Téma: Multimedialní centra

Ahoj,
sic to sem nepatří, ale flac a mp3 to taky přehraje smile
Uvažuji,že si koupím nějakou multimediální hračku pro dlouhé chvíle smile
Zatím jsem našel třebas tohle: Dune BD Prime 3.0 :  http://www.hdprehravace.cz/hdi-dune-cz/ … e-3.0.html  , což beru i jako takový cenový strop. Rád bych aby to mělo koax spdif, což tohle má..
Budu rát za jakékoli postřehy, případně  odkazy na jiné "lepší " produkty v cenové relaci, protože se v tomhle vůbec neorientuji.. samozdřejmě všem díky.
Pslava

(upravil Hippo007 21. 5. 2011 17:31)

Re: Multimedialní centra

Když jsem přemýšlel o koupi multimediálního centra, chtěl jsem nějaký s displejem a líbil se mi Popcorn Hour C​-200 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=68445
Vyrábí se i jeho levnější brácha bez displeje Popcorn Hour A​-210

(upravil pslava 22. 5. 2011 21:28)

Re: Multimedialní centra

Hippo007:
Ten displej je určitě výhoda použití na poslech hudby bez nutnosti zapnutí tv, to je pro mě  dost podstatný parametr, díky.

Tyhle "všepřehrávače za babku" budou určitě po zvukové stránce vesměs podprůměr..Teda podle mého instinktu, ale nevím bude to můj první..

Zajímá mě docela kvalita spdif z těchto přehrávačů.
Jestli bude kvalita zvuku při přehrávání audia,třeba CD a flac na dobré úrovni při připojení k HS-dacu přez koax spdif, nebo i tak se to nebude rovnat  CD přehrávači s tímto připojením.

Pokud jste někdo porovnával, nebo posloucháte audio přez podobné multicentrum, neváhejte se rozepsat ..  smile

Tenhle píše s novým firmwarem na displeji názvy slkadeb a videa, ale má pouze optiku.
Přehrávání hudby ve vysoké kvalitě (až do 192 Khz / 24-bit)

http://www.hdprehravace.cz/hdi-dune-cz/ … rt-d1.html

Re: Multimedialní centra

Brácha má http://www.alza.cz/emtec-movie-cube-v80 … .htm#popis - obraz pěknej, po přehrání novýho firmware na tom rozchodil i LAN propojení s PC.
Bohužel k tomu nemá žádnej zesík a hraje to jen do LCD.

Re: Multimedialní centra

A není lepší koupit dvd rekordér s HDD + USB? Tím lepší myslím, že dvd má cd/dvd mechaniku. Já bych spíš šel do PS3, tam bych zabil několik much jednou ranou big_smile Ale pokud chceš centrum používat i přes PC tak je výhodnější asi centrum hmm

Web

Re: Multimedialní centra

Pri tejto cene by som už reálne zvážil nejaké to HTPC. Je to síce trošku zložitejšie, ale človek si tam dá čo chce a hlavne nie je vydaný na (ne)milosť výrobcu. Čiže nemusí čakať na vydanie nového firmwaru ak mu dačo nefunguje, alebo (čo je častejšie) nejaký formát  neprehrá.

Re: Multimedialní centra

Obnovuji tema,
chystam si koupit taky to multimedialni centrum. PS3 pro me asi nebude protoze skoro nehraji a do HTPC se mi moc nechce, prijde mi to zbytecne a navic univerzelni reseni.
Ma nekdo treba nejaky Xtreamer? Ty vypadaji jako zarizeni s dobrym pomerem cena/vykon ale bohuzel trpi na odflakle firmwary co sem se ted docetl.
Jinak z mych pozadavku krome velke podpory video formatu, (z hudebnich by mi stacil flac a mp3 a mozna wav)  je moznost mit to centrum na siti (dratove) a mit moznost sdilet data mezi mym pc a pripadnym internim diskem v multimedialnim centru. SPDIF vystup pocitam ze maji vsechny tyto masinky. A jak uz bylo zmineno bylo by pekne aby to melo slusny diplej na prehravani hudby.
Cenu zatim nebudu specifikovat ale nepotrebuji nejdrazsi masiny s ruznyma tunerama. Spis neco ve stredni tride.

(upravil pslava 29. 11. 2012 21:19)

Re: Multimedialní centra

http://www.evolve.cz/cz/d-evolve-infini … chivy.html
Tohle umí hodně formátů a má spdif optiku i koax.. Bohužel nemá displej ´

S displejem snad jedině nějaký POPCORN HOUR

Re: Multimedialní centra

Nedávno jsem koupil na aukru přehrávač ASUS HDP-R1.... zvládná přehrávat i 1080p, Samsung demo nedá. Nicméně je to neskutečná s*a*ka. Originální firmware naprd, alternativní DMD z eGreatu o trochu lepší, ale pořád naprd.

