Téma: Výstupní napětí discmana

Diskutoval jsem nedávno s Davidem Kozlem na téma vybuditelnosti SPV100 např. discmanem či mp3kou. Poměrně podrobně jsem měřil a zde jsou výsledky:

Discman Panasonic SL-SX450, nahrávka 1kHz na CD na "digitální nule", volume naplno, korekce vyřazeny:

zátěž 1kohm - 550mV
zátěž 100ohm - 470mV
zátěž 47ohm - 420mV

Mp3 přehrávač TEAC MP-111, mp3ka 1kHz vytvořena z "digitální nuly", volume naplno, korekce "normal":

zátěž 10kohm - 350mV
zátěž 1kohm - 348mV
zátěž 100 ohm - 340mV
zátěž 47ohm - 335mV

Z obojího vyplývá, že v prvním případě lze SPV100 discmanem bez potíží vybudit /její maximální vstupní citlivost při vstupním trimru naplno je asi 450mV/, v případě mp3ky sice nikoliv na plný výkon, ale na bezesporu slušnou, nikoliv občanskou hlasitost. Pochopitelně záleží, jak jsou CD nahrána, případně jak jsou vytvořeny mp-trosky. Některá, zvláště originální CD jsou nahrávána -6dB pod digitální nulou a to znamená pouze poloviční výstupní napětí.

Web

Re: Výstupní napětí discmana

sinclair: moc pěkný. vyplatilo by se dělat nějakou databázi výstupních napětí zařízení???

Re: Výstupní napětí discmana

Dík za cenná data.

Ale malé rýpnutí - nevypadá to úplně na proudovej výstup (Rout přibližně 15 ohmů resp. 2 ohmy) smile

citace:
Sériové odpory se už skoro nepoužívají a všecko, co se dělá /nebo spíš všecko, co jsem měl já v pazourech/ se chová jako proudový zdroje. To jest, že se LP sečte na vnitřním odporu koncáků, odběr je furt stejný. Ono to tak totiž musí být uděláno-alkalická tužka je schopna dát dost proudu na to, aby koncák bez tohoto opatření odflákla.

Web

Re: Výstupní napětí discmana

Ne, tohle opravdu ne, oba přístroje jsou dost levné modely, speciálně ta mp3ka, to je takový docela shit. Dostal jsem ho jako dárek z AME, tak darovanému koni na zuby nehleď smile

Web