Téma: Autorádio mimo auto

Zdravím, mám tu Sony CDX2500. Nedrží mu moc přední panel. Zloději se ho neúspěšně pokoušeli ukrást, ale po jejich zásahu je v autě nepoužitelné. Chci se zeptat, zda je možné ho provozovat mimo auto kde to nedrnčí na silnici. Které konektory zapojit. Pouze zem a bat nestačí. Nefunguje potom vůbec nic. Navíc z toho nechci tahat všechny 4 kanály, ale pouze dva. Co se zbávajcíma dvěma? Nehat být nebo do nějaké zátěže?

Re: Autorádio mimo auto

čao, musíš spojit červený a žlutý na plus ( záleží jaké je to autorádio) no a potom černý na mínus. Můžeš si k tomu udělat zdroj 12-14V nebo to píchnout na nějaký starší PC zdroj který má už 12V větev.
Co s kanálama? nic - když je nezapojíš nic se neděje (IO bude odebírat klidový proud který je v celku nulový) ale musíš zaizolovat vodiče proti zkratu:)
Dále jakmile vypneš autorádio tak se ti budou vždy mazat kanály na  tuneru protože vypneš i paměť autorádia...

(upravil ato-mic 6. 5. 2011 20:19)

Re: Autorádio mimo auto

Ahoj, musíš zapojit ještě kabel paměť autorádia na plus a nezapojené kanály řešit nemusíš..

Re: Autorádio mimo auto

Paměť je zálohovaná tím žlutým. Pokud udělám vypínač jen na červený tak se mazat nebude. Zdroj mám k dispozici malý toroidek 60VA 12V. Po stabilizaci z toho bude snad nějakých 14V. Takže fajn. Píšou na tom 4x45W takže to na ozvučení klidné místnosti bude bohatě stačit. Díky za rady teda;)

Btw. už jsem to našel i na google. Do položení dotazu jsem se špatně dotazoval googlu a nemohl jsem najít co jsem potřeboval.

Re: Autorádio mimo auto

po usměrnění a vyfiltrování 12V toroidu budeš mít nějakých necelých 17V !!! jinak ano, když uděláš vypínač jen na žlutý tak se ti tuner nevymaže ale na druhou stranu ti pošlape 24Hod denně trafo a usměrňovač !

Re: Autorádio mimo auto

17V? 1,4V srazím na můstku, dalších 0,7V spadne na tranzistoru a jsem na 14,8 a to už by rádio mělo ustát. Pokud teda správně chápu Sinclairův zdroj pro PC Zes z prvního topicu v zesilovačích.

Re: Autorádio mimo auto

hod odkaz smile
záleží jaký dáš grec smile jestli z diod tak onych 1.4V jestli dáš nějaký můstek tak i 1V smile ale však skus udělej a změř, budeš z toho chytřejšíí

Re: Autorádio mimo auto

Mělo by se jednat o http://sweb.cz/servisdok/PCzes.doc. Trošku si ho upravím, ale mělo by to chodit;)