Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Smetiště » Data projektor

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

Téma: Data projektor

Ahoj kluci.
Jen v rychlosti, mám moc malý pokoj a rád bych velkou televizi, no napadlo mě kopit dataprojektor. Samozřejmě je největším kritériem cena,  co říkáte na projektory kolem 10 000? Měl bych to převážně na DK. Možno i bazarové kousky.

Re: Data projektor

Nevím nemám skušenost ale za sebe: bral bych jedině s FullHD-když už tak už, jenomže tyhle typy začínají někde na dvojnásobku... lampa jen 5000 hodin, spotřeba jako plasma, nevím nevím, ještě bych si to rozmyslel.

Web

Re: Data projektor

... předpokládám že jsi už někdy obraz projektoru viděl ... mě osobně vadí mizerný kontrast obrazu ...

Re: Data projektor

Párkrát ano a opravdu, ten obraz není moc hi-fi smile smile. Chtěl bych něco obrovitánskýho se slušnou kvalitou, prostě když už to mám jen na to kino, tak ať je to plocha smile. Takže plátno raději ne, plazma? smile

Re: Data projektor

Panovia sonikovia robia dobre plzmy smile tam kukaj

Web

Re: Data projektor

snad panasonicovia nie?

Re: Data projektor

Martine, nechci ti brát iluze, ale lepší službu než za 10 litrů projektor ti udělá plazma v stejné ceně. Samozřejmě Panasonic žádný Sony (poměr cena-výkon je u Panasonicu asi nejlepší). Nedávno jsem kupoval Panasonica s 104 cm uhlopříčkou a myslím si že není co řešit.

Re: Data projektor

Asi jako jeden z mála tady mám projektor. Laciný DLP 720p a neni to žádná špička, ale oproti televizi je dvoumetrová úhlopříčka o mnoho "zábavnější". IMO pro domácí kino ABSOLUTNÍ nutnost, stejně jako kvalitní zvuk. Samozřejmě musíš mít zatemnění a tmavě vymalováno. Onanie nad kontrastem nebo svítivostí je úplně zbytečná. Problémem je ostrost, pro někoho barvy a moir. Zatím jsem si nevyrobil kalibrátor a tovární nastavení je do trochu zelena. Nemá smysl to mít na zprávy, je to na filmy, koncerty DVD nebo třeba hokej. Takže to není místo televize, ale navíc.
Full HD v přiměřené kvalitě je okolo 50 tisíc. Bacha na lacinější prezentační projektory, je to anylínový hnus. Problém je, že slušných starších filmových projektorů 720p v Čechách moc není. Prodávalo a prodává se to za nesmyslný peníze a to si málokdo může dovolit. Za projektorem jsou schovaný další "náklady", zejména místo v bytě a DVD nebo data v adekvátní kvalitě. Na 700Mb filmy se koukat moc nedá, na 42" televizi to třeba ještě ujde. Dobrej houmtyjátr je sviňsky drahá věc.

Re: Data projektor

Nevím ale 50 to nestojí viz http://www.alza.cz/benq-w1000-d193656.htm na domácí pokoukání IMHO stačí. (21 kkč)

Web

Re: Data projektor

Dobře. Dlouho jsem to nesledoval, slevím na 40k. smile Psal jsem o slušný kvalitě a ne nejlevněji jak to jde. Cena kvalitních projektorů (toshiba, panasonic, optoma atd.) je okolo 2000USD, v Evropě to je o třetinu dražší. S tím benqem si zaostříš střed a na krajích to bude o půl metru mimo. Kvalitní čočky něco stojí, to se nedá obejít.

Re: Data projektor

Nějaké testy? nebo jenom zkušenost se starýma typama nebo dokonce jedna paní povídala ?

Web

(upravil juraj 14. 5. 2011 13:28)

Re: Data projektor

Ahoj,

napriklad EPSON EH-TW450 za 15000kc ti bohate staci na domaci kino stredni tridy..Je to videoprojektor HD Ready s rozlišením 720p.
Nebo Benq W1000/1100/1200.Zadej do google a testu a recenzi naleznes hned.
Ja mam plazmu panasonic 106cm ,ale jelikoz od ni sedim 5m tak budu tedka v lete kupovat Full HD projektor EPSON EH-TW3200.
Jenom ciste na vecerni film z blu-ray /dvd prehravace jednou nebo dva krat za tyden bude myslim si luxus se na to divat...:)
TV budu vyuzivat jako tv.
recenze nebo testy jsou vsude na netu :
http://hdmag.cz/clanek/epson-eh-tw450-a … -obrazovce
http://pcworld.cz/novinky/epson-eh-tw45 … -3500-8125
http://pcworld.cz/novinky/epson-eh-tw45 … ready-8115
http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=27467

A nezapomen na platno! smile

Re: Data projektor

Pořád mě láká ta kravská plocha, prostě kino smile. Mrknu po tom EPSONU TW-EH450 co to je zač, televizka by stačila malá, nějaká CRT klidně smile.

(upravil Rendolf 16. 5. 2011 19:04)

Re: Data projektor

Ahoj, projektor doporučuji, ale kup si přímo určený pro !domácí kino", já mám Panasonic PT AX200E a jsem naprosto spokojený ! Mám doma extra místnost pro projektor, stálo to hodně, ale stálo to za to smile Uhlopříčku mám 280cm smile

http://www.facebook.com/media/set/?set= … 0021888679

Re: Data projektor

luxus!
taky jsem nad něčím takovým uvažoval. na večer si stáhnout plátno přes normální monitor. podle toho kalkulátoru mi to vychází na nějakých 130" což je pěkný, ale investice je to fakt mega velká.

