Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Smetiště » Problém se subem

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 50]

Téma: Problém se subem

Zdarec, hele mám takový problém, zapojil jsem si zesilovač s reprobednou do auta, zapojil na rádiu REMOTE na el. ovládání antény, ale zesilovač se stejně nezapne. Že by byl přerušen kontkat se mi nezdá. Není ještě nějaká jiná možnost, jak spustit zes mimo el. anténu? Nevím, zda je vše funkční. Ke kabelům - + jsem zapojil na baterku a táhl až do kufru a GND dal na na šroub co drží pás od sedaček. V 206 to fungovalo.

Re: Problém se subem

+12V na remote, a ak sa nezapne, tak je pokazený smile Prípadne zmeraj či je medzi el. ovládaním antény a kostrou auta 12V. (Pri zapnutom rádiu...)

Web

Re: Problém se subem

a některý rádia na tom remotu pro antenu nemaj v případě přehrávní CD napětí, takže jestli to nefunguje ani jen na tuner a je tam +12, je to rozbitý

Web

(upravil bhm1 8. 10. 2010 18:43)

Re: Problém se subem

Teď jsem zjistil, když jsem povoloval dráty, tak jsem dal šroubovák na +12V a dotkl se mi šroubovák hliníku na zesilovači a zajiskřilo to... To asi není normální ne?

Re: Problém se subem

A v zásuvce se taky budeš hrabat když nemáš vypnuté jističe? Zkontroluj si pojistku u baterky a v zesilovači, případně zkus na REM přivést 12V z baterky, jestli se vůbec pustí. A příště si odpoj baterku, než začneš na něco hrabat!

Re: Problém se subem

Zaiskrenie? To sa stalo pár krát aj mne, bez následkov... Pripisoval som to nejakým kondíkom, medzi 12V a zemou...

Web

(upravil bhm1 9. 10. 2010 14:35)

Re: Problém se subem

Zapojil jsem 12V na REM a vše běží jak má.. takže problém je v tom, že mi rádio nedává do antény 12V... není ještě jiné místo, kde by se dal vzít?

EDIT : Poznatek č. 1... dnes jsem se v autě zkoušel a mám na 12 klíček stále 12V, na 12V akumulátor stále 12V a na el. anténě nic není.

Re: Problém se subem

Tomu tvému editu vůbec nerozumím. Rádio máš původní, jak jsi měl předtím? Zkoušel jsi změřit výstup z rádia na ovládání anténu? Není aktivní pouze když máš přepnuto na TUNER? Co je to vůbec za rádio? Opravdu to máš napojené na modrobílý vodič?

Re: Problém se subem

babakus - rádio je Pioneer DEH-1400R , na el. anténě mám oranžový vodič, na ten jsem připojil REM a nic se neděje... Nemám měřák, nemůžu zjistit zda je tam napětí. Nejede ani při tuneru

Re: Problém se subem

Nevím sice jak to máš napojené, ale v manuálu vidím, že spínací vodič je modrobílý jako u všech autorádií. Jak máš vůbec natažený ten spínací vodič k zesilovači? Máš ho tažený společně se signálovým, nebo natažený zvlášť? Kde jsi přišel na tu oražnovou?

Re: Problém se subem

Oranžový drát je na pozici 5 v ISO konektorech... měla by tam být el. ovládání antény... REM mám natažen společně se signálem. Nevim jak to dále vyřešit, asi to udělám na spínač hmm

Re: Problém se subem

Neřeš vůbec co je v ISO konektorech. Z konektoru přímo u rádia vede modrobílý vodič, zakončený fast on konektorem. Na ten připoj ten vodič co máš tažený se signálem. Pokud to nebude fungovat, tak připoj ten zesilovač na spínané napájení ze spínací skřínky, tedy co je aktivní v poloze ACC. Pak bude zesilovač puštěný při zapnutém klíčku.

Re: Problém se subem

babakus - můžu to zkusit, ale do spínací skříňky se mi opravdu hrabat nechce hmm asi to stejně udělám na spínač, dnes pro něj zajedu. Bude to i lepší.l Když třeba povezu naše, je zbytečné aby jel sub wink uvidíme jak to ještě výjde

Re: Problém se subem

Nemusíš se hrabat do spínačky. Můžeš to spínané napětí vzít už od rádia. Je to buď žlutý a nebo červený vodič, nevím přesně který, protože některá auta to mají opačně.

Proč to řešit takhle debilně. Proč si neseženeš ten nejobyčejnější multimetr a nezměříš, jestli ti z toho rádia něco jde, nebo ne? V případ nouze stačí malá žárovka na 12V. Pokud ti to v předchozím autě šlo, tak nevidím důvod proč by to teď nemělo jít. Pořádně si to překontroluj a změř napětí na MODROBÍLÉM vodiči, který vede přímo z konektoru rádia.

Re: Problém se subem

babakus - jak už jsem víše řekl, tak kde mám mít spínaných 12V mám stále 12V a tak kde má být stále je stále 12V... nevim proč je to takhle podělané... hmm

Re: Problém se subem

No dobrá... Už jsi změřil ten modrobílý vodič proti zemi? Jde ti tam 12V?

Re: Problém se subem

nezměřil, jednak nemám čím a už jsem se rozhodl, dám to na spínač smile bude to lepší

Re: Problém se subem

No jak chceš...až jednou zapomeneš vypnout a ráno nenastartuješ, vzpomeneš si na má slova wink Spínač je špatné řešení.

Re: Problém se subem

Opravdu na spínač nééé...poslechni wink a najdi si spínané napětí...

Re: Problém se subem

ten spínač jsem mu poradil já, ale podmínka byla, aby byl osvětlený při sepnutém stavu

Web

Příspěvky [1 až 20 z 50]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Problém se subem

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£