Re: Multimedialní centra

No js radsi nejaky pofiderni obchod riskovat nebudu. Prosel jsem si vsechny mmc od eGreat a zaujal me EG-R6S PRO. Nema ventilator! A eGreaty umi archivy TV. Bohuzel k nim ani na oficialni ceske strance neodpovidaji na dotazy a nejsou na nej jeste recenze ale vychazi z predchoziho modelu EG-R6S a toho na heurece hodnotili vcelku dobre. Ale taky sem cetl spatne ohlasy.
Nevi nekdo jaka je to znacka? Jestli serou na zakazniky ohledne podpory?

(upravil shalibaba 31. 12. 2012 13:34)

Re: Multimedialní centra

Ahoj. Nevím, jestli je to ještě aktuální.
Co takhle Xtreamer Prodigy? Sice všude píší o padajícím FW, ale to bude asi u všech přehrávačích s novým Realtekem.
Tento Xtreamer jde ovládat přes Webové rozhraní - resp. jde spouštět soubory, uložené na interním disku. Takže bez TV jdou spustit soubory např. přes iPad, příp. Androidní tlf, který má přístup k síti. Pokud nepotřebuješ DVB-T, tak bez tuneru se dá sehnat např. z www.czc.cz za relativně dobrou cenu. Hlavní výhoda - má optiku i koax smile a je bez ventilátoru.

P.S. tuším, že archiv CZ TV někdo k tomuto playeru vytvořil.

Re: Multimedialní centra

Co takhle Minix NEO X5? Akorát bych počkal pár týdnů, než se podaří vyladit firmware a XBMC pro HW akceleraci videa v 1080p. Potom to bude skvělá mašinka

Re: Multimedialní centra

Androidum bych se chtel vyhnout.

Re: Multimedialní centra

Pročpak? smile

(upravil Dalča 31. 12. 2012 16:37)

Re: Multimedialní centra

No já teď v práci dostal HTC s Androidem (předtím jsem jel moooc let na symbianu a 2 roky na Woknech) a moje reakce? zlatý cokoliv jinýho.
V telefonu není ani tupej průzkumník, pokud nemáš datovej tarif, tak zkrachuješ na stahování základních věcí z toho jejich zasranýho gogolemarketplacu (nebo jak se to mu nadává)....
Už nikdy nechcu nic gůůůůůůůglovskýho ani vidět.
vyfotím fotku a v telefonu ji nikde nenajdu. V galerii není. musím ho připojit k PC, abych našel správnej adresář a moh se na ni kouknout. Zlatá nokia, zlatý cokoliv jinýho.
Nemáš gmajl? udělej si ho!  Bléééé.
Vzpomínám na svou starou nokii 9500, jedinou věc, co jsem do toho "doinstaloval" tak byl TomTom navigace.
Jelo mi to na první ťuk, s outlookem, s navigací, s SD kartou na všecko, sice dnes výjkonem neobstojí, ale měl jsem ho 5 let, nabíjel jsem ho o víkendu (teda když jsem nepostil tomtoma, pak vydržel jen 6 hodin).
Brácha má N95 už 2 rok a jedou mu videa, fotky, všecko a nepotřebuje nic stahovat a instalovat.
Teď mám HTC, a nejsou tam ani na výběr vyzváněcí tóny, všecko se do toho krámu musí stahovat. Koupíš si takovou blbou krabičku, co bys za ty love chtěl, a všecko si musíš doma stáhnout a nainstalovat. Dodělej Doma. Manuál k tomu pořádnej není, takže smažím jak kokot fóra, stahuju PDF, ptám se podobně postiřženejch kolegů v práci. No prostě nahovno. Z uživatele se staneš skoro porgramátorem. Skvělý. No ještě že jsem ho vyfasoval v práci, darovanýmu koňovi na zuby nehleď, že. Až něco našetřím, tak si koupím zas pořádný telefon, ne tyhle gogolovy nedodělky.

Re: Multimedialní centra

lol  .... jj zlatá třicettřidesítka že? Volat uměla a smsku jsi na tom taky naťukal.

Dalčo nezlob se na mě, ale to co píšeš je z 90% nesmysl wink Nokii 9500 jsi nabíjel jenom o víkendu? To jsi jí používal pouze v pátek večer ne? Neplivej prosím na něco s čím nejsi schopný se naučit a co jiným normálně funguje a chodí bez problémů.

Symbian: dávno mrtvá platforma a ještě k tomu šílenej paskvil. Osobní zkušenost. Měl jsem Nokii 6600 (boubelka), N70 a teď mám bohužel E72. Symbian byl a vždycky bude šmejd, který Nokia nebyla schopná nikdy doladit.