Web

Re: Data projektor

Možná buj příspěvěk bude scestnej ale nechtěl by sis udělat vlastní pojektor?? Asi před 2 rokama jsem se dělal projektor big_smile nejni to žádná nádhera:-d ale výsledek je uspokojující:-d . Akorát sem měl problém že sem měl pořád malé zdi:-D Vyšel mě asi na 5 tisíc a uhlopříčka pbrazu na udi 11metru:-d (bohužel zed na baráku nenatáhneš). Při mé projekci to fungovalo jako letní kino. Bydlel jsem kousek od paneláku a lidé v panelíku se koukali též:-d jen si stžežovali at více zesílim zvuk:-d. V pokoji to bylo ideální a odpadá problém z lampou za kolik tisíc a její životností. Ale posud sám víze se dočteš zde :http://ritzy.cz/phpBB2/index.php?sid=212722b2e7306b2eb1605272282287e9

Re: Data projektor

Právě že stavba vlastních projektorů je poměrně rozšířená, ale přesto kulovní záležitost. Dělají to z obrazovek, pardon ne obrazovek, ale panelů třeba z monitoru. Je tam několik technických problémů - první je velmi silné osvětlení a jeho uchlazení, dalším je optická zálžitost - objektiv. Dokonce na západě prodávají celé sady ke stavbě, ale prý to vychází dost draho pro nás, takže u nás se to řeší různými starými Meotary apod. Pokud se to šikovně udělá, tak prý výsledek dosahuje kvality těch čtyřiceti-padesátitisícových a navíc je velmi levná výměna žárovky. Dělají to z plechu nebo dokonce i ze dřeva. Je toho dost na internetu, jak našich tak hlavně cizích stránek.

Např. http://www.google.cz/search?hl=cs&s … l=&oq= , ale hledat v googlu umí každý, že ano...

Z českých: http://www.google.cz/search?q=stavba+pr … +projektor

Re: Data projektor

muj první projektor byl z vyřazeného meotaru ze školy ale byli tam 2 broblémy. První byl že v meotaru je žárovka(má spektrum světla do žluta výsledný obraz nebyl bílej a za druhé používal jsem lcd o velikosti 15 palcu a ten byl moc velkej na meotar (ořezané okraje) na filmy to nevadilo. Muj druhý projektor a zatím poslední . Jeho součástí jsou  : oběktiv z epirexu 3,6/415 (nechá se sehnat za pár kaček), lcd display 15 palcu, fresnelové čočky (v čr nové nekoupíš ale na forum diy projektor koupíš jeté a to nejpodstatnějí zdroj světla. Pro domácí projekci se nachají využít i ledky(žádná spotřeba lehce chladitelné).Já mám v projektoru výbojku HQI-T 400W/ D fc2 a obraz je fakt jasný. Pro informace přidám nějaké foto. Tedka plánuji stavbu menšího projektoru z lcd tak 7 palcu zdroj světla bud výbojka 150w a nebo zkusit nějaké ledky. Předem upozornuji vše je foceno mobilem. Další problém je projekční plocha . Já vždy promítalna zed (mírně pohlcuje jako by ztmavuje obraz) . Projekční plátno nebudu kupovat protože jsou malé velikosti a drahé jak... Pro projekci se osvědčila bílá plachta na přívěsy stojí pár korun a uříznou vám ruznou velikost.
Foto a výsledek obrazu zmeotaru nelekejte se provedení je to jen zkušební:http://leteckaposta.cz/259270107
Foto druhého projektoru (obraz je promítán na zed ) :http://leteckaposta.cz/269544461

Re: Data projektor

Hele, chlape, tak Ty teda taky patříš k těm bláznům...? smile Já jsem na podobné stránky narazil někdy před rokem a zalíbilo se mi to. Pak jsem na to zapomněl a až dneska (vlastně už je po půlnoci, takže včera) jsem si všiml toho vlákna, tak jsem hned napsal příspěvevek a pro jistotu jsem si to na internetu hned ověřil a přidal ty odkazy. Totiž mě ta myšlenka taky láká. Je to oblast, kde se dá diy formou ušetřit dost peněz, protože prý jen náhradní zdroj světla (nevím jestli je to výbojka nebo žárovka) do továrně vyráběných projektorů je majlant. A je to oblast, kde se pořád zatím vydělává nebo jak to říct - vydírá (není to příliš rozšířené) a je zde velký nepoměr mezi užitnou hodnotou a cenou. Zatím. Asi právě proto se odchází i na Západě k diy řešení. Myslím si, že pro člověka technicky zručného to fakt nemůže být problém. A s tím teplým zabarvením světla je to podle mě řešitelné. Buďto nějakým vhodným bledě modrým filtrem (já vím, je založen na principu odečítání, takže výsledné světlo tím i zeslábne - něco jako pasivní korekce ve zvukové technice) nebo hledáním jiného vhodného zdroje světla. A nebo přidat bledě modré by mělo jít i softwarově, ne...? Jestli mě takhle budete ještě chvíli navnaďovat, tak to asi taky zkusím. Líbí se mi to.

Re: Data projektor

zdroj světla je vyřešen stačí použít z míněnou výbojku co mám v drihém projektoru a máš po starostech . Jinak na tichto projektorech( nic nejni ) princip lampa, fresnel, lcd panel , objekti. Největší problém je přesnost!!!!!!!!! Mít vše dokonale v ose a to se mi celkem i povedlo. kdyby si měl zájem klidně se mužeš přijet kouknout na výsledek. Ale musim uznat posledního pul roku sem projektor ani nezapnul takže se mi tu válí a možná by byl i k mání......

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Smetiště » Data projektor

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£