Téma: repráky do Škoda Octavia

Ahoj, kamarád mě požádal o výměnu repráků v Octavii.
Nemá tam originální rádio, ale Balupunkta a zvuk prý za moc nestojí. Dočetl se i na forech že je to katastrofa a chtěl by tam dát něco lepšího.

Cenově něco rozumně odpovídající kvalitě zvuku co leze z autorádia, tak nějak do 5000 za všechny čtyři. Nemáte někdo zkušenosti a nedoporučíte něco slušnýho?

PS: To auto jsem ještě neviděl, zastaví se někdy tento týden nebo příští, takže ani neznám rozměry. Jde spíš o nějaký nástřel po čem se pak podívat.

Re: repráky do Škoda Octavia

http://www.ahifi.cz/reproduktory-hertz-dsk-165-4.html   mam je v Golfu IV a sem nadmiru spokojen co za ty penize zahrojou je neskutecny .fakt uplne sem  z nich hotovej

(upravil PavelTl 26. 5. 2011 9:06)

Re: repráky do Škoda Octavia

Tak jsem mu včera volal a zjistil že se jedná o I. generaci. Zastaví se dohodnout někdy příští týden, tak bych se rád trochu připravil.

Jakpak se dá pořešit ten akustický zkrat?
Bohužel umístění repro asi těžko změníme, kampak je jinam umístit než do původních pozic aby nestrašily? Plánuje ale pod ně dokoupit místo plastových spořápek dřevěné, jak se dočetl na foru o oktávkách.

Re: repráky do Škoda Octavia

Octavia I ma tak blbo riesene dvere az to neni mozne smile mozes do nich osadit repro aj neviem akej kvality a hrat to nebude. Tie dvere je treba kompletne vytlmit a utesnit lebo su derave kde sa len da. Ja som po vytlmeni osadil (naskusku) uz spominane HERTZ-ky a hra to o 200% lepsie smile a to tie HERTZ-ky niesu nic moc... Priprav toho tvojho znameho na to ze ten tlmiaci material ho moze vyst drahsie ako nejake pofidernejsie repro.

Re: repráky do Škoda Octavia

Ak si sa rozhodol pre Hertze tak jedine kompá HSK

Re: repráky do Škoda Octavia

No zatím čekám až se kámoš s autem zastaví abych se podíval jak to uvnitř vypadá.
Zkouknu co se dá udělat s dveřmi a pak se uvidí.

Jaký repra tam přijdou vůbec netuším, doufal jsem že někdo nahodí co tam má a jaký s nimi má zkušenosti.
Zas tam netřeba něco exceletního, je to pro 55 letýho chlapa na cesty do práce, takže žádný tuctuc ani vážná hudba.

Re: repráky do Škoda Octavia

Díky, to je perfektní popis.
Úpravu dveří si udělá sám, je to bývalý truhlář, teď prodává autodíly a drobný úpravy auta zvládá. Takže ještě zbývá tak 2-3 000 kč na repráky.

Máš nějaký zkušenosti s těmi značkami co tam uvádí?
Nikdy jsem o nich neslyšel, budou lepší než Magnat, Alpine nebo JBL za 1700? Nejde o cenu, pár stovek víc nebo míň už nehraje roli, spíš o kvalitu.

Re: repráky do Škoda Octavia

Když vidím ty tuzing auto repráky chce se mi vždycky blít, ještě ty prachy co za to chtějí.

Teď dávám bráchovi do auta Monacor sp6/100pro + DT-284.
Naměřím impulsky a navrhnu vyhybky na míru... myslím že to bude slušnej nášup za ty love.