Windows Mobile: totálně nestabilní systém, opět podobné jako symbian. MS se na tento systém prostě vysral a jenom ho prodával. Nebýt "kuchařů", kteří dokázali ROMky alespoň trochu doladit, tak byl tento soft opět absolutně nepoužitelný. Synchronizace s PC byla noční můra, o syncu online ani neuvažovat - Opět osobní zkušenost - HTC Kaiser (WM 6, později upravená ROMka WM 6.5.1), PPC Dell Axim X5 (WM 2003). Mimochodem Kaiser byl naprosto úžasný telefon, bohužel ten systém ho zabil. Nebýt debilních woken, dodnes bych ho používal, jelikože kombinace dotykáče a perfektní qwerty klávesnice byla úžasná

Windows Phone: úplně nejhorší systém pro telefon jaký existuje. Bohužel se musím potýkat se služební Nokií 610. Nic horšího jsem nezažil. Ten systém neumí vůbec nic ani blbý nastavení MP3ky na vyzvánění. O zbytku ani nemluvím, protože jsem rád, že to umí alespoň telefonovat. Při připojení k PC nepoužitelné bez ZUNE. Jak je možné, že není možné zálohovat do PC kontakty z telefonu, kopírovat kontakty na SIM, spravovat tel. alespoň tak jako na Symbianu s Nokia PC Suite? Šmejd všech šmejdů je tenhle paskvil od MS na kterém podělali co mohli a přitom to mohl být dobrý software.

Android: jelikož se jedná o poměrně mladou platformu, tak se najde pár nedostatků, ale to co nabízí android nenabídne žádný jiný systém pro telefon! O tom, že musíš mít účet u google se nebudu dohadovat, není to pravda, nikdo tě k tomu nenutí. Když ale tuto možnost využiješ získáš hooodně perfektních funkcí ze kterých bych jmenoval hlavně naprosto bezproblémovou synchronizaci. Že tam nemáš na výběr vyzváněcí tóny je holý nesmysl, který jsi si buďto vymyslel, nebo jsi je prostě nenašel. O tom, že se na android vytváří spousty aplikací o kterých si může Nokia nebo Mrkvosoft nechat zdát se ani nebavím. Opět toto ale nemusíš využívat, jelikož už v základu jsou telefony s androidem lépe vybavené než telefony s WP nebo Symbianem. Bohužel u posledních dvou jmenovaných prakticky nemáš možnost nic doinstalovat a když, tak za těžký prachy a ještě je 80% aplikací k ničemu. Osobní zkušenost - HTC Wildfire (A2.2), HTC Desire (upravený A4.0)
Proč toho android umí tolik? Základem je linux a to jsou kvalitní základy na kterých se dá stavět.

Samsung: Osobně jsem samsunga nikdy neměl, ale měl jsem možnost si s pár telefony pohrát a vím, že originál systém od Samsungu (Bada??) byl vždy velmi dobře odladěný. Bohužel se na tuhle platformu nesoustředilo dostatečné množství vývojářů pro přídavné aplikace.

Bohužel přišla doba, kdy je k dispozici jenom jeden jakštakš funkční systém pro telefony a tím je Android. Kéžby jich bylo víc a bylo z čeho vybírat, ale bohužel sad