Takže tomu se určitě vyhni. Kdybych ho nekoupil za mrzký peníz a z druhé ruky, tak bych ho hodil prodejci na hlavu a chtěl vrátit prachy wink

Nicméně jsem měl na zkoušku Xtreamer SW3 a Prodigy a vše šlapalo bezproblémů. Jsou to vcelku povedené přehrávače.

Re: Multimedialní centra

Ja mam Xtreamer Pro (Samsung demo to da), je to uz vlastne dedek smile
Mam to jen na pohodlne zkouknuti ruznych formatu v jednom zarizeni.
Abych pravdu rekl, nejak jsem se nesoustredil na to - jak "kvalitne" to vlastne hraje.
Jak bude chvilka tak to zkusim porovnat s PC/Foobar, oboje pujde optikou pres DAC tak doufam,
ze i neco rozeznam...

Re: Multimedialní centra

S tema displejama to bude asi bida, u Popcornu C rady byto slo ale je pro me vybavou zbytecny a hlavne strasne drahy. Z rady A mi zbyva z tohoto hlediska jedine A-300 o tom sem ale nenasel zadne info co se tohoto tyce.
A co se tyce podpory FW tak u Popcornu by mela byt asi nejlepsi ale aktualizace taky moc casto nedavaji. Pokud ma nekdo vlastni zkusenost at se podeli.

Re: Multimedialní centra

S displejem vyrábí, nebo spíš prodává, Emtec řadu MovieCube. Mám jeden z nich doma. Používám ho hlavně na video, umí samozřejmě přehrávat i muziku. Ale tu jsem na velkých bednách nezkoušel,
tak nemohu posoudit kvalitu výstupu. Pro audio to má v digitálu optiku a samozřejmě klasiku analog výstupy a dá se připojit do sítě. Co mě na něm štve je ten malý ventilátorek, který je hlavně večer slyšet, jinak poměrně spokojenost. Mají verze s tunerem pro DVB i bez nich, je to takový univerzál kombajn pro rodinu za myslím si docela slušný peníz. Vyloženě pro audiofila to asi nebude.

Re: Multimedialní centra

S tim vetrackem by mi to taky vadilo, vetsinou cumim na filmy vecer a spis potisej a kdyz je nekdy velice ticha scena, vynori se vetrak, to kazi atmosferu. Momentalne hledam zarizeni ktere by umelo prehrat archiv CT.

(upravil pslava 4. 12. 2012 19:45)

Re: Multimedialní centra

U evolve píšou TV archivy.
Pak taky m.centra EAGET. http://www.eaget.eu/cs/produkty

Re: Multimedialní centra

Tak multim. centrum s displejem na listovani hudby pomalu vzdavam, vyrobci na to nemysli.
Ten Evolve se mi libi akorat ten ventilator aby nehucel. Je tam dobre ze Evolve ma vlasni podporu ceskych TV.
Chystam se jeste projit recenze EAGETů.

(upravil pslava 6. 12. 2012 20:08)

Re: Multimedialní centra

Občas se  popcorn hour C 300 najde za levný peníz třeba na aukru a jiných bazarech. smile Tam ovšem nehledej podporu tv archivů.

Re: Multimedialní centra

Tak jsem se nakonec rozhodl po vsem jit do Evolve Infinity, hlavne diky podpore archivu CT ale i stabilite a rychlosti prehravace. Tusil jsem ze uz nebude v kazdem obchode ale sehnat ho je uz velky problem, skladem ho maji jen predrazeny takze budu hledat zase znova sad.

Tentokrat se zkusim zamerit na neco bez ventilatoru protoze ty male zebraky co do toho cpou o sobe daji urcite vedet. Displej uz neresim.
pslava: Mas nejaky tip? Ty Eaget-y maji vsechny male odporne vetracky. Akorat ty nove androidove prehravace od nich nemaji myslim vetracky ale android nechci. S archivem CT to uz bude v tomto pripade problem co (bez ventilatoru)?

(upravil pslava 10. 12. 2012 21:05)

Re: Multimedialní centra

Njn a co třeba tady ...   http://www.pcprokazdeho.eu/cz-detail-884002.html
V akci !!

S TV archivem je to bída.. kolik chceš vlastně investovat?
Já mám O2 TV, takže tv archiv pořešenej.  http://www.o2tv.cz/programove-balicky/  650kč měsíčně, ale i s internetem.
ČT1,ČTsport,nova v HD

Re: Multimedialní centra

Ty ten obchod znas? Nevypada moc spolehlive podle recenzi.
Tak do 5000Kc ikdyz predstava je tak kolem 3000.
Od O2 nic nechcu, to jen tak na okraj.

Re: Multimedialní centra

Ten obchod neznám, jen jsem to vygooglil. smile