Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » eminence kappa 15

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: eminence kappa 15

zdravím, udělal jsem si doma další sobwofer podle tohoto návodu http://repromania.net/projekty-pa/sub-e … -15-lf.php skelet mám stejný akorád jsem přední stěnu zapustil o cca 2,5cm dovnitř, po straně jsem dal plastový madla a dovnitř po stěne cca 4c tlustý molitan, je to subwofer jen pro doma, ostatní rozměry jsem dodržel , osadil jsem to touto 8ohmovou kappou http://www.hudebnisvet.cz/eminencekappa15lf-p-1068.html  zkoušel jsem to přes crossover nastavený na cca 120hz a zapnutým subsonik filtrem, a na zesilovači harrison p900 2x450w do 4ohm a reproduktor při plný zátěži lehce zasmrděl, jak je to možné ?? kde jsem zas udělal chybu ? dík.

Re: eminence kappa 15

A nezapojil si ten reproduktor do můstku?Na 900w by už asi ta kappa hodně hrála.

Re: eminence kappa 15

nezapojil sem to do mustku, nedovedu si to vysvetlit, že by ten menčí oběm měl tak velký vliv na ten reprák ?

Re: eminence kappa 15

objemem to nebude.bud tam vlezlo ze zesilovače nebo výhybky co nemělo a nebo máš vadnej reprák.nic jiného tam není co by tohle mohlo způsobit.

Re: eminence kappa 15

takže když bude ten reprák v menčím oběmu než má být, tak by nemel bejt duvod proč by mel hořet ? ja chtel kvuly tomu delat vetčí bednu,přesne podle plánku

(upravil Dorien 5. 11. 2010 0:09)

Re: eminence kappa 15

pokud to nebude o 20l i tak neni důvod aby hořel.Hlavne musí být v bedně.Kdybys do něj navalil 500w a neměl ho v bedně,tak ti shoří.Neuchladí se.Tím že snížíš objem,tak nebude akorát hrát tak nízko jako podle planku.Při jak velkém vybuzení začal smrdět?Lehce skus máčknout na membránu reproduktoru,jestli nedrhne cívka.
Edit//Jestli máš ohmetr,tak proměř SS odpor reproduktoru.
Reproduktor byl nový?
Není za reproduktorem v oblasti chladící díry v magnetu nějaká překážka?(výstuha)

Re: eminence kappa 15

Dorien: reprák nespálíš když nebude v bedně. Pouze hrozí to, že bude mít velkou výchylu a buďto ho utrhneš a nebo si klepne cívkou o dno. Pro basáky je nutné, aby se hýbaly, jinak neproudí kolem cívky vzduch, ta se nechladí a tím se upeče. To se může teoreticky stát v hodně malém objemu, kdy basák nemá přiměřenou výchylku při daném výkonu.

Re: eminence kappa 15

Také mám dojem, že se podstatně zmenší výchylka při frekvenci která odpovídá rez. frekvenci nátrubku (fr. basreflexu, nebo nějakém jejím násobku)... V menší bedně šla rez. frekvence basreflexu  určitě nahoru možná mimo záběr subsoniku... A tím se  mohl méně chladit...
Pokud se pletu, tak mě hned nebíte, bednám zatím moc nerozumím (tak jak bych sám chtěl) ....

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » eminence kappa 15

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£