Ale to jsme odbočili od tématu multimediální centra. HOWGH smile

Re: Multimedialní centra

babakus: já mám 6210 a jsem vysmátý lol

Web

Re: Multimedialní centra

Babakus:
No nevím jak ty, ale 9500 jsem měl 5, v podstatě 6, let. Pokud se nepoužívala navigace a modrej zub, nabíjel jsem ji pravidelně o víkendu.
S tomtomem v autě vydržela 5÷6 hodin provozu.
Jestli symbian byl nebo nebyl povedený, netuším, nejsem programátor. Vím, že mi na tom jelo vše co jsem potřebovat. Tj synchronizace s outlůkem (emajly i s přílohama, schůzky, kontakty) komunikovalo mi to s handsfree nesmyslem, co mám v autě, včetně identifikace volajícího a volaného. Jel mi na tom i internet. I když jsem to měl na handsfree tak jel u tomtom (jen jsem k tomu musel mít takovou tu GPS černou krabičku)
Jak tenhle telefon umřel, koupil jsem si Sony erixon Xperia X2. Horší telefon jsem snad neměl, no podařilo se na něm rozchodit to, co jsem potřeboval. Telefon extra kousavej a extra pomalej. Nicméně výše zmíněné věci se na tom mému kolegovi podařilo rozchodit a mne naučit, ktomě automatické synchronizace kontaktů v telefonu s kontaktama v handsfree sadě v autě. Tam se to muselo dělat ručně. Každej víkend baterka ven, pak další tejden vydržel ± spolehlivě fungovat.
Teď mám HTC, je docela rychlej, kouše se občas, ale podstatně míň nez ta xperia. Když jsem pojal myšlenku, že bych si udělal skupiny volajících a k nim přidal každé skupině jinej vyzváněcí tón, bylo mi vysvětleno, že i musím udělat gmajl, pak se přihlásit do nějakýho gogolemarketplace stáhnout si na to patřičný softvare, ten nainstalovat a pak to MOŽNÁ bude fungovat (tohle uměla i 6210, mimo jiné). Když jsem fotil telefonem, tak jsem nenašel, kde se ty fotky ukládají, opět stejnej postup  - aby v tom krámu byl průzkumník, tak si musím udělat gmajl a stáhnout si patřičný softváre... Naštěstí, když telefon připopjím k NTB tak se mně zeptá jestli jen nabít nebo připojit jako disk a když na něj kliknu jako na ten disk tak tam je klasickej adresář DCIM a tam ty fotky jsou. Moje nejčastěji používaná funkce telefonu je správce úloh - zastavit vše.... http://www.htc.com/cz/smartphones/htc-one-x/ jedná se konkrétně o tenhle. Jo když jsem tam chtěl koupit tomtoma, co jsem měl v Nokii, tak mi prodavač v obchodě řekl - pane ten krám má malou paměť, tam tomtom pojede velmi problematicky... Fakt skvělý...  No byl zadara, dal mi ho můj novej zaměstnavatel.
Takže mám HTC s kterým telefonuju, a posílám SMS. Když mám suchý ruky, (což je často) tak si musím olíznout prst, abych si na ikonku klikl (zlatá xperia, tak jsem moh klikat čímkoliv propiska nebo to šudlátko, co v ní bylo strčený) Důležitý kontakty, jak jsem do HTC vrazil simku se mi zdvojily (páč jsem je měl na SIMce) a telefon si je sám zkopíroval i do svý vnitřní paměti... Krásné.... Zlatá Nokia, tam prostě jsem měl nějaký kontakty na SIM (ty důležitý) a zbytek v telefonu (práce a tak).
Pokud něco potřebuju, tak zatím vždy mi odborník sdělil, že na tuto funkci si musím stáhnout nějaký něco z internetu a nainstalovat.
Není k tomu telefonu žádná rozumná příručka, manuál, popis...Je fakt, že ho (HTC) nabíjím tak jednou za 3 až 4 dny, což je zásadní zlepšení oproti xperii, ta nevydržela od rána do večera. v 6:00 vyndaná z nabíječky, 17:00 měla jen 30% baterky, s železnou pravidelností to s telefonem telefonuju a občas posílám SMS - nemám čas v práci se srát na internet a takový věci.
Kde jsou ty doby, co si koupil člověk telefon a on prostě fungoval. Chtěl do něj navigaci , šel do krámu a tam mu za nějaký peníz nainstalovali Tomtoma, k tomu prodali krabičku, kterou jsem vrazil do auta trvale na nabíječku a ono to prostě fungovalo! - nebylo třeba mít miliardu emajlů u gogole.com, nebylo třeba nic stahovat, instalovat.. prostě to fungovalo. Promiň živím se jinak a nehodlám se na starý kolena stát programátorem telefonů a nehodlám pročítat miliardu fór a FAQů k tomu, abych zjistil, jak se podívat na obrázek, kterej jsem před sekundou vyfotil, bez toho, abych k tomu potřeboval mikroUSB drát a notebook.
Takže šetřím na svýho novýho mobila  - pak tento s díky vrátím zaměstnavateli - a budu chtít takový, který bude fungovat. Bude se na něj dát klikal ti suchým prstem, bude mít nejlíp HW klávesnici (páč to ťukání na displej pro mne = co slovo to 2 písmenka jiný než maj bejt a bude na něm fungovat synchronizace s mým outlůkem (schůzky, kontakty, odeslaná doručená pošta), přečtu si na něm svý přílohy v poště (XLS, DOC, PDF) bude telefonaovat a psát SMS, a bude na něm fungovat Tomtom. Když se budu moct kouknout i na NET nějakým prohlížečem, budu to brát jako bonus. A hlavně tomu vydrží baterka abych za sebou furt nemusel tahat elektrárnu.

Kritik
Tu 6210 ti upřímně závidím. já idiot se jí zbavil....

Re: Multimedialní centra

Dalča: Co si budem povidat, take na svou N6060 nedam dopustit. Zacina sice zlobit interni pamet, ale porad na tom udelam vsechny ukony pro ktere telefon mam (sms, volani, icq, idos) radove rychleji, nez pritelkyne ci kolegove na svych android-based devices, o nabijeni a spolehlivosti nemluve. Taky jsem dosel k tomu, ze mi staci se 'srat' se SW v praci a doma, nemusim se s nim jeste srat i na tom telefonu aneb v jednoduchosti je sila. Dny kdy me bavilo se ve vsem hrabat 'protoze to chci vedet' jsem zredukoval na hrabani se ve vecech, ktere maji smysl a budoucnost, coz neustale se menici trendy OS fakt (u mne) neni. wink

Babakus: Holt kdyz na prvnim miste jsou deadlines v uvadeni novych modelu / verzi / cehokoliv a az potom nedejboze funkcionalita (o odladeni ani nemluvit), nemuze to byt jinak. Ale tak je to ve spotrebce i softwaru uz nejaky patek a nevypada to, ze by se trend menil, ba naopak. Ono je pak jedno ze je tam jako jadro Linux, kdyz nad tim je neodladena nadstavba vyuzivajici neodladene knihovny na nichz bezi neodladene aplikace a nikdo nema uz davno prehled, co ktera kombinace chyb muze udelat a cemu se vyhnout. Tak se holt bastli vrstva po vrstve, problemy se obchazi 'vygooglenim' misto opravou ci pochopenim problemu a nez by se nedej boze stihl jakykoliv ze zasadnejsich problemu odladit, casto prijde drive nova verze / generace / trend a jede se nanovo. Jeden pak fakt zacina byt stastny za telefon, ktery sice umi jen volat/psat SMS, ale zato to umi *VZDY A SPRAVNE*.

