Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Mission LF73 v OPELu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

(upravil JTO 10. 12. 2010 14:14)

Téma: Mission LF73 v OPELu

Před nedavnem jsme si opatřil staršího Oplíka s originál rádiem a 6ti reproduktory. Když jsem ho byl s majitelem projet tak mě upozorňoval na vynikající zvuk - na rádiu měl vytažené basy a výšky na max a pošušňával si... Ty výšky jsou tam relativně slušný, to musím uznat. Ale takový nechutný bučení místo basů nevydávají snad ani legendární Genius SW5.1!
Mám doma od opravy reprosoustav Mission 732 dva repráčky s popraskanými (ale poopravenými) membránami. V bednách mají zvuk pěkný, dynamický a bez "bučení". Daly by se šoupnout do předních dveří místo originál středobasů a hrálo by to nějak rozumně nebo mi budou bučet podobně jako originál repráčky?

Edit:
Foto originálů:
http://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p … p;start=15

(upravil BlackRider 10. 12. 2010 18:38)

Re: Mission LF73 v OPELu

Odpověď není jednoduchá. Abys věděl, jestli budou bučet stejně big_smile , tak je potřeba zjistit TS paramery orig. repráků a ty porovnat s parametrama těch Misionů.. Do dveří u auta to chce něco s Qts mezi 0,45 - 0,6 (repra do uzavřené bedny). Jinak astru mám též ale Fko (1997) středobas ve dveřích je ten stejnej širokáč. Nevim jak ty, ale dveře mám od výroby vytlumený jakýmsi molitanem (funkci plní dobře smile ) Středobas není špatnej, jde tam o to mu oříznout na rádiu basy, jinak dost rychle zkresluje.. Výšky jsem vyměnil za kaloťáky http://www.parts-express.com/pe/showdet … =275-035.. Zásadní problém je v autě to, že jsou repra daleko od sebe.. Tudiž není špatnej nápad použít jako středobas širokopásmo. Pokud to vyměníš za obyč. basák, tak to bude na středech o slabota... Jinak subwoofer je v autě bohužel dost nutnej. Jinak se mužeš s frekvencema pod 60-70 Hz rozloučit..

Web

Re: Mission LF73 v OPELu

Ten odkaz nějak nefunguje... Nízký basy nepotřebuju, jen chci nějaký basy a aby to nebučelo když trošku přidam volume...

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Mission LF73 v OPELu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£