 90Hz pro sub asi nebude to pravé ořechové big_smile Alespoň jsem se něčemu přiučil a už si tímto dokážu změřit i cívky apod. Tímto bych chtěl tedy poděkovat především ANTONIOVI, za to že mě k tomu vlastně nepřímo dokopal a že i člověk nejapný v tomto oboru něco může dokázat, když CHCE smile Dále bych chtěl poďěkovat KarloviXth, páč mi byl morální oporou, když už jsem to málem vzdal a také v praktické stránce Daglovi87, který mi "bazmek" prakticky rozchodil i když to viděl prvně v životě jako já smile

DĚKUJI smile