Re: Multimedialní centra

Chlapci, nechci vám tady nic vnucovat, poučovat nebo oslavovat všemocný google. To fakt ne smile

Dalča: budu reagovat jenom na určité části tvé odpovědi, pokud ti to nebude vadit
1) rozdělení kontaktů do skupin s vlastním zvoněním - uznávám, že je je asi potřeba doinstalovat nějakou aplikaci. Nicméně když jsem používal upravenou verzi 4.0, tak tam tahle funkce byla v základu a bezproblémů fungovala.
2) instalace aplikací - instalace pro běžného uživatele probíhá přes Google Play (marketplace) a k tomu je potřeba účet u google. Nicméně je to naprosto běžná věc, nic tě to nestojí a ani tě to nijak nezatíží. Ostatně to samé musíš udělat u WP. Má to ale jedno pozitivum a to, že většina aplikací funguje.
3) suché ruce - tohle se mi nikdy nestalo a ani nevím o nikom kdo by měl stejný problém. Nemáš spíš hodně zaneřáděný displej? smile
4) Prodavač a TOMTOM - v tomhle případě byl prodavač asi debil, který nemá ani ponětí o čem mluví. Máš dokonce výběr z několika navigačných systémů. TOMTOM byl sice jeden z posledních, který se na androidu objevil, ale nakonec to vyšlo.
5) Synchronizace - používal jsem "offline" do Thunderbirdu (lepší outlook) i online na účet u google. Vše chodilo naprosto bezproblémů a spolehlivě
6) Přílohy v poště - opět žádný problém, vše normálně a bezproblémů funkční.
7) HW klávesnice - tady souhlasím, ale jestli chceš plnohodnotnou klávesnici, tak to bude velký problém. Jestli ti stačí klasika, tak ještě najdeš.
8) Fotky - všechny pořízené fotografie se automaticky zobrazují v galerii a nemusíš je hledat přes souborového správce nikde v telefonu.

Připadá mi to, že jsi Android prostě odsoudil a chceš aby se choval jako staré systémy na které jsi zvyklý smile Mám pravdu? Ale používej si co chceš, na výběr sice moc nemáš, ale snad najdeš telefon který ti sedne.

The_P: souhlas.

(upravil Dalča 1. 1. 2013 20:07)

Re: Multimedialní centra

Babakus:
Nikoliv fotky do galerie nepadaj.
Marketplace používat neumím, emajl u gogole nemám.
U Nokie i Xperie jsem nic nedoinstalovával a fungovalo to ( u x perie byl problém její pomalost a kousání)
Ty skupiny volajících nemela ani ta xperie.
Mám opravdu suché ruky - velmi suché. bohužel. po navlhčení to funguje. U xperie to fungovalo i suchejma rukama.
Prodavač Tomtom je ten samej co mi řešil navigaci v nokii i xperii, tj věděl, že mu tam nechám patřičný peníz - ale taky mně už delší dobu znal tak mi mezi náme sdělil, že to je špatná volba tenhle stroj a tomtom. Musela by se do toho mýho krámu nahrát jiná ROM nebo co to říkal.. A telefon je v záruce a nejsem jeho majitel, tudíž nemohu (i kdybych chtěl) s ním páchat takový prasárny)
Přílohy to nechce otvírat, páč nemám SD kartu. (což jsem v Xperii taky neměl a fungovalo to).

