(upravil zdenoeddie 22. 4. 2011 20:24)

Re: elektronkac 2x100W

Aha TP101 smile
Uvazujes aj nejaky antidotykovy kryt na tie lampy? Ak budes robit DPS apod. sprav si 2 dosky, pre kazdy kanal jednu, to iste aj so zdrojom, a uzemni to vsetko naraz do jedneho bodu, z ktoreho pojde uz len PE/N. Zem anodoveho napatia zapoj s vlozenym 10R/5W odporom, pripadne preklenuty 100n/275V X2 zvitkom na zemniaci bod. Zhavenie, sasi,... priamo na zemniaci bod. Neni od veci na napajanie pouzit aj vstupny filter, poobzeraj sa po obchode, na 10A maju v kazdom dobrom, niektore uz aj so vstavanym euro konektorom, pripadne aj vypinacom. Zo spodu medzi dosky mozes vlozit este tieniacu prepazku, vstupnu lampu by som urcite zatienil krytom (daju sa dostat pekne farebne, alebo zozen stare Teslacke,.. a nastriekaj ich nacierno/strieborno ak nie si mantak, bude to OK). Prepazku urcite aj medzi trafa, a nezabudni, ze hlavne tie napajacie sa hreju, a dost.

S tymi srubami ma kazzatel pravdu, pouzi vlozky, je to nieco take
http://www.simaf.cz/public/upload/image … erbois.gif mam s tym dobre skusenosti, naviac ako Ty pises, na plech by si asi tazko pozhanal drevoskrutky s polgulovou hlavou, vacsinou su vsetky na zapustenie, a k tomu este aj zlte. S M zavitom zozenies akekolvek, aj cierne/strieborne.

Re: elektronkac 2x100W

DJ_Rix napsal: Ale prdlajs.....George,je to 4 koncovky na kanál a dvě malý v buzení. Takže celkem 8 lamp. kdo poskládá kompletní dvě mono 130-ky s osmi lampami má u mě jeden celoměsíční plat. Další kominík do firmy.

Re: elektronkac 2x100W

nie nie lamp sa nebude nikto dotykat, ziadne kryty, nebehaju tu okolo ziadne male deti a dufam ze ani tak skoro nebudu big_smile

DPS sa posnazim vyhnut, skor to urobim stylom "starej skoly" ala pajkovacie ocka a zem do jedneho bodu ako vravis... jedine co bude na DPS bude Zdroj a nastavenie kludoveho prudu pre koncove EL34. Inak ten kryt na vstupnu ECC83 je velmi dolezity ? Jasne ze skusim aj s aj bez, ale to az tolko okoliteho rusenia sa moze preniest do tej vstupnej ecc83, taka je citliva ?

Re: elektronkac 2x100W

V dobre navrhnutom zapojeni, ten kryt neni podstatny, aj ked hraje svoju rolu. V zlom, je to nutna sucast, inak budes chytat rozne radia, pripadne sam vysielat na nejakej frekvencii big_smile

Re: elektronkac 2x100W

inak teraz som nasiel na nete inu schemu mono 130 a je to zvlastne lebo v tejto ten spominany kondenzator 100uF s odporom 5k6 nie je, asi sa zrejme vyrabali dve varianty alebo co... alebo v music130 bol aj ten naviac a v mono130 nebol alebo ja neviem.

Re: elektronkac 2x100W

Odkdy má EL34 čepičku? Tam hrozí max. popálení, ale nic horšího.

Web

Re: elektronkac 2x100W

Cepicku nema, ale prave kvoli tomu riziku popalenia. Ale ked Wili vravi ze deti nema, tak potom beriem spat. Vieme velmi dobre, ake su deti zvedave smile

Re: elektronkac 2x100W

george napsal:

kdo poskládá kompletní dvě mono 130-ky s osmi lampami má u mě jeden celoměsíční plat. Další kominík do firmy.

O co ti jako jde? Je to osum výkonovejch lamp a čtyři prdítka co toho moc nenahřejou.....takže celkem 12,ale rozhodně ne 14 jak jsi tvrdil ty,ty kominíku.:)

(upravil Wili 23. 4. 2011 13:15)

Re: elektronkac 2x100W

zdenoeddie napsal:

Ak budes robit DPS apod. sprav si 2 dosky, pre kazdy kanal jednu, to iste aj so zdrojom, a uzemni to vsetko naraz do jedneho bodu, z ktoreho pojde uz len PE/N. Zem anodoveho napatia zapoj s vlozenym 10R/5W odporom, pripadne preklenuty 100n/275V X2 zvitkom na zemniaci bod. Zhavenie, sasi,... priamo na zemniaci bod.

Chcem sa opytat, kedze tak ci tak spojim napajaciu zem kazdeho kanalu do jedneho bodu, oplati sa mi vobec robit oddeleny zdroj ? Ake by boli vyhody v tom mat zdroj osobitne pre kazdy kanal zvlast ? Preco to nie je vyhodne dat trafa do serie a mat jeden tvrdy zdroj anodoveho napatia bez zdvojovaca ? lebo sa mi spoji stred oboch vystupnych transformatorov, alebo preco ?

Dalej sa chcem opytat, pri vstupnych elektronkach budem mat dva kanaly...
1)mam to urobit tak, ze obidva kanaly zemnit do jedneho spolocneho uz spomenuteho bodu? cize vstupna spolocna zem v jednom bode pre oba kanaly spolu s oboma zdrojmi + kostra, to setko vsetko v jednom bode?
alebo
2)mam to urobit tak, ze urobit jednu spolocnu zem pre lavy kanal, osobitne pre pravy kanal, tieto napojim na centralny zemniaci bod do kde pojde zem laveho zdroja + zem praveho zdroja a az nasledne tento bod pripojim na kostru?

