Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Smetiště » konektory k cd-menici sony

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: konektory k cd-menici sony

Zdravim daj se nekde koupit jen samotne konektory k cd menici a radiu SONY nejak se mi zda hodne davat za 5metrovej kabel 1200kc nevite kde se daj koupit?

(upravil Otas 3. 10. 2010 12:04)

Re: konektory k cd-menici sony

Mam pocit, že jsem totéž řešil před dvěma měsíci pájením do nožů konektorů. Šlo to hnusně, ale funguje to. A vyšlo to jen na cenu kabelů a jedné 12dílné čokolády. Ale chce to dobrou pájecí pastu a velkou pečlivost, nože jsou blízko sebe. Ono se člověk nesmí nechat nachytat na cenu tuším 2500,- za nový stroj.

Ještě jsem zapomněl: Nože byly pokryty pro mou pájecí pastu nepájitelným povlakem, musel jsem je jehlovým pilníkem v pájeném místě obrousit.

Re: konektory k cd-menici sony

mno tez to u me tak dopadlo pajel jsem avsak jsem zku*vil na cd-menici konektor tim ze jsem tam urval tu cernou ptakovinku a nemuzu ji najit kdybych ji nasel jen bych ji pripajel avsak nemuzu ji po dilne najit da se z neceho vzit kde by mohla byt se stejnejma parametrama bo ten cd-menic mam zahodit a vzit druhej?

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/3251_pa032024.jpg

(upravil Otas 6. 10. 2010 18:14)

Re: konektory k cd-menici sony

Ta černá ptákovinka - je-li myšleno to vedle, vypadá na tranzistor (jsou tam i pájecí body na tři nohy). Jenže tranzistorů v tomto provedení existuje několik tisíc typů, někdy naprosto rozdílných parametrů. Navíc tři nohy se dají napájet (sakra, počet pravděpodobnosti) asi šesti? způsoby!
Máš jen dvě cesty:
Najít tranzistor a připájet ho v původní pozici (jsi-li klikař a neurval nohu u tranzu a podle délky noh se dovedeš trefit).
Dát to do opravny (nebo v nouzi velmi schopnému amatérovi), kde musí zjistit, co tam bylo a dát tam tu správnou součástku (což zahrnuje: sehnání dokumentace a orientace v ní, nákup součástky nejspíš za pár drobných s dodací lhůtou několika týdnů, připájení a možná i seřízení). Sečti to a je to za několik set Kč.
Vidím, že bydlíš v Luhačovicích, tam máš Sinclaira, jednoho z es této diskuse, asi tam má i oficiální opravnu - doufám, že mne za tu radu nezabije (naštěstí může jen virtuálně)! Hledej pana Leoše Malaníka.

Re: konektory k cd-menici sony

Neboj nezabije te byl jsem u nej drive nez jsi to napsal:) neboj znam ho uz nejakou dobu u nej to zabralo cca 1 minutu nez rekl co tam chyby a dal mi to:) je to panacek co ma za usima:) az vyrostu budu jako on:) hihi:) jinak ted zbyva aby to nejaka chytra hlava s mikropajkou napajela a musi doufat ze tam neni urvana i cast te desky coz se mi bohuzel potvrdilo na fotce je v poradku avsak po napajeni uletel kousek desky a je hned vedle druheho spoje takze nemam sanci jej uz opravit leda sehnat stejny druhy plosnak a doufat ze to poslape! jde mi jen o zabavu nechci do toho moc vrazet tak kdyby nekdo mel nefunkcni cd-changer a nesel opravit a tohle  bylo v poradku koupim jej:)

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Smetiště » konektory k cd-menici sony

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£