Ještě dodatek: Je opravdu možnéže tam ty vyzváněcí tóny různý jsou. Možná to umí i ty skupiny volajících (šilky by se mi tak 3 různý tóny podle skupiny v který je číslo zařazeno + ti ostatní.
Je možné že to neumím najít a nastavit - není k tomu telefonu žádný rozumný manuál, kde by mi někdo řekl, jak a co nastavit.
Hoodně perfektních funkcí nepotřebuju. Opravdu mně nezjímá twiter, facoblok, počasí na aljašce, hry, zrychlení s jakým se pohybuju ani pohyb dolaru na venezuelské tržnici.
Chci:
1) spolehlivě telefonovat.
2) aby mi telefon začal vyzvánět dříve, než při 2 oznamovacím tónu u volajícího - protože mnozí to po 5 tónu prostě položí as já nestihnu doletět k telefonu.
3) aby mi nemuseli kolegové v práci říkat vapni si ho, nejde se ti dovolat, případně že jim neberu telefon - u nich to vyzvání, můj přístroj mlčí... A lidi si pak myslí, že na ně seru a já ani nevím, že mi volali
4) sesynchronizovat všechny 3 své e-mailové účty, co mám v outlooku s tímhle telefonem (1x bývalá práce, současná práce a můj soukomej emajl)
5) sesynchronizovat kalendáře v outlooku (plánujou nám v tom v práci včecko - služebky, dovolený, odpracovaný hodina) s kalendářem v telefonu
6) provozovat navigaci když už to v sobě má GPS
7) identifikovat volajícího podle vyzváněcího tónu.
8) pracovat s telefonem (SMS telefonování, kalendář...) aniž bych si musel naslinit prsty, případně moci použít k ovládání přístroje nějaký nástroj.
9) mít alespoň základní třeba malý displej pomocí něhož uvidím číslo co volám (nebo mi volá) i v létě, aniž bych musel vytvářet stín. Anebo takovej displej, kterej bude čitelnej i na slunku - běžným slunku v čechách, na Saharu v příštích 100 letechvýlet neplánuju (i taka symbianová 9500 měla malinkej displej venku a pak po otevření ten velkej + HW klávesnici u obou displejů)

Tohle vše ten proklínanej symbian v 9500 uměl....
čím víc to má vychytávek a funkcí (které jsou z praktického hlediska stěží užitečné) tím hůř to funguje v základních funkcích. U toho mého krámu, jak pustím správce úloh po zapnutí telefonu je tam poštěnejch :
služby google
HTC media uploader
android core apps
HTC wheater service
Účet HTC
Smart network
HTC lock screen
Kontakt TMISyncML
SyncMlProvider
Lidé
a to celý zabere 227MB paměti - tj na tu navigaci fakt už není místo....
Když zmáčknu zastavit vše, stroj telefonuje dál, tudíž usuzuju, že to jsou sračky, kterých netřeba. ale za pár minut je to tam zpět. Faceboky, twetry, tuneln rádia, musicuploadery, videa, mptroskový sračky, jůtůbováý nesmysly... to všecko není nutné mít na telefonu, pokud to vše žere schopnosti  a tímpádem to netelefonuje. Na provoz hovorů + sms stačí v pohodě procesor Z80. Tady jsou procesory x bitové (12, 32) letí to na stovkách Mhz, k dispozici to má megabajty RAM a výsledek?
Partner se ti nedovolá, jo to je pokrok!!!! podel mne NAHOVNO
Po vrtačce chci, aby vrtala.
Po šroubováku aby šrouboval a neohlodal šlic na šroubu.
A po telefonu?????
V době nedávné jsem si koupil Nokia komunikátor a on 6 let sloužil (jen spotřeboval 3 baterky). Vše na něm fungovalo, nestahoval jsem na něj žádná servispeky, žádný nový firmváry. Jen jsem jednou z arok zašel do Sunnysoftu a oni mi nahráli aktuální verzi map do Tomtoma. za tu dobu se hrazl tak, že jsem musel vyhodit ven baterku jen cca 4x. Pravdou je, že jem ho v určitých situacích vypínal (letadlo, porada na generálním ředitelství, výlet s rodinou - divadlo, hrady, zámky  atp) což byl pro něj v podstatě taky HW reset, že...
By mne zajímalo jestli ty divoký ohně od HTC vydrží fungovat 6 let bez přeinstalovávání novejch firmvérů.... pokud vůbec vydrží 6 let, že..

(upravil pepsimus 1. 1. 2013 20:39)

Re: Multimedialní centra

dalča: nečetl jsem to celé, nechtělo se mi. takže vy máte firemní telefon htc one x a říkáte, že to je špatnej telefon? takhle jsem to pochopil.
ten telefon má čtyřjádro od nvidie na taktu 1,5ghz 1gb ramky a 32gb paměť. byl to jeden z kandidátů na koupi, ale nakonec jsem si koupil samsung note kvůli ceně a display.
"služby google
HTC media uploader
android core apps
HTC wheater service
Účet HTC
Smart network
HTC lock screen
Kontakt TMISyncML
SyncMlProvider
Lidé
a to celý zabere 227MB paměti - tj na tu navigaci fakt už není místo...."
vy se na android díváte jako na nějakej zpropadenej windows:D. android neni tak blbej, nemusíte nic mazat z ramek protože ten android si to sám pro tu aplikaci místo udělá. je jasný ,že když pustíte navigaci v autě , tak se bude rychle vybíjet ,ale od toho je nabíječka do auta ne?
příčin nedovolání partnera může být mnoho, ale spíše bych je hledal někde mezi mobilem a židlí a to bez urážky. ten telefon je nadupanej jak galaxy S3 , hárdvérově mylím lepší jak bráchův ntb. dá se říct, že to je herní telefon a to už jen podle procáku. rozhodně patří mezi top5 dostupnejch telefonů v čr. pokud vám nesedí romka , může tam být mraky příčin nemáte tam náhodou nějakej starej android? ono u mojeho note k dokonalosti stačil flash, kernel philz, a root na nějakou stabilní rom ,myslím, že teď tam mám crashovu 4.1.2 JB + multiwindow. ohledně záruky nezáruky, když použijete normální osvěčenej kernel a romku nikdy se vám nemůže stát žádnej brick a pokud telefon budete dávat do záruky z jiného důvodu, nevidím problém v tom náhrát tam z5 oficiální romku. pokud by jste to nahrávali z cwm, tak pak by možná htělo vynulovat triangle a počítadlo a to je asi tak všechno.
nevím co k tomu víc říct, možná http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1533 pokud umíte anglicky, tak něco pročíst tam dole ve foru.