Re: elektronkac 2x100W

Podle mě z důvodů přeslechů a vazby mezi kanály je vždy lepší extra zdroj pro každý kanál. Mnohdy i extra vinutí pro budič a invertor zlepšuje parametry-stabilita atd...

Re: elektronkac 2x100W

Oddelene zdroje ako uz bolo spomenute z dovodu odstupu kanalov. Ale aj so spolocnym napajanim sa daju dosiahnut pekne odstupy, len treba chciet smile
S tymi zemami, co pises, je to asi jedno, hlavne si tam nesprav slucku, a signalove vodice nech sa pretinaju so silovymi v pravom uhle.

Re: elektronkac 2x100W

For DJ_Rix takže dva pokusy jsi vyčerpal a napotřetí se třeba už trefíš. Ale jestli chceš ze sebe dělat dál pitomce, pokračuj, mou pomoc nepotřebuješ.

(upravil DJ_Rix 24. 4. 2011 20:14)

Re: elektronkac 2x100W

Hele,víš co? Aby ses kvůli tomu magivoku neposral ty chytráku.  (To že člověk napíše místo 12 jen 8 se může stát každému.)
O tom že bych ho tam chtěl instalovat nepadla řeč-podle mě je to hnus a na zesilovači je nechci,tak nevím z koho se tu snažíš dělat debila. To že člověk napíše místo 12 jen 8 se může stát každému.

Mlít hovna tu poslední dobou umí kdekdo,ale ti co uměli i poradit jsou už dávno v čudu,vystřídali je pitomečci co se jen strefují a hledají chyby.

Re: elektronkac 2x100W

Wii: Já to mám namyšlený tak,že v kisně budou v zadní části v rozích výstupáky,u předního panelu v rozích síťáky,elky budou po levé a pravé straně u bočnice mezi síťákem a výstupákem,mezi síťákama u předního panelu filtrační kundíky,vstupní a invertor elky budou před výstupníma elkama směrem do středu kisny.

Re: elektronkac 2x100W

Jistě, chybu může udělat každý, ale i ve svém dalším příspěvku jsi svoji chybu opravil dalším chybným údajem a nenašel jsi v sobě dostatek odvahy ji přiznat a dál tu mateš ostatní. Wili ve svém prvním příspěvku chce zesilovač KOMPLETNĚ zrepasovat, takže nepředpokládám, že chce nějaké moduly vyhodit. A protože jsme se synem několik lampových zesilovačů už postavili (od sluchátkáče až po 100W hlavy), tak bych mohl poradit v něčem i Wilimu, ale neudělám to z několika důvodů. Nikdy bych nestavil lampový zesilovač 2x100W na domácí použití, když už, nikdy by to nebylo z komponentů z M 130-ky a nakonec by Wili potřeboval aspoň Sendyho zkušenosti s rozmístněním jednotlivých součástek (odporů) kvůli indukování rušivých napětí do obvodu třeba 5cm dlouhým lankem.

Re: elektronkac 2x100W

george napsal:

.....Nikdy bych nestavil lampový zesilovač 2x100W na domácí použití, když už, nikdy by to nebylo z komponentů z M 130-ky ......

A to proč? AD díly z mono:Je v této cenové hladině jiná možnost? Pokud vím,trafa (minimálně ty výstupáky-tedy to co dělá u lampáče úspěch z 90%) jsou z mono slušná,nevidím důvod proč to nedělat? Jediný důvod může být,že je to rozežrané(cca 300W na stereo v klidu) ale s tím se snad počítá....

Re: elektronkac 2x100W

Na jednej strane suhlasim, za pomerne nizku cenu, dost vela muziky. Ale osobne by som tiez take hovedo doma nepouzival, je to nerentabilne. Mam postaveny zosilovac s 6s33s PP, co je nejakych 80W, a pani, poviem Vam, viacej ako na stvrtinu otocenia potenciometra sa to neda pocuvat, hrozi blowmind big_smile Budem musiet to tiez uz dokoncit, len ma brzdi krabica ....

(upravil sinclair 26. 4. 2011 20:55)

Re: elektronkac 2x100W

Mono 130 nevybuzená a s nastaveným kliďákem podle servisu bere v klidu cca 80W.
http://sweb.cz/servisdok/MONO130.pdf

Web

Re: elektronkac 2x100W

jej, dik sinclair za tu servisnu doc. urcite sa mi to hodi, nasiel som len schemu, ale cely servisak velmi nie.

Inak chcel som sa opytat, nema tu niekto nejaky navod alebo postup alebo nieco, co pouzit na zoxidovane alebo mierne zacernane kontaktne pliesky v paticiach na elektronky ? Skusal som to luhovat v kontoxe asi hodinu a kontakt to ma dobry, ale stale to je z vnutra take zacernane, da sa vymysliet aj nieco lepsie ?

Este ma napada taka blbost ze supnut to na sekundu do HCLky nejakej slabsej aby to kusok vyzrala a vylestila a potom vyvarit vo vode, nechat kus postat v liehu nech sa to este vycisti... alebo blbost ? skoroduje to potom este horsie ako to bolo co ?

Re: elektronkac 2x100W

Tak tak, nechaj tak, daj kontoxu na vatovu tycinku a povytieraj piny.