Re: NAD 314 - tuning

odtuň - nové sloveso!!! smile

Re: NAD 314 - tuning

nemůžu jinak....furious opět boduje....stop!

(upravil sinclair 11. 8. 2007 13:25)

Re: NAD 314 - tuning

Příští generace to buď ocení, nebo vyveze do kontejneru. V každém případě mě to ohromně baví dávat přístroje do co nejpůvodnějšího továrního stavu s tím, že parametry to může mít /bez viditelných zásahů do koncepce přístroje/ i značně lepší, než když to opouštělo výrobní závod. To vše samozřejmě za použití původního dobového materiálu.
Nejde přeci na místo nějaké původní růžové axiální TE984 narvat radiální Jamicon či Nippon...
Pravděpodobně nikomu z Vás se nepodaří dosáhnout u MONO130 odstupu -95dB, případně u MUSIC130ky -85dB...
Je také pravda, že některé přístroje jsou koncipovány vysloveně špatně.  Pak je nutno se s tím buď smířit, případně alespoň lehkou úpravou úrovňového diagramu dosáhnout drobného zlepšení. Příklady takových bastardů jsou třeba zesilovač Tesly Vráble AZK 052, MUSIC 30 STEREO, z ještě starších Supraphon ZC20 nebo AZS100L Tesly Litovel.
Poslední jmenovaný zřejmě konstruoval učeň 2. ročníku oboru mechanik-elektronik, případně asi v Litovli dostali za stranický úkol vyvinout zesilovač vysloveně jen pro socky s krystalovými přenoskami v gramofonech.. To byste čuměli smile))
A když se tak dívám do útrob některých těsně poválečných přístrojů od nově a násilím vzniknuvší Tesly, tak v duchu přemýšlím o tom, co za člověk ten přístroj konstruoval, na co při té práci myslel, kolik asi dobrých konstruktérů zahynulo v koncentračních táborech, nebo emigrovalo po roce 1948 na západ.

Web

Re: NAD 314 - tuning

No nevim, jestli to pujde odtunit, uz je to drahne let. Jakozto 15ti lety smejd, co byl vydrenej z kazdyho cisla Stero&Video co si za kapesny koupil, jsem to docela posral,ze se to bojim i nafotit k posouzeni big_smile
co si pamatuju, tak jsem chtel udelat sroubovaci terminaly, takze jsem ty puvodni (rovnou do desky) nejak vyrejpnul a pak napajel prasecky kabel, abych to spojil s novejma terminalama v zadnim plate. Neco podobnyho platilo o cinch vstupu, kterej jsem musel tehda mermomoci mit.
Mozna by to stalo za spraveni, uz jenom z ucty k historii smile

Re: NAD 314 - tuning

Tak to není tak strašný.

Redyuri : na píču, ale baví mě to, víš?

Web

Re: NAD 314 - tuning

aha, tak už chápem, to je jak pre mňa 15tky až 30-tničky .)

Web

Re: NAD 314 - tuning

Kluci, přesuňte tuhle hrůzu do smeťáku.

Web