Re: Multimedialní centra

Teda, nějak jsi se rozohnil smile



Babakus:
Nikoliv fotky do galerie nepadaj.
Marketplace používat neumím, emajl u gogole nemám. - založ si ho, bude tě to stát max. 5 minut času.
U Nokie i Xperie jsem nic nedoinstalovával a fungovalo to ( u x perie byl problém její pomalost a kousání)
Ty skupiny volajících nemela ani ta xperie.
Mám opravdu suché ruky - velmi suché. bohužel. po navlhčení to funguje. U xperie to fungovalo i suchejma rukama.
Prodavač Tomtom je ten samej co mi řešil navigaci v nokii i xperii, tj věděl, že mu tam nechám patřičný peníz - ale taky mně už delší dobu znal tak mi mezi náme sdělil, že to je špatná volba tenhle stroj a tomtom. Musela by se do toho mýho krámu nahrát jiná ROM nebo co to říkal.. A telefon je v záruce a nejsem jeho majitel, tudíž nemohu (i kdybych chtěl) s ním páchat takový prasárny) - Prodavač je prostě debil! TomTom je na tomhle telefonu plně funkční a není potřeba přehrávat ROMku ani jiné úpravy.
Přílohy to nechce otvírat, páč nemám SD kartu. (což jsem v Xperii taky neměl a fungovalo to). Není potřeba karta, ten telefon má 32GB vnitřní paměti proboha!

Ještě dodatek: Je opravdu možnéže tam ty vyzváněcí tóny různý jsou. Možná to umí i ty skupiny volajících (šilky by se mi tak 3 různý tóny podle skupiny v který je číslo zařazeno + ti ostatní.
Je možné že to neumím najít a nastavit - není k tomu telefonu žádný rozumný manuál, kde by mi někdo řekl, jak a co nastavit. Přehlednou příručku si můžeš stáhnout zde http://www.htc.com/cz/support/userguide … =htc-one-x
Hoodně perfektních funkcí nepotřebuju. Opravdu mně nezjímá twiter, facoblok, počasí na aljašce, hry, zrychlení s jakým se pohybuju ani pohyb dolaru na venezuelské tržnici. Tak je nepoužívej smile
Chci:
1) spolehlivě telefonovat. Umí
2) aby mi telefon začal vyzvánět dříve, než při 2 oznamovacím tónu u volajícího - protože mnozí to po 5 tónu prostě položí as já nestihnu doletět k telefonu. - nevím kde je chyba, s tím jsem se setkal naposledy u Kaisera, kde WM reagovaly moc pomalu
3) aby mi nemuseli kolegové v práci říkat vapni si ho, nejde se ti dovolat, případně že jim neberu telefon - u nich to vyzvání, můj přístroj mlčí... A lidi si pak myslí, že na ně seru a já ani nevím, že mi volali
4) sesynchronizovat všechny 3 své e-mailové účty, co mám v outlooku s tímhle telefonem (1x bývalá práce, současná práce a můj soukomej emajl) - umí v základu
5) sesynchronizovat kalendáře v outlooku (plánujou nám v tom v práci včecko - služebky, dovolený, odpracovaný hodina) s kalendářem v telefonu - umí v základu
6) provozovat navigaci když už to v sobě má GPS - umí naprosto bezproblému. Dokonce několika způsoby
7) identifikovat volajícího podle vyzváněcího tónu. - umí
8) pracovat s telefonem (SMS telefonování, kalendář...) aniž bych si musel naslinit prsty, případně moci použít k ovládání přístroje nějaký nástroj.
9) mít alespoň základní třeba malý displej pomocí něhož uvidím číslo co volám (nebo mi volá) i v létě, aniž bych musel vytvářet stín. Anebo takovej displej, kterej bude čitelnej i na slunku - běžným slunku v čechách, na Saharu v příštích 100 letechvýlet neplánuju (i taka symbianová 9500 měla malinkej displej venku a pak po otevření ten velkej + HW klávesnici u obou displejů) - kup si telefon se SuperAMOLED displejem

Tohle vše ten proklínanej symbian v 9500 uměl....
čím víc to má vychytávek a funkcí (které jsou z praktického hlediska stěží užitečné) tím hůř to funguje v základních funkcích. U toho mého krámu, jak pustím správce úloh po zapnutí telefonu je tam poštěnejch :
služby google
HTC media uploader
android core apps
HTC wheater service
Účet HTC
Smart network
HTC lock screen
Kontakt TMISyncML
SyncMlProvider
Lidé
a to celý zabere 227MB paměti - tj na tu navigaci fakt už není místo.... zbývá ti trojnásobek volného místa, kolik myslíš, že si ta navigace řekne? Vždyť ten telefon má 1GB paměti
Když zmáčknu zastavit vše, stroj telefonuje dál, tudíž usuzuju, že to jsou sračky, kterých netřeba. ale za pár minut je to tam zpět. Faceboky, twetry, tuneln rádia, musicuploadery, videa, mptroskový sračky, jůtůbováý nesmysly... to všecko není nutné mít na telefonu, pokud to vše žere schopnosti  a tímpádem to netelefonuje. Na provoz hovorů + sms stačí v pohodě procesor Z80. Tady jsou procesory x bitové (12, 32) letí to na stovkách Mhz, k dispozici to má megabajty RAM a výsledek?
Partner se ti nedovolá, jo to je pokrok!!!! podel mne NAHOVNO
Po vrtačce chci, aby vrtala.
Po šroubováku aby šrouboval a neohlodal šlic na šroubu.
A po telefonu?????
V době nedávné jsem si koupil Nokia komunikátor a on 6 let sloužil (jen spotřeboval 3 baterky). Vše na něm fungovalo, nestahoval jsem na něj žádná servispeky, žádný nový firmváry. Jen jsem jednou z arok zašel do Sunnysoftu a oni mi nahráli aktuální verzi map do Tomtoma. za tu dobu se hrazl tak, že jsem musel vyhodit ven baterku jen cca 4x. Pravdou je, že jem ho v určitých situacích vypínal (letadlo, porada na generálním ředitelství, výlet s rodinou - divadlo, hrady, zámky  atp) což byl pro něj v podstatě taky HW reset, že...
By mne zajímalo jestli ty divoký ohně od HTC vydrží fungovat 6 let bez přeinstalovávání novejch firmvérů.... pokud vůbec vydrží 6 let, že...

(upravil pepsimus 1. 1. 2013 21:03)

Re: Multimedialní centra

takhle bych vyřešil navigaci a víc se tím nezajímal. funguje naprosto špičkově.(jel sem si s ní pro osciloskop a zavedla mě přesně až před vchod)
"a to celý zabere 227MB paměti - tj na tu navigaci fakt už není místo.... zbývá ti trojnásobek volného místa, kolik myslíš, že si ta navigace řekne? Vždyť ten telefon má 1GB paměti" to taky nebude pravda, ten telefon si veme cca 300-400mb pro sebe + 100-150 pro kernel, takže když pak má 230mb z kravin tak nemá moc rezervu.

RAM bych neřešil, android si to místo v ramkách pro aplikaci obstará sám
někde jsem teda četl ,že telefon kterej má volnejch ram např jen 10-20mb, tak se sám nedokáže pročistit, ale to se u one x nikdy nestane.
jinak k tomu marketu, stačí tam založit účet tzn pár kliknutí a pak už máte neomezený množství aplikací , placených /neplacených npř tam mám elektrodroida (:D). od prohlížečů galerií (jak jste říkal ,že máte problém) až po nevim co. u androidu se meze nekladou.

edit: jestli jsem to dobře pochopil, tak účet se tam zakládá kvůli placenejm aplikacím a to z důvodu uvedení čísla platební karty. (asi)

(upravil Dalča 1. 1. 2013 23:19)

Re: Multimedialní centra

babakus:
bavíme se o stejným telefonu? já mám HTC one
Ramky to má dostupný hned po restartu jen 116MB, 250MB used. (píše to správce úloh)
přičemž  v informacích o hardvaru píšou, že to má 512MB.
úložiště to píše:
celková paměť0,94GB
Aplikace 75,54MB
k dispozici 885MB
Před chvílí jsem se pokusil otevřít 250kB PDF nadává mi to: Žádná karta SD není dostupná.Nna kartu SD je třeba stáhnout soubor xxxx.pdf

Tak včil nevím, kde je chyba?

Zkoušel jsem si napsat na ten g mail s kolegou, co umí anglicky a nechcu ho. 1) nejsem zvědavej sdělovat nějakým Američanům svý informace, už tak špiclujou celej svět facebookem a podobnými "martixy" kerý prohledávaj fotky kdo tam co dal a snaží se na nich identifikovat obličej, snaží se na každou fotku získat i GPS souřadnice, aby věděli kod kde přesně byl, mají v telefonech programy který bez vědomí dotyčného majitele posílají jeho "trasu" v časea prosotru někam do centrály, chtělo to i datum narození a číslo bankomatový karty!!!! S tím ať jdou do patřičnejch dimenzí. Když to fízlování elektronikou pozoruju, si tak říkám zlatá STB s osobníma sledovačkama....

Za příručku dík, jak bude v továrně nehlídaná tiskárna, hned ju vysmažím.
Teď jsem si zavolal z manželčiný Nokie luny - telefon vydal zvuk až u 3 vyzváněcího tónu. a jsem ve stejný síti. (eurotel)

Jo rozohnil, páč mně sere, že za prachy nedostaneš k telefonu ani návod k obsluze (eště že to platil zaměstnavatel) Když jsem si koupil nokiu, byla k ní knížka s tou jsem si zalezl do pracovna a naučil jsem se s tím krámem dělat. Když jsem chtěl hendsfrí, vlezl jsem k EBM (bejvalej servis Nokií), připojili mi ho do auta a odjel jsem s funkční věcí. Když jsem chtěl totéž po HTC, tak v práci mně poslali doprdele (teda za operátorem) a ten mne poslal taky doprdele, páč tam nemám firemní simku, ale svoju. (zaměstnavatel mi dal přístroj, ale neplatí mi telefony, tj jedu na svou starou sim) Talže úprada s kolegy, ti zas neznali moje HF, no za půlhoďky jsem to nějak stloukli dohromady. Náš IT technik mi tvrdí, že to synchronizovat nejde, protože svou poštu mám v IMAPU, druhou POP3 a pracovní jede v nějakým exchangeserveru. takže to prej nejde. (asi pokrok, kde jsou ty doby, co jsem v telefonu tu poštu celou měl i s přílohama) Dycky jsem došel do práce, N9500jsem fláknul do stojáknu, co k tomu byl dodane, všechno se synclo a já byl spokojenej. K tomuhle krámu není ani ten stojánek, musí se do toho z boku strkat kablík. Kdyby aspoň zespodu, tak by šel nějak zbastlit, ale z boku to mechanicky nevyrobím. No prostě mi nezbyde nic jinýho než koukat po bazarech jestli za rozumnej peníz nebude k mání nějaká nokia, se kterou umím dělat.

EDIT: jsem idiot, posla jsem blbej odkaz. Je to HTC ONE V. Tímto se protokolárně omlouvám a sypu si popelnice na hlavu.

Re: Multimedialní centra

Proc ne android v MMC?
Jedna vec je otazka soukromi, bezpecnosti a druha ze je to univerzalni zarizeni, na prehravani mi prijde lepsi reseni s cipem Realtek nebo Sigma nebo jak se jmenuje. Ale ma to i sve vyhody, to nepopiram.

(upravil pepsimus 2. 1. 2013 1:13)

Re: Multimedialní centra

big_smile s tím sledováním to nebude tak horký. pochybuju ,že někoho zajímá nějakej vesnickej blb jako jsem já.
i to véčko nění zas, tak strašnej telefon. pokud nechcete flashovat aspoň bych uložil kontakty na sim a factory reset + cwm (to bude nějakej trojhmat) a tam wipe dalvik, chache. a factory znova.
ale dám ruku do ohně za to, že po flashy a rootnutí na nějakou normální rom bude ten telefon bezproblémový a nebudete si ho moct vynachválit.

edit : ještě bych se poďval sem třeba tam někdo bude mít stejnej problém, nic vám nebrání se tam poptat. někteří jsou tam fakt borci.

edit2: ta sdkarta bude chtět asi formát.

edit3: big_smile jak dlouho to ještě má záruku? tadyje něco na ty vyzváněcí tony. nemusíte to kupovat, stačí buď stáhnout (uložto) a pak nainstalovat nebo nějakou free verzi.

edit4: tak jsem se dočetl ,že ten telefon už v sobě navigaci má. tipnul bych to na nějakou ikonu šipky (modrou, červenou big_smile).

edit5: big_smile už přestanu číslovat smile tady uživatelská příručka, myslím ,že to bylo česky. každopádně jsem tomu rozuměl tak asi jo.

Re: Multimedialní centra

Pepismus:
Záruka eště rok a nějakej měsíc.
na odkazy mrknu.
navigace tam je od gogoleho (netypicky) tj sosá to data z netu - což znamená, že než někam dojedu, tak "pronaviguju" celou výplatu.

(upravil pepsimus 2. 1. 2013 14:14)

Re: Multimedialní centra

zkusil bych tu sygic navigaci. u mě si stáhla data po prvním spuštění(wifi) mapy atd. podle toho co jsem si vybral a pak už nic nestahuje já ji mám a je to v pohodě. mě ta google navigace stáhne data a pak už nestahuje. tzn já si doma na wifi stáhl kam jedu a pak už jsem nebyl připojený, ale i tak je to nepraktický jak prase.

edit: (abych už nespamoval): podle mě je lepší to stáhnout a nekupovat, ikdyž je to načerno. ta synchronizace není zase až tak špatná, já si na pc doma našel trasu po který jsem chtěl jet (v googlu, je tam více možností cesty podle toho kudma chcete jet), pak v telefonu pustil sygic a woalá, trasa už byla určená a nic už jsem nemusel dělat.